Vizitator Postat Decembrie 13, 2012 Partajează Postat Decembrie 13, 2012 ...Daca faci centrarea "la ochi" si apoi strangi bacurile linetei obtii acelasi lucru...Daca vrei un centraj "ochiometric", este alegerea ta. Eu personal, prefer, atunci cand am de strunjit un semifabricat, din care nu mai pot strunji la exterior si nici nu am o gaura de centrare, prelucrata anterior, sa folosesc un mijloc de verificare cat mai precis. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 13, 2012 Partajează Postat Decembrie 13, 2012 ...dispozitiv DRO pentru strungul meu SN320...Deschide un subiect nou, pe aceasta sectiune. Subiectul, ma intereseaza si pe mine si poate si pe altii. Link spre comentariu
mkreszan Postat Decembrie 13, 2012 Partajează Postat Decembrie 13, 2012 ...dispozitiv DRO pentru strungul meu SN320...Deschide un subiect nou, pe aceasta sectiune. Subiectul, ma intereseaza si pe mine si poate si pe altii.Avand in vedere ca acest topic este printre cele mai vizualizate de utilizatorii de strunguri cred ca locul subiectului este potrivit aici. Personal deschid forumul cam o data pe saptamana si singurul topic pe care il urmaresc cu interes este acesta, asa ca citesc ultimele pagini sa vad ce noutati au mai aparut. Probabil ca mine mai sunt si altii. Link spre comentariu
almarghi Postat Decembrie 13, 2012 Partajează Postat Decembrie 13, 2012 Sunt pe cale de a achizitiona un dispozitiv DRO pentru strungul meu SN320. Are cineva un asemenea dispozitiv? Ati observat utilitatea lui?E foarte util, dar si destul de scump.Daca te hotarasti la o varianta low-cost, sa ai grija ca sunt unele care nu stiu sa inmulteasca cu 2, deci arata deplasarea pe raza (cam incomod) Link spre comentariu
mkreszan Postat Decembrie 13, 2012 Partajează Postat Decembrie 13, 2012 M-am hotarat la un model special pentru strunguri care stie si raza si diametru si mai are cate ceva in plus Link spre comentariu
almarghi Postat Decembrie 13, 2012 Partajează Postat Decembrie 13, 2012 Da, astea cu traductor din sticla sunt cele mai bune. Orice sfat e de prisos. Felicitari! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 13, 2012 Partajează Postat Decembrie 13, 2012 @mkreszan: Multumesc pentru aprecierile la adresa acestui topic. Totusi, putem presupune, ca nu toti cei care urmaresc cu interes topicul, sunt interesati de chestiunea DRO-ului. De asemenea, putem presupune ca exista interes pentru DRO si printre cei pe care nu-i intereseaza de loc, ceea ce se discuta aici. De aici deriva de fapt conceptele de on, sau off-topic. De aceea rugamintea mea este de a se deschide un subiect separat. In masura in care ma intereseaza, voi participa si eu la discutii. Link spre comentariu
andreigradu Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 Caz experimentat:O bara din bronz. Lungime 300-350 mm. Diametru 35-40mm.Se vor face bucsi din bronz cu diametrul exterior 20mm, lungime 20mm si guler de 25 mm/3mm. Interiorul va fi de 16 mm.In acest caz cum procedezi???? Prinzi semifabricatul aiurea in universal, il centrezi ochiometric, ii dai un punct de centruire, il prinzi intre varfuri, il degrosezi cam 30-40 mm la capatul dinspre papusa mobila pana devine cilindric.Il scoti si il intorci. Acum dai alta centrare ochiometrica, dai punct de centruire, prinzi intre varfuri si te apuci sa faci cota de exterior. Acum ai de realizat cota de interior care trebuie sa fie perfect coliniara cu cota de exterior!!!!! Ce faci????? Iti trebuie o lineta fixa. Aceasta trebuie conectata cat mai aproape de capatul piesei. Cum o centrezi???? CU CEASUL COMPARATOR. Mai ales daca e nevoie de precizie. Si trebuie sa verifici si rasverifici ca sa ai bataie 1-2 sutimi sau mai jos.Aici ii dau dreptate lui ola-nicolas, centrarea e f f importanta, dar foarte importanta e si pregatirea exterioara a materialului de lucru. Link spre comentariu
radu cnc Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 Daca ai prins in universal si ai centruit bara si ai proptit-o cu papusa mobila, se strunjeste la un Ø apropiat de cota finala pe lungimea calculata care insumeaza lungimea unei bucse plus taierea finisarea inmultita cu numarul de bucse, se taie bara convenabil cat permite sa intre in universal(daca strungul nu are gaura de trecere suficient de mare), si se prelucreaza cate doua bucsi odata in consola, eu nu as folosi lineta.Lineta se foloseste la lucrarea unui capat de ax la care trebuie vreo gaura si sau filet , sau alte prelucrari.La prelucrarea unei piese in lineta la care nu se realizeaza centrarea, coaxialitatea centrelor capetelor, orice strunjire se va realiza pe o anumita lungime va fi conica, este drept ca va rezulta o conicitate foarte mica. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Decembrie 15, 2012 Administratori Partajează Postat Decembrie 15, 2012 Eu cand fac bucse procedez cam asa Tai bara cu ferastraul prind in universal semifabricatul, il gauresc, alezez si iau o fata dreapta apoi il prind in mandrina expandabila(nu stiu cum ii zice exact dar cred ca dorn) si ii prelucrez tot exteriorul sau daca trec prin gaura axului prind bara, gauresc, alezez, prelucrez exteriorul si pe urma o tai, mai scot un pic bara si fac la fel... Nea nelu face asa Taie materialul, gaureste, schimba universalul, pune alta bucsa, schimba cutitele in suport(desi am suporti goi destui), mai alezeaza ceva si nu iese bucsa nicicum... Link spre comentariu
radu cnc Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Sa inteleg ca strungul pe care lucreaza nea Nelu este al dumneavoastra (dl.Vasile), ce model este , cat a costat se poate va rog sa detaliati? Link spre comentariu
radu ionel Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Ati auzit de BAZARE.Orce piesa cilindric, pe strung si nu numai se prelucreaza(interior-exerior);cazul in care piesa are mai multe cote in trepte int/ext,filete etc. dintr-o singura prindere ,in ordinea operatiunilor comform fisei tehnice ptr,fiecare operatiune/faza in parte din cadrul procesului tehnologic de aschiere;Daca ai dat-o jos din univesal,la urmatoarea prindere, intervine bazarea adica descentrarea,lucru care-l corectezi aproximativ prin centrare(dar la final ,tot nu iese >ca din prima.Asta inseamna;timpi mari de pregatire incheiere,manopera multa si calitate proasta......Ptr.orce alt proces tehnologic ,va asteptam cu intrebari... Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Decembrie 16, 2012 Administratori Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Sa inteleg ca strungul pe care lucreaza nea Nelu este al dumneavoastra (dl.Vasile), ce model este , cat a costat se poate va rog sa detaliati?Este expert 165D chinezesc marca bernardo, il gasesti prin toate magazinele din romania la acelasi pret ca si pe situl oficial, nu sunt prea multumit de el dar vorba aia... cat dai atata face. Este un strung la care sa facut economie la orice se putea face, pana si buzzerul din DRO este inexistent sa nu zic ca masa este din tabla foarte subtire si stramba(din fabrica), bataie de 0,03mm al axului principal, cutie de viteze super galagioasa, curge ulei, tabloul electric subdimensionat. Intr-un cuvant o chinezarie din toate punctele de vedere Link spre comentariu
radu ionel Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 [quote Este expert 165D chinezesc marca bernardo, Este un strung la care sa facut economie la orice se putea face, _______________________________________________________--------GLUMA;In felul acesta s-a facut economie pina si la calitatea pieselor obtinute ,adica >>> piese de calitate proasta<<<Tot este ceva ...,dezastru,dar mai bun decit Apocalipsa Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Decembrie 16, 2012 Administratori Partajează Postat Decembrie 16, 2012 invata sa folosesti facilitatea de a scrie mesaje pe forum, daca nu sti sa il folosesti incearca sa te limitezi la ce sti, mesajul tau arata oribilclar ca nu poti face piese de cea mai buna calitate pe scule proaste, oricum la ce fac momentan e parfum. La inceputul anului viitor am sa imi dedic 1 saptamana pentru a pune la punct acest jeg de strung. Ghidajele sunt ok si ce am sa o fac e sa cumpar un universal bun si dupa aia sa incerc alinierea si centrare incat sa nu latre mai mult de 1 sutime Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum