mișa Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 Iti pot trimite un cutit. 25X25X150 In piata e plin de placute de genul asta: https://dl.dropbox.com/u/3712780/Atelie ... 050860.JPG dar nu se potrivesc pe cutitele mele, sau mi se pare mie din ignoranta ca nu se potrivesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 Cele cu profil patrat, fara gaura centrala, ar trebui in mod normal sa mearga. Achizitioneaza o placuta, sau du-te in targ cu un cutit si verifica daca sunt ok la dimensiuni. Desurubezi brida pana se poate roti lateral, aplici pastila in locas si apoi rotesti din nou brida pe pozitia de strangere si strangi cu surubul cu locas hexagonal. Trebuie sa verifici la toate cutitele pe care le ai, daca suprafata de asezare a pastilei, este 100 % plana. Daca nu este, atunci pastila are tendinta de a se clatina. De asemenea unghiul de orientare a locasului pastilei, trebuie sa fie exact de 90 ⁰. Jocul pastilei in locas, este foarte periculos pentru integritatea pastilei, care trebuie sa stea absolut fixa in timpul aschierii. Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 Pai pastilele din poza le-am fotografiat acuma, pe masa din atelier, deci sunt ale mele si de aia zic ca nu se potrivesc...NICI UNA Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 Sunt mai mari, sau mai mici? Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 Mie mi se par prea mari, adica ramin in consola cam 1.5-2mm. De asemenea unele sunt prea subtiri si nu pot fi strinse dar nu despre astea discutam. https://dl.dropbox.com/u/3712780/Atelie ... 050862.JPG Ca ordin de marime, pastila aurie patrata din poza pusa inainte are latura de 12.5mm Mai am o gramada, dar nici una buna... https://dl.dropbox.com/u/3712780/Atelie ... 050861.JPG Link spre comentariu
mihaighe Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 S-ar putea sa fie cutite de filetat si atunci pastila are un altfel de dimensiune si un cioc iesit inafara in fiecare colt(ma refer la alea cu pastila triunghiulara). Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 @mihaighe: Cutitele de filetat nu sunt cu pastila amovibila. Cutitele cu pastila amovibila se utilizeaza doar la degrosari, semi-degrosari si operatii de uz general, nepretentioase. Cutitele pe care le-a prezentat @misa, sunt dupa cum mai spuneam si mai sus cutite de strunjit lateral cu unghiul de atac de 45 ⁰.@misa: Din prima poza, par intr-adevar prea mari. Acum 30...35 de ani, SINTEROM-ul producea niste pastile cam atipice. Nici nu stiu daca aveam STAS pentru asa ceva pe atunci. Este posibil sa fie din loturile acelea. Pastilele din imaginea a doua, sunt produse in mod sigur de SINTEROM si sunt din cele brazabile. M-am intalnit foarte des cu ele, cand lucram la RULMENTI Slatina. Acolo era un atelier special pentru scule cu pastile din carburi metalice si diamantate. Din acele tipuri de pastile, se obtineau prin eroziune cu fir, pastile amovibile de orice tip. Pentru comparatie, atasez cateva poze cu cutitul meu. De fapt, acum imi dau seama, cam ce este cu gaura despre care intrebai mai inainte. Pstila, nu vine montata direct pe suportul cutit, ci intre acesta si ea se mai afla o pastila dintr-un material dur. Probabil C120, sau un alt otel aliat pentru scule. Acea pastila, are o gaura, care corespunde cu o alta din corpul cutitului, prin care trece un nit. Pastila amovibila, se aseaza de fapt pe acea pastila nituita in locasul cutitului. Se poate vedea foarte bine din cea de a treia poza postata de mine. Din poza a doua, se vede cam cat trebuie sa iasa in consola pastila. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Noiembrie 17, 2012 Administratori Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 cozile sunt prost facute, probabil rebuturi comuniste cand se faceau "muncitori calificati" pe banda rulanta fara sa aiba nici o inclinatie spre asa ceva. Pastila nu se apropie perfect de coada ca au o raza pe care va trebui sa o frezezi la un unghi corespunzator. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 cozile sunt prost facute...Din cate vad eu Vasile (ca aspect general) suportii-cutit sunt bine facuti. Probabil ca pastilele, nu sunt cele adecvate, sau sunt atipice. Cele produse acum 30...35 de ani la SINTEROM, aveau probleme de toleranta la unghiurile de inclinare si la razele de racordare. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Noiembrie 17, 2012 Administratori Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 sau cozile sunt atipice si cu probleme de unghiuri... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 @Ion_Bumbu: Eu am expus cateva motive, pentru care nu as cumpara asa ceva. Exista insa, tot atatea optiuni, cati indivizi.Am pus link nu pentru a cumpara cineva asaceva ci ca idee pentru solutia lor.In caz de urgenta e buna chiar si asa, la ora actuala mai repede faci rost de 3 rulmenti decit de 3 bucati de bronz.Grig Link spre comentariu
mihaighe Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 @mihaighe: Cutitele de filetat nu sunt cu pastila amovibila. Cutitele cu pastila amovibila se utilizeaza doar la degrosari, semi-degrosari si operatii de uz general, nepretentioase. Ca de obicei ai o placere sa ma contrazici,personal am cutite cu pastila de filetat,suportul este universal si are pastile pe stanga sau pe dreapta,pasi de 1 :1,5 :2-3mm,suporti de pastila am avut mai multi de interior si exterior dar datorita dimensiunilor mari (30x30x250 mm) au fost folositi pe post de material brut de strunjit si am ramas numai cu unul si cu pastilele de la ceilalti. Link spre comentariu
mihaighe Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 Si restul pozelor. Link spre comentariu
almarghi Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 @mihaighe: Cutitele de filetat nu sunt cu pastila amovibila. Cutitele cu pastila amovibila se utilizeaza doar la degrosari, semi-degrosari si operatii de uz general, nepretentioase. Ca de obicei ai o placere sa ma contrazici,personal am cutite cu pastila de filetat,suportul este universal si are pastile pe stanga sau pe dreapta,pasi de 1 :1,5 :2-3mm,suporti de pastila am avut mai multi de interior si exterior dar datorita dimensiunilor mari (30x30x250 mm) au fost folositi pe post de material brut de strunjit si am ramas numai cu unul si cu pastilele de la ceilalti.gasesti tot felul de pastile de filetat la CANELA - in Romania sunt reprezentati de Rocast Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 Cred ca arunc dracului cozilea alea ca am impresia ca sunt ne standard. Nu razele de curbura impiedica montarea pastilei ci dimensiunea locului de montare. Aproape sigur nu mai gasesc pastile pentru ele. O sa-mi cumpar citeva cozi standard si gata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum