Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Atelierul meu (strung)

Vizitator

Postări Recomandate

A pro pos de lineta care o construieste ola_nicolas. Am cumparat din piata o lineta fixa exact pentru SN320. (40 lei) Trebuie "cuafata" putin. Mai trebuie sa-i fac placa de fixare de sub sanie....

Imi pare rau ca in ziua aceea n-am trecut inaintea ta prin piata....Oricum, ai facut o achizitie pe cinste.
Link spre comentariu

@Ion_Bumbu: Eu am expus cateva motive, pentru care nu as cumpara asa ceva. Exista insa, tot atatea optiuni, cati indivizi.

...Daca e sa discutam, aceste oteluri dure se prelucreaza foarte frumos si prin electroeroziune...Dar mergem pina acolo?...

http://www.elforum.info/viewtopic.php?p=511668#p511668 Din pacate, topicul s-a golit anul trecut, de pozele foarte interesante postate de autor (@tehnicus) care este foarte scump la vedere pe forum. Imi pare bine ca tu ti-ai re-postat o parte din poze pe "Atelierul lui misa (cel rau)".A propos de dispozitivele pentru fixarea lamelor tale de debitat, iata un dispozitiv de fixare foarte ingenios. Autorul, este profesorul Dr. Andrew H. Wakefield, decan la Campbell University Divinity School. Iata ca si teologii, sunt interesati de prelucrari mecanice.
Link spre comentariu

Eu mi-am construit o lineta prevazuta cu 2 tipuri de bacuri.Una cu pastile de alama-(intro zi spre sa gasesc timpul necesar sa le schimb cu altele de bronz- la momentul constructiei nu dispuneam de bronz) si alta cu rulmenti.Se pot utiliza dupa preferinta.Daca se prelucreaza materiale moi- aluminiu,poliamida, etc , bacurile cu pastila fixa vor sapa santuri, care vor provoca atat deteriorarea suprafetei cat si inducerea jocul piesei intre bacuri=vibratii.

Link spre comentariu

Placutele sunt standardizate. In momentul in care, vei consulta un catalog, vei sti precis ce placute se potrivesc, deoarece unele mai mici nu vor avea muchiile in consola, iar cele mai mari, vor fi in mod evident prea mari. Spune-mi si mie ce dimensiuni are cutitul si daca te poti dispensa de unul in favoarea mea. Eu am unul pentru strunjire frontala cu pastile triunghiulare. In momentul asta nu mai am pastile noi pentru el. Le refolosesc prin rectificare plana pe fata superioara, pe cele care au doar muchiile uzate, nu si sparturi. Acesta pe care l-ai postat tu, este pentru strunjirea laterala in ambele sensuri, cu pastile de profil patrat, avand unghiul de atac de 45 ⁰. Gaura de jos, a avut probabil un rol tehnologic, la uzinarea cutitului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări