Vizitator Postat Iunie 25, 2012 Partajează Postat Iunie 25, 2012 Iata si niste imagini cu care ramasesem dator, ale bridelor speciale de fixare, asamblate pe masa - suport. Au fost fixate doua dintre bridele realizate cu acest dispozitiv, in pozitia in care au fost prelucrate simultan. In imaginea "Ansamblu de fixare 1a", am marcat cu linie rosie, ultimele doua operatii efectuate in aceasta pozitie de fixare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 18, 2012 Partajează Postat Iulie 18, 2012 Pentru cei ce utilizeaza strungul ASIST Platinum Pro AE4S37M si ii intereseaza amanunte despre modul de montare a rotilor de schimb, se ilustreaza in atasamentul urmator, modul cum sunt montate rotile de schimb pentru avansul mecanic de lucru. Pentru cum se monteaza si se utilizeaza rotile de schimb in cazul filetarii, voi reveni cu scheme 3D (cand voi avea timp) intrucat nu am actualmente posibilitatea sa fac fotografii la fata locului. De asemenea incepand de aici, am postat fotocopii dupa cartea tehnica a strungului, unde se expica de asemeni cum se procedeaza. In schema NT6, din fotocopiile link-ate mai sus se da si cazul rotilor pentru filete. Manevra nu este prea complicata, insa este migaloasa, datorita pozitiei ascunse a lirei rotilor de schimb si dureaza vreo jumatate de ora. Dupa ce s-au identificat si ales rotile necesare, problema consta doar din reamplasarea distantierelor, astfel incat transmisia miscarii la surubul conducator sa se preia de la arborele cinematic pentru filetare. El este numerotat si se poate identifica din carte, sau din schema de pe tablita dedicata de pe papusa fixa a strungului. Combinatiile de roti pentru anumite filete se iau din tabelul din carte, sau de pe tablita de pe strung, destinata rotilor de schimb, care apare in postarea urmatoare a acelei link-ate. Pentru usurinta utilizatorilor, mai atasez odata in aceasta postare si imaginea cu tablita. In alta ordine de idei, revin inca odata cu rugamintea, catre cei interesati de probleme tehnice, sa le ridice pe sectiunile tehnice ale forumului si nu in mesageria privata. Nu am efectiv timp sa fac pentru fiecare solicitant o asertiune tehnica, precum cea de fata. De aceea postez aici, pentru toti cei interesati. Daca mai sunt si alte probleme ne-intelese, intrebati aici de asemenea. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 28, 2012 Partajează Postat August 28, 2012 Doua dintre posibilele viitoare lucrari: Un arbore pentru un strung de lemn si o fulie pentru curea lata, cu aceeasi destinatie. Fulia este in constructie sudata, iar cilindrul activ se va rula din otel lat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 1, 2012 Partajează Postat Septembrie 1, 2012 Cam asta ar trebui sa iasa: Link spre comentariu
AFCtin Postat Septembrie 7, 2012 Partajează Postat Septembrie 7, 2012 Poate intereseaza pe cineva:Multumesc mult pentru tabelul de filete.Ucenic strungarAFCtin Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 Varianta pentru fulia primara, pentru curea trapezoidala, destinata aceluiasi proiect de mai sus: Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 ...Si fulia secundara:Cele doua fulii, au calitatea de a fi proiectate pentru o interschimbabilitate fara reglaje speciale. Cu alte cuvinte, cureaua trece de pe o treapta pe cealalta rapid, fara alte reglaje de intindere. Link spre comentariu
daredan Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 Cele doua fulii, au calitatea de a fi proiectate pentru o interschimbabilitate fara reglaje speciale. Cu alte cuvinte, cureaua trece de pe o treapta pe cealalta rapid, fara alte reglaje de intindere.Cum se realizeaza o astfel de caracteristica? Un profil special al canalului de curea sau cum? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 13, 2012 Partajează Postat Septembrie 13, 2012 Nu! Cunoscand rapoartele de transmitere, se calculeaza diametrele corespunzatoare diferitelor trepte, astfel incat, lungimea infasuratei pe diametrul mediu, sa fie aceeasi in toate cele n cazuri. De obicei n=3. Un numar mai mare de 3 trepte, va solicita diametre mult prea mari si scumpeste executia. Caracteristica este valabila doar pentru o anumita lungime de curea. Pentru alta lungime de curea, diametrele vor fi altele, pentru aceleasi rapoarte de transmitere. Fuliile de mai sus sunt proiectate pentru o curea trapezoidala auto de 10x8x870. Eu personal as prefera rotile pentru curele late, chiar daca ele nu se pot realiza in constructie multipla. Daca pentru cele trei trepte de turatie se foloseste o fulie primara si trei fulii secundare interschimbabile, atunci problema transmiterii se rezolva prin trei curele late de lungimi potrivite, utilizate pe rand. Daca in locul unui ajustaj intermediar, se realizeaza unul alunecator cu o treapta de precizie mai mare, atunci schimbarea se poate face destul de repede. Exista in acest scop sisteme de fixare cu saibe de tip "potcoava", astfel incat piulita, sau surubul care strang fulia pe arbore sa nu necesite o slabire mai mare de 0,5...1,5 rotatii complete. Odata scoasa saiba "potcoava" fulia trece peste capatul surubului, sau peste piulita. Ramane de vazut ce sistem va prefera beneficiarul. Una peste alta, cele patru fulii necesare pentru curea lata, ar putea fi mai ieftine decat cele doua fulii multiple pentru curea trapezoidala. Pentru cine inca nu stie, curelele late se confectioneaza foarte simplu din benzi textile inextensibile de mare rezistenta. Pentru latimi mici, se pot spre exemplu utiliza coardele de umar de la gentile de voiaj iesite din uz sau demodate. Pentru latimi mai mari se pot folosi centuri de siguranta auto, recuperate de la centrele de recuperare DACIA. Link spre comentariu
AFCtin Postat Septembrie 14, 2012 Partajează Postat Septembrie 14, 2012 Buna ziua,Va rog prezentati si modul de prindere al capetelor curelei late de transmisie.Multumesc.Ucenic strungarAFCtin Link spre comentariu
radu cnc Postat Septembrie 14, 2012 Partajează Postat Septembrie 14, 2012 Curelele textile se pot prinde prin coasere cu suprapunere sau alaturat in prealabil dupa ce se topesc la capete sa nu se desire. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 14, 2012 Partajează Postat Septembrie 14, 2012 ...Va rog prezentati si modul de prindere al capetelor curelei late de transmisie...O foarte buna metoda, pe care am practicat-o si eu este coaserea consolidata a capetelor petrecute, asa dupa cum precizeaza si radu cnc. Exista si alte metode redate schitat in cartile de organe de masini. Curelele din piele spre exemplu, se pot taia tesit si lipi cap la cap. Se mai pot folosi capse sau suruburi speciale, bride, sau cose de prindere cap la cap din sarma. In fotografiile atasate - sper sa se inteleaga - am incercat sa copiez cateva imagini schitate dintr-un indrumar de proiectare, pentru transmisii mecanice. Dupa intinderea curelei textile, aceasta se incarca pe fata de contact cu catran (smoala) sau sacaz, pentru o aderenta cat mai buna. Link spre comentariu
Vizitator laolinux Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 Interesant proiect! Frumoase si schitele! Ar fi bun si un alezaj de trecere prin axul strungului de 20-22 mm...pentru confectionat baghete din lemn. Se gasesc universale pt. strung de lemn cu 3-4 bacuri, deasemenea si un fel de oale conice (conicitatea la interior). Se poate pune si un dispozitiv de copiere... Editat de ola_nicolas, la cererea postantului. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 Totul depinde de bugetul aplicabil. Ceea ce sugerezi, costa mai mult, pentru ca si solutiile sunt mai complicate. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 16, 2012 Partajează Postat Septembrie 16, 2012 ...Se gasesc universale pt. strung de lemn cu 3-4 bacuri...Pentru baghete rotunde, se poate folosi universlul unui strung normal - cu 3...4 bacuri. In opinia mea, universalele speciale pentru lemn nu ofera avantaje suplimentare. Pentru fixare in arborele prezentat mai sus se confectioneaza o flansa pentru fixarea universalului, la care se sudeaza o coada CM2. Baghetele se vor sprijini in varful papusii mobile, exact ca la orice alt strung. Pentru strunjirea interioara, acolo unde este cazul, am in vedere un dispozitiv de fixare a piesei pe ghidajele strungului combinat cu fixarea sculelor in arborele strungului. De asemenea in gaura CM2 a arborelui se mai pot prinde o serie de alte scule sau dispozitive, printre care mandrine cu reductie, burghie, largitoare, sau cutite zburatoare, avand toate coada de adaptare CM2. Imi cer scuze ca nu am facut acest comentariu pana acum. Am crezut ca cei cu ochiul format, vor vedea singuri avantajele siatemului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum