Vizitator Postat Decembrie 25, 2011 Partajează Postat Decembrie 25, 2011 ce se intampla cu pozele atasate ? nu le pot deschide pt vizualizare . ma incearca o curiozitate enorma sa vad pozele citind despre subiectele dezbatute .Cadoul meu de craciun, a fost sa re-atasez pozele topicului. Sper ca ele sa nu se mai piarda si a 3-a oara. Operatiunea imi ia cateva ore bune. Link spre comentariu
andreigradu Postat Decembrie 31, 2011 Partajează Postat Decembrie 31, 2011 Pentru cei interesati: Rocast are in oferta promotionala acum " Strung Quantum D 140 X 250 VARIO " Motor : 450 W / 230 V Diametru max. : Ø 141 mm Distanta intre centre : 250 mm Alezaj arbore : Ø 11 mm Pas - Metric 0,5 - 1,5 mm / rot Pret promotie : 290,00 € + TVA http://www.rocast.ro/animatie-septembri ... 002.12.pdf La pagina 8. Mai multe informatii la pagina 151 din catalogul de mai jos http://www.rocast.ro/cataloage/OptimumRO_2008.pdf Verificati stocul, promotia e in limita stocului. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Decembrie 31, 2011 Administratori Partajează Postat Decembrie 31, 2011 rocast scoate la oferta doar gunoaiele ce nu le cumpara nimeni... daca ar scoate la un discount asa de bun si altele mai rasarite ar fi ceva, eu am nevoie de unu mai pro si mai mare putin dar nu chiar cat alea ce sunt la oferta ca in primul rand nu am atatia bani si nici nu am ce face cu ditamai cotetul Link spre comentariu
andreigradu Postat Decembrie 31, 2011 Partajează Postat Decembrie 31, 2011 Sunt si eu proaspat posesor de strung. Am mai spus si in alta discutie, dar citind cele 18 pagini de aici am aflat lucruri foarte folositoare. Strungul meu este asemanator cu al initiatorului discutiei si cu siguranta vor exista impresii si probleme din partea mea dupa ce il voi pune in functiune. Quantum D250x550 -motor 750W cu rotor scurtcircuit -distanta intre centre 550mm -universal 125mm -trecere ax 21 mm - masa 120kg Detalii complete la pagina 152 http://www.rocast.ro/cataloage/OptimumRO_2008.pdf Pret la promotie 490 euro +tva, a fost ~ 2650 lei. (redus din 1209 euro + tva) Acum renovez apartamentul si il am dezmembrat, pentru a putea fi transportat. In cursul lunii viitoare il voi pune in functiune si pot sa va impartasesc primele impresii. Un An Nou Fericit . La multi ani ! Link spre comentariu
en Postat Decembrie 31, 2011 Partajează Postat Decembrie 31, 2011 :surpriza Sa-l stapanesti sanatos si sa te bucuri de el pana la adanci batraneti! La multi ani! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Sunt foarte aproape de a finaliza un dispozitiv pentru frezat pe strungul Assist. Imi pare rau ca nu am cu ce face poze. Sugestiv am atasat un desen in doua vederi. Dispozitivul este cel hasurat cu "hasura solida" in doua culori pale. Intrucat am lucrat cu "blocuri", desenul nu tine cont de unele reguli ale desenului tehnic. Deci acolo unde se vad linii care nu ar trebui sa se vada, veti considera ca blocul aflat in prim-plan, este din sticla si se vad prin el toate muchiile blocului din planul secundar. Link spre comentariu
daredan Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Neaparat sa faceti rost de un aparat foto sau telefon cu camera. Dupa cum vad sunt(em) foarte multi interesati de un astfel de dispozitiv si desi cunoastem cum sa incropim asa ceva, lipsa materialelor ne cam impiedica sa-l realizam. Astazi, uitandu-ma pe cataloagele rocast am vazut ca au si coltare din metal special pentru astfel de adaptari dar la preturi destul de maricele: 54euro+TVA. Se preteaza pentru ca sunt din metal gros, calit, cu ranforsari iar suprafata rectificata. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Voi cauta o solutie pentru imagini fotografice in urmatoarele 2...3 luni. Oricum dispozitivul va face obiectul unui articol pe care il voi publica pe Internet. Dispozitivul a fost construit folosind doar strungul de banc "Assist" si polizorul meu de banc, necesar la ascutirea si/sau confectionarea unor scule (cutite) speciale. Articolul va prezenta intr-un mod foarte amanuntit tehnologia de constructie a dispozitivului, iar pentru cei cu intrebari clarificatoare voi raspunde fie pe acest topic, fie pe un topic special initiat, fie in cadrul rubricii de comentarii a articolului. Link spre comentariu
almarghi Postat Ianuarie 8, 2012 Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 Felicitari andreigradu !! Ai avut mare noroc cu reducerea. Eu am pandit un an jumate o asemenea ocazie si am renuntat. Am luat unul din Germania 250x700 de la www.paulimot.de. Ii recomand cu caldura oricui. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 8, 2012 Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 In lipsa unui aparat foto, am atasat cateva imagini 3D AutoCAD. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Practic, am terminat astazi dispozitivul. In zilele care urmeaza, voi realiza cele doua tampoane cilindrice, pentru reglajul de tip sinus a unghiului de inclinatie. Desi pare traba cea mai simpla, este totusi una dintre chestiunile complicate pe care trebuie sa le rezolv. Mai intai voi realiza niste tampoane provizorii, cu care urmeaza sa fac niste masuratori de precizie, pentru a determina cativa parametri necesari ai sistemului. Voi avea foarte mult de lucrat cu ceasul comparator, sperand ca acesti parametrii sa-i pot determina cel putin cu o eroare de ±0,01 mm. In prealabil, am pus la punct o metoda de calcul geometric pentru determinarea acestor parametri. Dupa determinarea lor, voi realiza tampoanele cilindrice propriu-zise. Ele vor fi, mai mult ca probabil diferite in diametru, de asa maniera incat in momentul tamponarii suprafetei plane a saniei transversale de catre oricare dintre ele, planul de lucru al saniei port-cutit, care vine montata pe axa OZ va fi perpendiculara pe axa OX (linia axiala a strungului). Aceste tampoane vor fi folosite alternativ, in functie de directia in care se inclina sania. Unghiul total de inclinare a dispozitivului, folosind aceste tampoane va fi de 90 ⁰ (45 ⁰ intr-o directie si alte 45 ⁰ in directia opusa). Pentru inclinarea cu mai mult de 45 ⁰ intr-o dirctie se va folosi un sistem vernier gradat corespunzator. In interiorul acestui unghi de 90 ⁰ reglabil cu ajutorul tampoanelor si al unei lere de "spioni" auto, precizia teoretica a rezolutiei inclinarii unghiulare va fi de aproximativ 0,0066 ⁰. Precizia reala, va fi insa mai mica, datorita lantului de erori cu care se vor face masuratorile. Sper ca ea sa nu scada totusi sub 0,01 ⁰. Link spre comentariu
andreigradu Postat Ianuarie 18, 2012 Partajează Postat Ianuarie 18, 2012 Vin cu o intrebare.As putea folosi sania ce sustine cutitul pentru frezare?Sa o montez pe un coltar . Ea are 2 suruburi care ii dau reglajul de unghi. Ma gandesc sa fac 2 gauri pe conier si sa o mut.Prinderea pe sania principala are 2 suruburi si ma gandesc ca se mai pot face si alte filete.Problema o sa fie doar ca nu voi avea un avans fin la adancimea de frezare.Angrenajul de la sania mea pare a avea un joc intre pinionul de la sanie si cel de pe cremaliera. Nu stiu daca e normal acel joc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 18, 2012 Partajează Postat Ianuarie 18, 2012 ...As putea folosi sania ce sustine cutitul pentru frezare?...Despre asta este vorba aici. Nu se face nici o gaura nicaieri. Fixarea saniei port-cutit pe vinclul-suport, se face in acelasi mod ca pe sania transversala. Montarea vinclului-suport pe sania transversala, se face in acelasi mod (cu cele doua suruburi) pe sania transversala. Montarea unei mese specializate pentru frezare, pe sania port-cutit, se face cu acelasi sistem de prindere ca port-cutitul propriu zis. Nu se gaureste nimic si nu se modifica nimic la saniile deja existente. Toata proiectarea specifica se face la vinclul-suport. Daca te grabesti, atunci poti sa aplici ideile pe care le ai. Daca nu, atunci asteapta pana voi definitiva si publica articolul pe care il am in pregatire. Este alegerea ta....Problema o sa fie doar ca nu voi avea un avans fin la adancimea de frezare.Angrenajul de la sania mea pare a avea un joc intre pinionul de la sanie si cel de pe cremaliera. Nu stiu daca e normal acel joc.Toate strungurile au acel joc. El este compensabil de experienta strungarului. Se simte la mana, cand acel pinion intra in angrenare. Pentru deplasarile foarte fine - pana la 10 mm - se poate folosi ceasul comparator, sau se muta aceste deplasari foarte fine pe axa Z, unde avem o rezolutie de ordinul 0,02...0,05 mm la sania port-cutit. Link spre comentariu
andreigradu Postat Ianuarie 18, 2012 Partajează Postat Ianuarie 18, 2012 Nu ma grabesc. Momentan sunt in curs de amenajare a atelierului, pe balcon.Ma gandeam la acel joc pentru ca sania de avans fin se muta pe axa Z.O sa fie cam greu sa reglez cursa de avans. Ma gandeam la un reglaj cu un sistem excentric pentru reducerea jocului in pinioane.Jocul cel mai mare e intre pinionul de antrenare cremaliera si cremaliera 0,4 mm ( adica 2 diviziuni ).Jocul mai mic e intre pinioanele de transmisie manivela, ax antrenare cremaliera 0,1mm ( adica 1/2 diviziune ).Practic ai sansa sa pierzi originea de unde incepi frezarea. Link spre comentariu
radu cnc Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 Te complici cu scosul jocului si este destul de complicat de remediat.Cel mai bine ai face o piesa cu eclisa care sa se fixeze pe ghidaj si in acea piesa introduci un surub cu pasul fin care-ti va impinge caruciorul precis si asa poti controla usor axa X.Pentru axa Y sania transversala are sigur posibilitate de a scoate jocul dintre surub si piulita.Se poate face la sistemul gindit de mine si un sistem de asigurare al surubului fata de carucior asta pentru motivul ca frezele au tendinta sa traga piesa spre ele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum