Vizitator Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Am realizat un dispozitiv de frezare si gaurire pe strung...Deosebit de ingenioasa solutia. Felicitari. Am totusi de facut o observatie. Atat sania transversala a strungului, cat si menghina, trebuiesc prevazute cu sisteme de pozitionare, astfel incat oridecate ori sunt montate in aceasta configuratie, bacurile menghinei sa ramana paralele cu directia orizontala. Altminteri, la orice remontare in aceasta configuratie va trebui sa pierzi un timp destul de important pentru reglajul paralelismului pozitiei bacurilor, cu ajutorul unui ceas comparator. De asemenea ar fi fost util si un sistem de orientare (inclinare a menghinei prin rotirea in jurul pivotului saniei) utilizand in acest scop chiar discul gradat in grade al saniei. Link spre comentariu
Vizitator ezariumihai Postat Octombrie 25, 2010 Partajează Postat Octombrie 25, 2010 Apreciez sugestiile oferite,ma voi gandi la un sistem de pozitionare al saniei iar pentru pozitionarea menghinei,discul gradat e o solutie buna pe care o voi pune in aplicare.Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator stal Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 stimate ola_nicolasca fost proprietar de strung identic cu al dumitale dupa cel mai neinspirat moment al existentei mele tehnice de fost strungar ...ma declar un mare mare idiot ca am putut vinde aceasta bijuterie .piata romaneasca actuala e invadata de strunguri facute de nemti si italieni cu preturi de la 1500 de euro in sus ,scule pe care nu le recomand dupa o studiere aprofundata aviz amatorilor ! cititi care este diferenta intre un batiu -fonta nodulara si unul de otel modern calit prin inductie si asta doar in deschidere ! ce nu mi-a placut la acest strungulet chinezesc:1. varierea turatiei prin schimbarea rapoartelor cu curea si fulie2.lipsa unei cutii de viteze pt filet socotem la vremea aia ca as putea sa pun un variator pe motor 3. un pic cam mic pt gustul meu. oricum am fost tare fraier ca l-am vandut...era cineva pe forum care cauta sa se mai asocieze cu cativa pt niste strunguri chinezesti de 150 kg (le-am studiat si sunt ok) subscriu si eu la pretul primit pe mail de el Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 ...1. varierea turatiei prin schimbarea rapoartelor cu curea si fulie2.lipsa unei cutii de viteze pt filet socotem la vremea aia ca as putea sa pun un variator pe motor 3. un pic cam mic pt gustul meu. oricum am fost tare fraier ca l-am vandut... Subscriu la toate aprecierile referitoare la strungul in cauza...piata romaneasca actuala e invadata de strunguri facute de nemti si italieni cu preturi de la 1500 de euro in sus ,scule pe care nu le recomand dupa o studiere aprofundata aviz amatorilor ! cititi care este diferenta intre un batiu -fonta nodulara si unul de otel modern calit prin inductie si asta doar in deschidere !... Asa este. Aici am incropit cateva aprecieri la adresa masinilor-unelte chinezesti, pe care le sustin in continuare....era cineva pe forum care cauta sa se mai asocieze cu cativa pt niste strunguri chinezesti de 150 kg (le-am studiat si sunt ok)subscriu si eu la pretul primit pe mail de el Acel cineva este mkreszan si vei gasi postarea aici Link spre comentariu
Vizitator stal Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 un bun prieten de-al meu vrea si el un strung ,deci am fi 3 daca dv domnule @ola_nicolas gasiti de cuviinta ca strungul imediat urmator (mai greu cu 35kg ) si putin mai lung ,tot de banc v-ar aranja ,poate va ganditi la un up-grade (personal visez la ziua cind ma voi urca in masina cu destinatia Constanta sa-mi aduc bobocul acasa ) cam despre asta e vorba ...ola ...e niste diferente (si-n dotare ) ok? hai sa le remarcam impreuna : 1 tava span stai sa caut manualul si scriu continuarea ! Link spre comentariu
bel Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 Asta este strungul meu , ce parere aveti? http://i51.tinypic.com/4zvsp1.jpg http://i52.tinypic.com/jfkhty.jpg Link spre comentariu
Vizitator stal Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 Asta este strungul meu , ce parere aveti?http://i51.tinypic.com/4zvsp1.jpghttp://i52.tinypic.com/jfkhty.jpgce tip ce productie ce stie dimensiuni ...detalii... ca nu e portjartier "de ala "vreau si eu (ca si @ola...) sa dezvolt subiectul,sa deprindem gustul calitatii a corectitudinii raportului pret /calitate ,sa dimensionam lucrurile pe masura necesitatii ...deci : detaliie un gol care creste exponential intr-o tara care statea binisor tehnologic ...hai cu informatiafrumusel strungul si...o marime ideala (din poza) Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 @stal: Asa dupa cum scriam intr-o alta postare, pentru mine strungul de banc - chiar daca foarte important - a trecut deja pe planul secund. In aceasta primavara am facut o oarece investitie si m-am dotat cu doua MU - SH. Un strung SN320x1000 si o freza FUS22. De atunci muncesc de zor ca sa creez conditiile de amplasare si PIF pentru acestea. Prima estimare, care prevedea realizarea acestei etape in august/septembrie, s-a dovedit a fi fost mult prea optimista. In acest moment sunt aproape gata cu lucrarile la incaperea unde urmeaza sa le amplasez. Va urma - probabil in cursul acestei luni punerea lor pe pozitie. Planul prevede pentru etapa a 2-a o reorganizare generala a spatiilor de lucru. Etapa a 3-a este crearea conditiilor pentru legarea utilajelor la reteaua de 3ph-380V. In etapa a 4-a, foarte probabil voi adauga microsculariei mele o masina de gaurit G13 si un polizor cu picior PDP300. Exista si etapa a 5-a - dotarea cu sculele si dispozitivele adecvate de prima utilizare si apoi vor urma mai multe etape, sau mai bine zis una singura divizata in faze, destinate completarii cu accesoriile normale necesare, avand in vedere ca fiind SH (second hand) nu am putut intra in posesia lor in totalitate. Acesta este de fapt si motivul pentru care, de o buna bucata de timp nu am mai realizat lucrari noi, fapt care se vede si din slaba activitate pe acest topic, precum si in general pe forum. Toate acestea nu inseamna ca nu urmaresc cu foarte mare interes toate informatiile colegilor forumisti si in mod deosebit ale celor pasionati de masini-unelte, scule si prelucrari mecanice.Altminteri, toate bune! Link spre comentariu
Vizitator stal Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 am priceput ! va voi trimite un pm pt o discutie privata Link spre comentariu
bel Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 http://i51.tinypic.com/4zvsp1.jpg http://i52.tinypic.com/jfkhty.jpg Universal fi 100, cel cu 4 bacuri are 125mm , distanta intre varfuri 550mm , alezaj de 21mm prin universal , cutie norton cu 9 rapoarte , 13 filete metric, si 25 imperial , con MK2 in papusa mobila-40mm iesire , motor 750 W , 1400rot. , 135Kg. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 ...Universal fi 100, cel cu 4 bacuri are 125mm , distanta intre varfuri 550mm , alezaj de 21mm prin universal , cutie norton cu 9 rapoarte , 13 filete metric, si 25 imperial , con MK2 in papusa mobila-40mm iesire , motor 750 W , 1400rot. , 135Kg.Niste date tehnice cat se poate de interesante. Daca te referi la cursa pinolei papusii mobile, atunci 40 mm este cam putin. Era de dorit o cursa de cel putin 70 mm. Puterea este excelenta. La fel si distanta intre varfuri. Existenta unei cutii de viteze, face toti banii. Link spre comentariu
bel Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 Daca te referi la cursa pinolei papusii mobile, atunci 40 mm este cam putin. Era de dorit o cursa de cel putin 70 mm. Puterea este excelenta. La fel si distanta intre varfuri. Existenta unei cutii de viteze, face toti banii.De acord , dar la 70 mm deschidere si un burghiu mare de 18mm de ex. , vibreaza , si m-ie frica sa nu stric ceva... Link spre comentariu
bel Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 aceasta este poza din magazin Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 ...De acord , dar la 70 mm deschidere si un burghiu mare de 18mm de ex. , vibreaza , si m-ie frica sa nu stric ceva...Fi fara frica! Eu folosesc inclusiv burgie cu diametrul de 23 mm si nu am decat 370 W. Tu la cei 750 W, ar trebui sa poti merge catre diametre de 30...35 mm. Ele (burghiele) nu vor vibra, atunci cand gaura se largeste progresiv cu burghie cu diametru din ce in ce mai mare. Problema cea mai sensibila este ascutirea corespunzatoare a burghielor. O buna ascutire elimina aproape complet vibratiile. Link spre comentariu
Vizitator stal Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 la mine a fost putin curentul picat revin :pt @ola am avut si eu tendinta unui mic atelier ...aveam tot timpul viu un calcul elementar : nu poti vinde o piulita de 3 bani consumind 380v... e putere energetica irosita ...nu-i eficienta ! ori romania (in speta hilarul prezent) are tendinta de a pedepsi financiar dezvoltarea ,...cu riscul de a fi offtopic pot afirma cu certitudine ,cu date concrete ca intrarea romaniei in .ue a fost si este o lovitura crunta pt noi (tehnologic vorbind) un loc ca statul sa te ajute sa evoluezi tehnologic ,sa fii productiv , iti da bani de flori la cavou... imi amintesc fata germanilor in '89 cand au venit la iasi ,la combinatul de utilaj greu ce importase masini in coordonate asiatice (din japonia) se albisera ...pur si simplu venisera ca la niste africani sa le dea de luat un span mizerabil de turnatorie si au vazut masini de rectificat filete cehoslovace ,strunguri numerice japoneze ,din acelasi an ,muncitori in halate curate si strunguri carusel de ultima generatie ..;tehnologii romani care stiau ca pretul de export trebuie sa fie competitiv ,adaptat pietelor tinta; muncisera mult...in echipe ...alaturi de strungari,frezori rectificatori,ctc-isti... castigasera cu greu clienti buni ,piete arabe,europene etc ,prin preturi faine ,performanta ,era momentul dumpingului ,faceam fata cu greu utilajelor ce consumau mai mult decat produceam...ceausescu stia,dar mina de evrei ce-l inconjura i-au spus un secret ce marketingul il stie astazi ca pe abecedar: castiga azi clientul la cat nu face ...miine ai bani de retehnologizare si vei trai! revenind...piesa mea de suflet era strungul romanesc facut de arad...cu multe bug-uri...de franare,de uzura prematura a piulitelor de translatie cu releee.. bune de intretinere...dar ce mergeau 24de ore din 24 ... de aceea zic ca trebuie regandit chiar si banalul strung...e vesnicul raport care da eficienta ...castigul in bani... un tehnolog de aia era platit : sa optimizeze raportul pret/calitate ori o s-o spun pe sleau cu riscul sa-l supar pe vasile.(desi cred ca are suficienta glagorie sa vada din ce buzunar graiesc) ...nu poate costa o carcasa de rulment 80 lei ...ajungem sa constatam ca 4 vinzatori in cascada se amuza de foametea unui strungar ...incepe sa nu mai tina ...e timpul sa facem shpan! si iar piese si retopim spanul ...bunastarea vine din munca talent si daruire! p.s. mai am de spus multe dar azi un bolovan greu imi face inima sa bata anapoda..(moartea lui Adrian Paunescu ...Dumnezeu sa-i odihneasca fiinta) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum