Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Atelierul meu (strung)

Vizitator

Postări Recomandate

Pompe pt racire erau gramada la Remat Sud (pe centura, langa iesirea spre Giurgiu). De fapt cam orice fel de masini unelte sau componente - au taiat acum vreo 2-3 luni o uzina mare, vindeau cu 3 ron/kg orice fieratanie.

Link spre comentariu

Nu are cineva de vanzare un universal mic (80-100) folosit? Sau nu stiti unde as putea sa gasesc asa ceva? Numai folosit ma intereseaza...ca unul nou nu pot sa permit.Stiu ca nu e locul portivit pentru acest mesaj, dar la cumparari nu citeste nimeni...scuze.

Link spre comentariu

Nu cred ca vei gasi universale disponibile (de vanzare) la un pasionat de prelucrari mecanice pe masini-unelte. Asa cum mentioneaza mai sus si colegul bcristian, incearca la centrele de tipul REMAT din Bucuresti sau din orasele mai mari. Pretul este de ordinul a 3 lei/kg cu tot cu TVA. Un universal de 115 are aproximativ 2,3 kg si deci ar putea costa cam 7 lei. Totul este sa fii dispus sa te obosesti si sa te murdaresti cautandu-l printre fiare vechi.

Link spre comentariu

Alternativ, in Obor (targ) in spate-stanga sunt destui cu accesorii de prelucrari prin aschiere, inclusiv universale mici. Nu stiu cat costa - oricum targuiala e de baza.

Link spre comentariu

Alternativ, in Obor (targ) in spate-stanga sunt destui cu accesorii de prelucrari prin aschiere, inclusiv universale mici. Nu stiu cat costa - oricum targuiala e de baza.

Nu sunt din Bucuresti :jytuiyu Dar daca umblati pe targ-ul respectiv, va rog frumos sa intrebati un pret. Macar sa am o idee ca cat costa.........Va multumesc.
Link spre comentariu

In targuri si talciocuri, de regula preturile sunt la jumatatea celor din magazinele specializate. Chiar daca se cere mai mult, poti ajunge prin negociere cam tot acolo.

Link spre comentariu

Am vazut pe fuga 2 universale de 125 in Obor. Pe unul cerea 170 ron si pe celalalt 70 (n-am gresit la scris). Dupa cum am spus, pe acolo de baza e cautatul peste tot si negociatul (cam toti sunt in aceasi zona, si baga de seama daca esti pus pe cautat si imediat lasa la pret).

Link spre comentariu

In general marea majoritate a statelor Uniunii Europene au adoptat sistemul metric. Exista inca aplicatii unde este preferat tolul, insa ele sunt din ce in ce mai putine, motiv pentru care sunt considerate atipice. Ca orice lucru atipic si burghiele dimensionate in toli se fabrica in serii mult mai mici decat cele dupa sistemul metric si in consecinta vor fi mai scumpe si se vor gasi mai greu. Totusi te-as intreba din curiozitate, ce anume vrei sa faci cu un astfel de burghiu? Aceasta datorita faptului ca fabricarea in serie a burghielor dupa sistemul metric include valori fractionare cu pasul de 0,1 mm intre doua valori adiacente. Avand in vedere acest lucru, practic nu este necesara folosirea unui burghiu in toli, deoarece oricand se va gasi un burghiu metric care sa aproximeze la nivelul primei zecimale de dupa virgula o valoare in toli. Eu personal nu am intalnit aplicatii practice unde sa nu pot sa ma descurc cu burghie construite dupa sistemul metric. Trebuie avut in vedere si faptul ca in mod obisnuit diametrul unei gauri date cu un burghiu, iese mai mare in diametru in comparatie cu diametrul nominal al burghiului. Asadar, iti recomand cu toata puterea sa folosesti cel mai apropiat burgiu din seria metrica standardizata, care sa aproximeze diametrul in toli de care ai nevoie. La exemplele pe care le dai, poti alege un burghiu cu diametrul de 3,2 mm in locul unuia de 1/8" (valoarea este foarte uzuala, intrucat se foloseste la gaurile filetate M4) si unul de 4 mm in locul celui de 5/32".In ceea ce priveste a doua chestiune, am mai discutat-o. Este foarte greu de gasit un semifabricat turnat atat de subtire, mai ales daca cantitatea necesara este mica. Cel mai bine ar fi sa spui ce anume vrei sa faci cu acel bronz grafitat - poate vom gasi vre-o solutie de inlocuire.

Link spre comentariu

1/8 = 3,175mm acesta este axul motoarelor cu perii de la bormasinele cu acumulatorseriile 540, 550, 600, 660mie imi trebuie o astfel de dimensiune pentru a face cuplaje elastice intre ax motor si un alt ax (de fi 4mm)am folosit burghiu de 3,2 si este mare , 3,1 este mai bun , dar intra greu daca fac mai multe treceri5/32= 3,967mm imi trebuie pentru bucse cu ax de inox din electrod de inoxbronz-grafit pentru bucse din ax de inox , sau alta sarma vreu sa fac axe pentru barcute

Link spre comentariu

Daca burghiul metric cu diametrul de 3,1/3,2 nu este bun, atunci trebuie mai degraba cautata o solutie de alezare la cota de 1/8".In ceea ce priveste cupla de frecare in care se folosesc axe din otel inox, cea mai buna solutie pentru piesa conjugata (bucsa de alunecare) este confectionarea ei din PTFE (teflon) - de preferat - sau Poliamida. La diametre atat de mici, nimic nu este practic mai bun decat teflonul.

Link spre comentariu

...Recent am achizitionat si eu un strung second hand de tipul SN320...

In imagine se vede unealta fotografiata din spate, intrucat din fata nu este posibil, fiind interpus gardul.[attachment=0]strung.jpg[/attachment]
Daca ai probleme cu ambreiajul nu ezita sa ma intrebi.In capatul spre motor ar trebuii sa aiba o cutie cu roti dintate pt diverse filete(W si M) care se folosesc cu maneta pe pozitia respectiva.In principal se folosesc 2 perechi (1 pt metric si una tzoli)
Link spre comentariu
Vizitator southmex

salutaream o nedumerire cu un proiect; trebuie sa realizez un montaj cu un arbore in rulment si rulmentul in carcasa toate astea dupa niste standarde.rulmentul este SFK, diametru intern de la inelul intern (d) 20 mm si diametrul extern de la inelul extern (D) 42 mm, cat trebuie sa aiba arborele in diametru si gaura carcasei, si ce tolerante ar trebui sa aiba aceste dimensiuni? in catalog mai am urmatorul lucru: dimensiunile partilor in care se monteaza rulmentul (arbore si carcasa) si am d minim 24 mm d max 24.5mm si D max 38mm; asta inseamna ca arborele trebuie sa aiba 24 mm? pt inelul de la rulment de 20 mm? este posibil, se poate introduce fortat la astfel de dimensiuni, 2 mm pe circumferinta?, si aceeasi chestie cu diametrul gaurii carcasei 38 mm si rulmentul are 42.rulmentul are urmatorii parametri:dimensiune axiala: 12mmcoef. incarcare dinamica: 9360 Ncoef. incarcare statica: 5000 Nlimita de incarcare la oboseala: 212 Nturatie de baza: 11K tur/minmasa: 0.069 kgrulmentul este radial cu bile pe un rand

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări