Vizitator Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 As vrea sa stiu, pt schimb de experienta, cine detine un strung chinezesc de tipul AE4S37M (dintre cele vandute la mol-uri sub licenta europeana Link spre comentariu
Adierea Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 Pentru ce iti trebue acelas model de strun ,schinb de experienta poti face cu orcine se pricepe la aschiere ,in mare utilajele de aschiere au puncte comune ca ex. avansu scule de aschiere , viteza de aschiere ,moduri diverse de prindere a pesei de prelucrat .Ce te intereseaza in mod special . Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 La intrebarea mea astept numai raspunsuri la obiect (in litera si spiritul ei)Daca detii un asemenea utilaj raspunde afirmativ. Daca nu atunci mai urmareste un timp desfasurarea dialogului si intervin-o numai daca ai observatii pertinente. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Reformulez intrebarea.Cunoasteti pe cineva, care detine un strung chinezesc de tipul AE4S37M (dintre cele vandute la mol-uri sub licenta europeana) ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 16, 2009 Partajează Postat Octombrie 16, 2009 Reformulez din nou.Daca cineva detine si utilizeaza un strung de orice tip, asemanator cu cel mentionat nu este obligat sa intre in topic, dar cred ca ar putea fi interesat de cum poate sa se auto-doteze cu unele dispozitive simple si nu prea greu de realizat.Sunt de asemenea interesat sa gasesc si eu pasionati dupa astfel de realizari de la care sa mai invat cate ceva. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Octombrie 16, 2009 Administratori Partajează Postat Octombrie 16, 2009 La intrebarea mea astept numai raspunsuri la obiect (in litera si spiritul ei)Daca detii un asemenea utilaj raspunde afirmativ. Daca nu atunci mai urmareste un timp desfasurarea dialogului si intervin-o numai daca ai observatii pertinente.Dupa acest raspuns al tau sunt sigur ca nu vei mai primi NICI un raspuns... oricum ai reformula.Eu am strung dar nu am de ala asa ca nu te pot ajuta Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 20, 2009 Partajează Postat Octombrie 20, 2009 Apreciez interventia ta, insa prefer sa risc si sa mai astept pana ce mai multi forumisti interesati de subiect vor intra in discutie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Apreciez interventia ta, insa prefer sa risc si sa mai astept pana ce mai multi forumisti interesati de subiect vor intra in discutie.Dar ce are atat de special strungul tau, incat crezi ca nu te poate ajuta decat un alt proprietar de produs asemanator?. In fond principiul strungului nu s-a schimbat de vreo cateva sute de ani.Oricum la cati detinatori de strunguri sunt, cred ca ramai cu problema nerezolvata.Parerea mea! Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 Iata (in atasamente) unealta... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 ...Iata si ce se poate face cu ea (printre altele) Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 11, 2009 Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 Iata (in atasament) unealta...Da, si ce vrei sa stii despre el? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 12, 2009 Partajează Postat Noiembrie 12, 2009 As vrea sa stiu, pt schimb de experienta, cine detine...De ce nu citesti cu atentie? Raspunsul este in prima postare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 As vrea sa stiu, pt schimb de experienta, cine detine...De ce nu citesti cu atentie? Raspunsul este in prima postare.Man, CE ANUME vrei sa stii?, schimb de experienta e f vag.Oricum dupa cum te comporti fata de cei care isi consuma timp si energie si sar sa te ajute ma indoiesc ca cineva mai are chef sa o faca.-----------------------(pentru altii: strungul e deosebit de simplu, poti face operatii de rutina, nu vad ce mari povesti poti avea pe marginea lui. Cred ca scopul topicului a fost sa se bage in seama) Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Imi cer scuze. Topicul este deschis oricui doreste sa posteze ceva interesant in legatura cu subiectul.In ceea ce priveste strungul chinezesc la care ma refer, eu personal sustin aceasta directie tocmai datorita simplitatii acestui utilaj. Avand in vedere insa ca nimeni nu si-a manifestat interesul, asa dupa cum spuneam si mai sus topicul este deschis interesului general.In concluzie daca ai ceva de spus, dai drumul - nu trebuie sa astepti sa te intreb. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 15, 2009 Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Scopul topicului nu este de a se baga in seama. Orice pasionat de electronica stie ca in activitatea lui problemele cel mai greu de depasit nu sunt cele generate de piese si/sau cablaje, ci de regula problemele legate de diferitele prelucrari mecanice. Bineinteles ca nu trebuie sa echipezi un atelier de scularie pentru a face un ax sau o bucsa, sau un surub special (spre exemplu cu filet pe stanga) insa uneltele electrice ieftine sunt din ce in ce mai accesibile si sunt destui cei care-si pot permite sa achizitioneze o astfel de unealta atunci cand se gandesc la un anumit grad de independenta in realizarea diferitelor componente cu prelucrare mecanica. De aceea am si tinut sa arat ce se poate face cu o astfel de unealta.In atasament este imaginea unei piese care nu contine doar operatii "de rutina". Dupa cum se vede piesa este un arbore in 3 trepte dintre care doua sunt prelucrate pentru a lucra in cuple alezaj - arbore ajustate in sistemul H6/h7. Mai mult decat atat in ciuda a ceea ce se spune despre produsele chinezesti, strungul pe care a fost prelucrata piesa are o precizie apreciabila. Suprafata cilindrica a carei lungime se masoara in imagine, tolerata asa cum spuneam in clasa 7-a de precizie are de-a lungul celor 58 mm o conicitate insesizabila cu un micrometru - la o alta piesa pe o lungime de 150 mm am putut masura o conicitate aparenta sub 0,01 mm. De asemenea suprafata elicoidala din imagine (un filet centrat de M18x2,5) este taiata cu cutitul pe strungul in cauza. Voi prezenta (in timp) mai multe tipuri de lucrari ce se pot executa pe aceasta unealta si voi incerca sa aduc in atentia celor interesati si detaliile unor metode tehnice mai putin utilizate pe strunguri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum