Vizitator eunuscelalalt Postat Septembrie 20, 2009 Partajează Postat Septembrie 20, 2009 Salut!Am si eu nevoie de ajutor in legatura cu un amp Akai AM-U22.L-am cumparat in stare perfecta de functionare dar dupa 2 zile am legat la el 2 boxe confectionate de mine cu niste difuzoare chinezesti p 4Ohmi.A functionat cam 20 de minute cu aceste dupa care a inceput sa barrraie si sa nu se mai auda nimic clar. Care ar fi problema? Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Simplu: trebuia s? folose?ti boxe de 8 Ohmi, acuma trebuie reparat, dac? se mai poate. Link spre comentariu
Vizitator eunuscelalalt Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Pai pe amp scrie clar 4-16 Ohmi ..... Nu vad de ce sa fie asta problema :confuz1 ...... Inseamna ca s-au ars finalii si daia scoate acele sunete ingrozitoare???? Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Pai pe amp scrie clar 4-16 Ohmi ..... Nu vad de ce sa fie asta problema4 ohmi, dar cu volumul "la sfert", nu la maxim...probabil asta-i explicatiunea. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Pai pe amp scrie clar 4-16 Ohmi ..... Nu vad de ce sa fie asta problema :confuz1 ...... Inseamna ca s-au ars finalii si daia scoate acele sunete ingrozitoare????Peste 90% din amplifurile japoneze ?i orientale din anii 80, 90 ?i multe din prezent sînt numai pe 8 Ohmi, indiferent ce scrie în spate, din motive de economie la materiale. Link spre comentariu
AlpHso Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Putin of-topic: Mi se pare mai ieftin sa construiesti un amplificator pe o sarcina de 2 ohm, poate 4 decat 8, 16 ohm, avand in vedere ca , condesatorii cu sarcini de peste 63v costa o groaza, sa nu mai vorbin de tranzistorii care au limita SOA peste 100 v ce sunt cu mult mai rari si costa o avere (nu ma refer la mosf3ti ca aia sunt o raritate in amplificatoare din anii 80-90).Oricum asta in cazul amplificatoarelor de peste 100w unde tensiunea de alimentare e de minimm +- 50 V .Intr-adevar multe amplificatoare ceva mai vechi aveau doua canale si 4 mufe pt boxe iar pt fiecare mufa in parte punea minim 8 ohm adica tot 4 ohm pe canal , asta daca erau folosite toate mufele. Ca multi pun doua boxe de 4 ohm pe acelasi canal dar in doua mufe e alta treaba... Link spre comentariu
Vizitator eunuscelalalt Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Si totusi problema cu amp-ul meu care ar fi ???? Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Verifica sigurantele, masoara tensiunile de alimentare ale etajelor finale si vezi daca ai componenta continua pe iesire. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 22, 2009 Partajează Postat Septembrie 22, 2009 Mai mult ca sigur s-a dus STK-ul final, ai mare noroc c? nu scap? tensiune continu? la ie?ire, la 2x25W probabil e un STK463, astea aveau obiceiul s? li se întrerup? colectoarele la trz finali. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum