Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am probleme cu un amp Akai Am-22

Vizitator eunuscelalalt

Postări Recomandate

Vizitator eunuscelalalt

Salut!Am si eu nevoie de ajutor in legatura cu un amp Akai AM-U22.L-am cumparat in stare perfecta de functionare dar dupa 2 zile am legat la el 2 boxe confectionate de mine cu niste difuzoare chinezesti p 4Ohmi.A functionat cam 20 de minute cu aceste dupa care a inceput sa barrraie si sa nu se mai auda nimic clar. Care ar fi problema? :nas:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

3

• Spitfire

1

• AlpHso

1

• remus68

1

Top autori în acest subiect

Pai pe amp scrie clar 4-16 Ohmi ..... Nu vad de ce sa fie asta problema :confuz1 ...... Inseamna ca s-au ars finalii si daia scoate acele sunete ingrozitoare????

Peste 90% din amplifurile japoneze ?i orientale din anii 80, 90 ?i multe din prezent sînt numai pe 8 Ohmi, indiferent ce scrie în spate, din motive de economie la materiale.
Link spre comentariu

Putin of-topic: Mi se pare mai ieftin sa construiesti un amplificator pe o sarcina de 2 ohm, poate 4 decat 8, 16 ohm, avand in vedere ca , condesatorii cu sarcini de peste 63v costa o groaza, sa nu mai vorbin de tranzistorii care au limita SOA peste 100 v ce sunt cu mult mai rari si costa o avere (nu ma refer la mosf3ti ca aia sunt o raritate in amplificatoare din anii 80-90).Oricum asta in cazul amplificatoarelor de peste 100w unde tensiunea de alimentare e de minimm +- 50 V .Intr-adevar multe amplificatoare ceva mai vechi aveau doua canale si 4 mufe pt boxe iar pt fiecare mufa in parte punea minim 8 ohm adica tot 4 ohm pe canal , asta daca erau folosite toate mufele. Ca multi pun doua boxe de 4 ohm pe acelasi canal dar in doua mufe e alta treaba...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări