Vizitator vlucian Postat Septembrie 20, 2009 Partajează Postat Septembrie 20, 2009 Incerc sa "lampizez" un cd player cu TDA1541 dupa sfaturile gasite pe lampizator.eu. Ca sa aiba sens tot efortul as dori sa pun niste condensatori cat mai "audiofili". Binenteles vorbim aici si de inlocuirile condensatorilor originali incepand cu sursa si terminand cu cei de decuplare de "langa" DAC (din pacate nu am service-manualul - e vorba de un philips cd160 - asa ca probabil nu voi umbla la smd-uri). Ce condensatori (tip/producator) ma sfatuiti sa folosesc (polarizati/ nepolarizati, in etajul de power, partea de DAC, partea de amplificare cu tub)? As comanda din ce gasesc la farnell. Multumesc. Link spre comentariu
fcon Postat Septembrie 20, 2009 Partajează Postat Septembrie 20, 2009 Pe langa cei doi condensatori de iesire, nepolarizati, din etajul de iesire cu lampa, transformarea unui CD player obisnuit intr-unul de clasa superioara, presupune si:- modificarea alimentarii, incepand de la cablu+mufa (tip IEC), filtru de retea, condensatori generosi in filtrare (cel putin Elna), diode rapide in redresare;- alimentarea separata a etajelor digital si analogic;- schimbarea condensatorilor de filtrare/decuplare din alimentarile CI filtrare si DAC (pe lampizator.eu, Lukasz exemplifica de fiecare data ce si cum), precum si cei de decuplare ai diversilor pini ai DAC-ului (nepolarizati si polarizati;- mufe RCA de calitate, cabluri ecranate, bead-uri de ferita;- rigidizarea carcasei, solutii de reducere a vibratiilor, evitarea intersectarii cablurilor de CA cu CC Link spre comentariu
Vizitator vlucian Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Multumesc ptr sfaturi.Aveam in plan sa incerc majoritatea modificarilor amintite de dvs ... deocamdata eram in stadiul de colectare componente. De aici si problema condensatorilor: ce tip/producator pentru fiecare etaj. Link spre comentariu
fcon Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Multumesc ptr sfaturi.Aveam in plan sa incerc majoritatea modificarilor amintite de dvs ... deocamdata eram in stadiul de colectare componente. De aici si problema condensatorilor: ce tip/producator pentru fiecare etaj.Ca exemplu, Andrea Ciuffoli recomanda in etajele de semnal, cum este si lampizatorul, ca solutie hi-end, condensatori PIO pentru cuplaj intre etaje (sau iesire, in cazul nostru) si Elna Cerafine in alimentare. Este drept ca dimensiunea unor PIO de 250-350V este respectabila (ca si pretul, de altfel...) dar merita, dupa cum spuneam.Orice piese vei folosi, etajul de iesire pe lampi este ... altceva, in sensul cel mai bun.O singura grija: topologia sa fie buna, ca sa nu existe brum; in rest: succes! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Multumesc ptr sfaturi.Aveam in plan sa incerc majoritatea modificarilor amintite de dvs ... deocamdata eram in stadiul de colectare componente. De aici si problema condensatorilor: ce tip/producator pentru fiecare etaj.un sfat de care nu trebuie sa tii seama,pentru ca fiecare are citeodata idei preconcepute si este greu sa scapam de elecondensatorii chiar daca sunt elna sau alta firma de renume,este bine sa i masori si sa aibe valori egale pe ambele canale,poti folosi si condensatori mai ieftini dar sa tii seama de acest lucrula filtraj cauta condensatori cu ESR cit mai mictuningul cu lampa sa nu crezi ca va aduce rezultate miraculoase!!!!!se intimpla sa apara brum de retea,neadaptari de impedante ,la iesirea din buffer ,poate nu o sa se pupe cu amplificatorullucrul cu lampi este dificil in anumite aplicatiimult succes si inca o sugestie,lasa un canal original si modifica doar unul ,fa o comparatie si dupa acea modifica final,dupa mine aparatele cu acest decodor nu ar trebui modificate,acel decodor este foarte bun si cam singurul audiofil si accesibil buzunaruluiinca odata ,este doar parerea mea !verificata Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Grij? la folosirea de diode rapide ?i condensatori low ESR. Am p??it-o la lucru acum vreo dou? luni; de?i liniar?, în sarcin? oscila de ?i-era mai mare dragul. Am rezolvat cu diode soft recovery ?i b?gînd la cap chestia de aici: http://www.calex.com/pdf/3power_impedance.pdf Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 22, 2009 Partajează Postat Septembrie 22, 2009 Înc? o chestie: condensatorii electrolitici, indiferent de firm? sau renume, trebuie verifica?i bine ?i sorta?i înainte, multe din denumirile exotice nu au nici o diferen?? constructiv? intern?. Link spre comentariu
Vizitator vlucian Postat Septembrie 22, 2009 Partajează Postat Septembrie 22, 2009 Multumesc frumos ptr sugestii. O sa incerc sa tin cont de ele atat cat imi vor perminte priceperea si bugetul.Sper ca rezultatul sa merite efortul (nici eu nu pot sa spun ca astept miracole, cred ca merita sa incerc totusi). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum