moro Postat Noiembrie 9, 2009 Partajează Postat Noiembrie 9, 2009 Daca cauti pe internet o sa vezi ca nu gasesti aproape nicaieri smps-uri de peste 1kw in half bridgeEu chiar am avut ocazia si am desfacut niste amplificatoare de puteri, si sa cateva exemple ar fi de la Crown care folosesc halfbridge-uri cu igbt-uriLegat de capabilitatea in curent la igbt-uri asa este, insa s-au inventat acele igbt-uri WARP care sunt optimizate pentru "hard switching" pana in cateva sute de khziar cat despre pierderile in transformator, astea sunt mult mai mici decat pierderile in tranzsitori.... maxim 10w pt un traf deci la 110v o sa ai pierderi mai mari decat la220vCum ai dedus tu 10W la 110W? spune-mi si mie ca-s curios, de inductanta magnetica(Lm) reflectata in circuit, inductanta serie (Lr) care este strans legata cu fluxul magnetic (B).Se spune ca un numar mai mare de spire fata de cel rezultat din calcule asigura o oare care siguranta in zona de saturatie in sensul ca atinge mai greu limita aceea (Bmax) dar prea multe spire vor aduce pierderi "in cupru" ridicand astfel temperatura transformatorului. Nu stiu eu sa explic foarte bine toti termenii teoretici, dar am invatat din experimente si tot felul de articole de pe internet. Trebuie facute si compromisuri atunci cand vine vorba de proiectarea unei surse, avantajele au si dezavantaje si viceversa.Un numar mare de spire aduce dupa sine si o inductanta magnetica mai mare ceea ce este de evitat. Aceasta se masoara de regula cu o punte L pusa pe primar iar secundarul se scurcircuiteaza. Cand vine vorba de pierderi conteaza si asta, punand la cale si capacitatile tranzistoarelor unde daca stam sa ne gandim este un fel de circuit LC care influenteaza functionarea sursei, asta ca sa nu mai pun la socoteala varfurile care apar si aici intervin snubberele. Sunt o groaza Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 10, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Dar la intrebarea mea nu ai raspuns, voi aveti treaba intre voi........hhmmm Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 10, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Este buna schema cu optocuplor care am facuto? mai sus cu 2 posturi! Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Cilibiu..din pacate nimeni nu poate sa-ti spuna exact valorile pieselor..le vei afla tu cu sursa in fata :daSper sa ma apuc curand si eu de o sursa inspirandu-ma din schemele de aici..deocamdata fac calcule si lista de piese..am un miez etd49 si poate voi obtine cei 1.2 kw de cat am nevoie.Vreau sa-i multumesc si eu lui moro si celorlati pentru ajutorul dat . Link spre comentariu
moro Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Schema este functionala/buna, mai leaga o rezistenta intre pinul 1 si masa de 1k, si inca o rezistenta de 10k intre pinul 2 si masa astfel sa creezi un divizor 1/2 din tensiunea de referinta de la pinul 16 (5V) respectiv 2.5V trebuie sa ai pe pinul 2In locul acelor totempole-uri ai putea folosi niste circuite driver specializate si NEINVERSOARE ca sa eviti bataile de cap cu imperecheatul tranzistoarelor, poti folosi ceva gen TC427 sau TC4420 Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 11, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 Mersi mult dar tot numi dau seama ce este "totempole". Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 11, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2009 Asa trebuie puse? am intele bine nu? nu trebuie dat jos nik doar acelel 2 rez puse in plus, nu? Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Noiembrie 13, 2009 Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Ai desenat corect!Totempolurile sunt perechile de tranzistori pt transformatorul driver pt nmosfet(bc337/bc327). Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2009 Multumesc foarte mult de sfaturi acum ma pot apuca sa fac PCB si revin cand o termin, o sa postez la DY! Link spre comentariu
andreigradu Postat Noiembrie 21, 2009 Partajează Postat Noiembrie 21, 2009 Sincer.....Daca face cineva sursa exact cum e aici si o pune sa plece cu o sarcina inductiva de 2kw si merge 24 ore - eu ii dau o bere - la 100KhzPartea cu tensiunea de 180V face parte din standardul in vigoare in tara, adica 220V cu toleranta [ -15 / +10 % ].Radiatorul o sa fie oricum monstruos.Realizarea in forma asta e un exercitiu excelent pentru tine, daca vei cauta cu atentie, multi dintre noi am incercat ceva asemanator si am mai scris pe forum.Oricum, eu unul iti urez " bun venit in echipa cautatorilor de comori ". Sper sa ne mearga intr-o zi sursa ca un ceas elvetian. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 21, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2009 Daca nu ceri sfaturi si nu te apuci de ea, atunci no sa reusesti niciodata, si vreaus a zic ca ce se intampla in 24ore se consuma finali si sare in aer? ma faci sa rad, daca iti merge bine timp de 5 ore si pe osciloscop iti arata semnalul foarte bine, atunci de ce sa ai probleme dupa 24 ore? daca ii asiguri racirea corespunzatoare? si traseele bine facute?Sincer de unde apareti voi? ca nu esti singurul de care dau pe forumul acesta! Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 21, 2009 Partajează Postat Noiembrie 21, 2009 @Cilibiu -NU mai vorbi asa de useri pe care nici nu-i stii! Pe scurt: Daca nu ai nimic bun de spus,fa liniste Link spre comentariu
andreigradu Postat Noiembrie 21, 2009 Partajează Postat Noiembrie 21, 2009 Aceasta este o pagina unde iti poti calcula transformatorul pentru inceput, daca doresti sa te afunzi in calcule treci la versiunea creion si hartie. http://schmidt-walter.eit.h-da.de/smps_e/smps_e.html O sa ai o surpriza legata de dimensiunile lui la frecventa de 50Khz cum ai scris in primul post. Asta inseamna k traful va fi calculat la 25khz. E ca la tensiunea de la retea, ai 50Hz cu 50 alternante pozitive si 50 negative. Acelasi lucru e si aici, ai un semnal de 50khz pe oscilatorul lui SG3525 ce va genera 2 semnale de 25khz in antifaza. In atasament sunt 2 poze cu datele completate pentru cazul tau: adica 2000W, +/-40V si 25A. Cu siguranta nu am adaugat pierderile, cam 20% cu mari indulgente. Noi cei care pentru tine am aparut de undeva aievea, am facut diverse versiuni de SMPS si am tot discutat pe aici: viewtopic.php?f=41&t=34816&st=0&sk=t&sd=a si prin alte locuri. Daca cauti cu atentie ne gasesti. Tu ai cerut sfaturi, noi ti le oferim din experienta noastra. Tu analizezi, adaugi cunostintele tale si iei decizia corecta. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Situl il stiam si e postat si mai sus de mine! Am facut deja calculele!Oricu mersi foarte mult de sfaturi! Link spre comentariu
Cilibiu Postat Decembrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Revin cu o mica problema, am ajuns la transformatorul ca sal fac, intrebarea mea este : cum ar fi mai bine sa incadrez spirele? pentru 0,19T adik 20 sp sau la 0,12T adik 30 sp? unde este mai bine sa se incadreze acest "T"? mai mic sau mai mare? stiu ca nu trebuie sa depaseasca 0,2T, dar daca il fixez la 0,12T merge mai bine sursa sau nu are importanta numa cu conditia sa nu depasesc 0,2T? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum