moro Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 Legat de schema, spuneti-mi exact care piese. Acele rezistente de 10k unde se conecteaza pinul 2 este un divizor rezistiv care injumatateste tensiunea de referinta ce se aplca pe intrarea neinversoare din comparatorul integratului sg3525.R5 stabileste deadtime-ul, iar c8 cu R6 imi dau frecventa de oscilatie, si aici atentie.Frecventa pe care oscileaza acel integrat se divide cu 2, frecventa pe care lucreaza tranzistoarele si transformatorul este jumatate din frecventa pe care oscileaza SG3525, asadar daca vreti ca sa lucrati cu transformatorul la 50khz sa zice, sg3525 va trebui sa lucreze pe 100khz Link spre comentariu
Cilibiu Postat Septembrie 30, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 30, 2009 Eu vreau sa folosesc SG cu un optocuplor+transformator de comanda pentru tranzistori. Dami o schema, pentur ca in schema mea difera anumite rezistente si condesatori fata de a ta si nu stiu care din ele sa o folosesc,oare merge sa folosesc optocuplorul la schema mea?? fara alta modificare? Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 3, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2009 Revin cu noutatea ca ma apuc de acesta sursa si as dori pentru ultima oara niste sfaturi bune si un pic de ajutor.Schema care o folosesc este cea din primul post si as vrea sa introduc un optocuplor ca "monitorizare" U pe iesire. Vreau doar sa imi aratati exact ce conzi sau rez sa inlocuiesc si unde vine legat optocuplorul, deoarece o data ce fac PCB nu as vrea sa imi sara in aer si sa il refac din nou deoarece toate componentele sursei va fi pe un sigur PCB>>> rog ajutor pe tema asta<<<< . Alta intrebare este ca vreau sa folosesc 4 tranzistori si vreau sa stiu daca pot "suge" 2kw din ea >>> va rog sa imi ziceti sigur, daca nu mai pun 4 in totoal 8. Diodele pe iesire sunt 8 la numar de 14A una si puse cate 2 in paralel, adik 28A pe "o dioda" si 4 in punte. Si ultima problema este ca pe anumite situri am gasit ca ferita E70 nu pot suge mai mult de 800W din ea deoarece intra in saturatie, este adevarat?Cam astea sunt problemele si va rog foarte mult cei care stiu de pe forumul acesta care este super, sa imi raspunda sincer si fara presupusuri, deci sigur ca deoarece am si eu o limita la "fonduri" si numi permit sa fac iara alt PCB iara cumpara tranzistori sau cine stie ce, de aceea apelez la voi.Va multumesc inca o data foarte mult pentru ajutorul acordat pana acuma dar aceasta sursa imi da bataie de cap si mieste foarte frica sa nu fac vreo traznae, este prima sursa de tip fuul-bridge care o fac si as vrea sa o fac bine si este si prima oara care vreau sa introduc un optocuplor intro sursa, celelate de tip half-bridge am facut si nam avut probleme si nu am folosit optocuplor la nici una. De aceea cer ajutorul vostru! Link spre comentariu
CATA2003 Postat Noiembrie 3, 2009 Partajează Postat Noiembrie 3, 2009 Poti sa scoti si maxim 800w din e70 , daca scazi foarte mult frecventa.... E70 este un miez mare ...3kw in fullbridge cred ca merge usor din el ,daca urci in frecventa .... Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 4, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Frecventa este de 50KHz si cu restul dubiilor mie >>> cum ramane? Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 4, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 Merge sa sug 2kw din ferita E70 daca am frecventa de 50khz??? sau trebuie sa maresc frecventa? la cat? si restul intrebarilor sunt mai sus, chiar nimeni nu stie nimic concret? Link spre comentariu
lalihifi Postat Noiembrie 6, 2009 Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 in principiu ar merge dar depinde care din E70 ca sunt cateva variante (producator,material).Daca e romaneasca poti sa o arunci direct Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2009 E70/32 K2004 AL 8600 f 10-100kHz Ae 685mm2 Br 0.2T luata de la comet (nu fac reclama scuze moderatorilor). Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 7, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 Stie careva cat pot sa scot din 4 tranzistori IRFP460?P.S Ma gandeam ca pe forumul asta stiu muti asa ceva! Aici sunt mai multe contraziceri intre useri decat sa ma lamureasca pe mine! OF Link spre comentariu
Jimmy Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 te-ai uitat in datasheet la IRFP460? acolo ai toate datele pt. a calcula ce te intereseaza pe tine folosind fizica de gimnaziu. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 7, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 Va place sa bagati in ceata rau de tot, de ce nu te uiti tu un pic in datashetul lor si sa imi zici exact, sau daca vrei sa sti cati A are , are 20A la 500V. OF cu Baieti astia! Link spre comentariu
Jimmy Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 ce-ai zis tu acolo sunt parametrii maximi absoluti. si curentul maxim de drena specificat de tine e la 25*C, si o sa-ti fie greu in practica sa-l tii la temperatura aia. revenind la intrebarea ta, ca sa vezi ce putere poti obtine cu 4 IRFP460, trebuie sa vezi intai cata putere se disipa pe ei, si daca e in limitele SOA. pentru schema din primul post din topic, care e full-bridge, ai cate 2 trz. inseriati care conduc intr-un moment. asadar rezistentele lor dintre drena si sursa se aduna. in datasheet se specifica un Rd-s(on) de 0.27 ohmi pt un curent de drena de 12A. considerand tensiunea de alimentare de 310Vcc, pe fiecare tranzistor cad in jur de 4-5V. luam cazul mai grav, cu 5V cadere intre drena si sursa la fiecare trz. rezulta 60W disipati de fiecare tranzistor, si pe primarul trafului mai raman 300Vcc care la un curent de 12A inseamna cam 3.5KW. desigur, asta e doar un calcul rudimentar bazat pe niste parametrii statici, si in practica trebuie tinut cont de o gramada de alte lucruri. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 7, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 Vroiam sa fiu sigur de cea ce am mai auzit de la cineva si se confirma ca acei tranzistori pot duce aproape lejer 2KW. Mersi mult, puteti sa inchideti topicul. Link spre comentariu
Jimmy Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 nu mi-o lua in nume de rau, dar rationamentul de mai sus e bazat pe niste notiuni pe care orice constructor, chiar incepator, de surse in comutatie ar trebui sa le aibe la degetul mic. daca n-ai putut sa verifici singur 'zvonul' cred ca ar trebui sa mai studiezi putin inainte sa te apuci sa construiesti o sursa asa puternica. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 8, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 ASta stiam si eu dar vroiam sa ma asigur nu sa merg pe mainile mele stand cu gandul ca sunt cam 80% sigur si 20%?? daca face bum, dar asa cand se mai aduna aceleasi pareri devin 100%. Surse am mai facut cum am zis si prin primele posturi dar nu la puterea asta si nici in configuratie fuul-bridge. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum