Cilibiu Postat Noiembrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 Mersi TYC si MORO pentru sfaturi!Moro, eu cred ca ar trebui sa raman 10uF ca sa inmagazineze ceva tensiune => TYC zice bine, asa cred eu!In legatura cu R22, da mi sa parut cam mica dar nu am supus la simulari sa vad cati mA trece prin led, o sa fac ceva simulari maine sa vad ce valoare ar fi buna si sa se incadreze la 5mA!Tyc, schema ta pare interesanta, dar nu prea am inteles bine schema, la REFERINTA unde leg la +40V sau unde? +12V trebuie sa fie sursa constanta? adik sa alimentez separat opto+431?Iar ceva valori la rezistente, vad ca jos ai scris doar mA, atata trebuie sa limiteze rezistentele?Vreau un punc de plecare ca sa fac cateva simulari sa inteleg cum functioneaza schema postata de tine, nu vreau doar sa o implementez si gata, vreau sa stiu si cum reactioneaza, imi va fi si in alte situati de folos, nu numa la aceasta sursa!OFFTOPIC un exemplu bun a fost tot aici pe forum, am facut statia de lipit, iar o parte din statia de lipit ma ajutat la canal de pauza la o orga de lumini deci de la statie de lipit la orga cu aproape aceasi schema, adik am inteles cum fucntioneaza si am putut sa o folosesc si la atlceva, nu doar in acel ansamblu si atat! Va multumesc ca ati ramas atenti la acest subiect! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 6, 2010 Partajează Postat Noiembrie 6, 2010 Referinta masoara Uies(40V),dar prin divizor rezistiv.Pai alimenteaza la max 30V,ca nu merge mai mult(peste 30 trebuie inlaturate materiaalele combustibile la punerea in functiune);am dat 12V ca in sch era o sursa de 12 alaturata.Rezistentele se calculesc dupa formula:R=U/I. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 6, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2010 Pai alimenteaza la max 30V,ca nu merge mai mult(peste 30 trebuie inlaturate materiaalele combustibile la punerea in functiuneCe sa alimentez la max 30V? schema propusa de tine? adik in loc de 12V sa nu depasesc max 30V?La ce te referi cand ai zis de "materiale combustibile"? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 6, 2010 Partajează Postat Noiembrie 6, 2010 Materiale combustibile-materiale care ard.Preferabil 12,dar sa nu depasesti 30. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 7, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2010 Bine am inteles!O sa mai studiez schema ta si o sa o supun la niste teste sa vad cum se comporta! Mersi mult! Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 12, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 De ce vrei sa creezi probleme?Puteai sa pui 22k la plus si sa lasi reteua divizoare la 431 in pace,nu sa stabilizeze o tensiune cand ledul e stins si alta cand se aprinde.Si esti sigur ca C e bine calibrat?Si multe altele.431 NU este dioda zenner,este un circuit integrat care trebuie alimentat pt a functiona!Acest aspect trebuie inteles.Si am si o intrebare:ce se intampla daca un IC e dat de producator cu Ualim max=30V si-l alimentezi la 40?Propun urmatoarea sch de utilizare:[attachment=0]untitled.pdf[/attachment]Intradevar tyc schema ta este mai buna, mai fiabila si mai stabila!Am facut niste teste cu ea si se comporta ff bine!O sa o implementez, valorile rezistentelor sunt urmatoarele!R4=3kR3=12kR1=15kR2=1KUref=40VO sa o implementez in proiect!Mersi mult de ajutor tyc Am raspuns cam greu dar no, treburile casei! Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 Am revenit cu schema!Voi ce ziceti?Pot sa ma apuc de cablaj? Link spre comentariu
daniel_smd Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 -D13, D14, sunt prea slabe , trebue ceva de genul BA159 (vezi ca se cam repreta numaratoarea pieselor......)-Diodele de redresare pt alim LEM-ului sunt prea puternice(14A), 3A ar ajunge. -LEM-ul scoate si curenti negativi, deci vor aparea tensiuni negative pe RV1, iar SG3525 nu reactioneaza la tensiuni negative (protectia in cazul tau se va realiza doar pe jumatate). Nu e bine sa faci rezistenta de sarcina pt LEM din semireglabil. Pune o rezistenata conform datasheetului, si apoi un semireglabil.-U8 nu are compensare la inalta frecventa (condensator intre Ref si K)-preferabil retea RC-La puteri mari nu se folosesc termistoare, ci rezistente suntate de releu.-Mai trebuie lucrat la circuitul de reactie. Eu iti recomand ca sa faci partea cu SG si reactie pe o placa verticala, astfel incat, daca sunt probleme in proiectarea cablajului/schemei, nu trebuie sa modifici tot cablajul- Am observat ca e mai bine sa pui o rezistenta in serie intre pinul INV IN si optocuplor.-IR2110 are un pin SD (shutdown) care e in aer. Ori il folosesti , ori il pui la masa (printr-o rezistenta). Eu recomand sa il folosesti, protectia IR-ului o sa raspunda mai repede decat cea a SG-ului.-HCNR201 sunt optocuploare facute sa lucreze in zona liniara... din cauza asta are 2 fotodiode. Nu le recomand. Foloseste ceva mai rapid (rise time,fall time) de genul TLP250 , ACNW3190 . In invertoarele de sudura se folosesc numai trafuri de impulsuri. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Wow asta da explicatie, iti multumesc. Chiar ma gandeam sa fac partea de comanda al sg pe o alta placuta, si chiar ar merge si verticala.D13 am uitat sa ii schimb seria, este byv27-400 iar la D14 am gresit , este byv27-200, care are 2A iar ce ai zis tu de ba159 are 1A!In general unde este scris byv79-200 defapt este byv27-200!Ce rezistenta ai zice ca ar fi buna intre opto si inv in?Cred ca renunt la acel traductor de curent si voi folosi un mic traductor, am unul, este o bobina si prin mijlocul iei trece o sarma!La U8 ce condesator ari fi bun? de 470p? sau mai mare?Inaintea sursei voi face un soft start, si cred ca renunt la NTC-uri!Da vreau sa folosesc SG de la IR, ce rezistenta trebuie sa pun?Iar cand este legat la masa el ce va face?Poate fi legat si la V+?Asa mia dat de inteles din ce ai zis de el!O sa comand TLP250 ca se pare ca ce am eu pe acsa nui bun!Mersi mult de sfat! Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 Da vreau sa folosesc SD de la IR, ce rezistenta trebuie sa pun?Am gresit mai sus, in loc de SG este SD de la shutdown!Mam uitat in datasheet si am observat ca piciorusul de SD este conectat printro rezistenta la masa, dar in capsula nu extern.Chiar mai este nevoie sa o pun si pe cea externa?Am facut modificarile necesare, doar ca nu am implementat si acea rezistenta intre INH IN si opto!Schema mai jos!Am mai scapat de cate ceva de prin ea! Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 19, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2010 Vad ca nimeni nu a mai zis nimic, se pare ca este timpul sa ma apuc de dea!Deja am inceput sa fac cablajul pentru sg si partea de reactie!-placuta verticala! Link spre comentariu
Cilibiu Postat Ianuarie 7, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2011 Revin in ideea de a o termina intr-un final, am fost prea ocupat cu orga de lumini de nu am mai avut timp de ea.Acum ca imi pot contiuna proiectele, continui acest topic!Am gasit cateva transmitere si receivere optice, receiverele sunt si tip TTL cea ce ar fi bine pentru cea ce imi trebuie, ma refer ce acei 2 optocuplori TLP, daca ii pot inlocui cu aceste module, seriile lor sunt SFH756 transmiterul si SFH551 receiverul, am tot ansamblul, transmiter>> fibra optica>>> receiver optic, si ma gandeam ca pot inlocui acest tlp, find si mai usor de folosit fibra, deoarece receiverul il pun mult mai aproape de IR si transmiterul mult mai aproape de SG, mai ales ca controlerul este pe o placuta verticala iar restul pe PCB-ul mare!Se pare ca trebuie sammodific iara cablajul de la driver daca se portivesc aceste module.Am inceput sa adun componentele necesare pentru driver si sa ii fac o proba doar la driver!Iar aici mai am o intrebare, daca nu conectez reactia de la supratensiune, ce semnale o sa am pe transmiter optic?, adica daca am semnale sau nu? si daca am , este posibil sa imi fie semnalele proaste din cauza ca nu este conectata reactia? proaste ma refer la spikuri sau deformari de unda! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 mai contribui si eu cu ceva Link spre comentariu
Cilibiu Postat Ianuarie 10, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 De CI-ul HCNR sa vorbit mai sus de mine, si am renuntat la el, acum vreau sa stiu daca este bun ce am zis eu un post mai sus!Oricum mersi de ajutorul acordat! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2011 Partajează Postat Ianuarie 10, 2011 Pot lua legatura cu cineva sa vedem daca se poate folosi 6n135.6n136 daca nu este ff. urgent Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum