Vizitator tyc Postat Octombrie 31, 2010 Partajează Postat Octombrie 31, 2010 Am vazut unele greseli si nu voiam sa te jignesc,atat de copilaresti erau...dar vad ca tot tu esti cu fata la padure inloc sa vezi ce anume nu e in regula.Prima cerinta e oscilatia,a doua e limitarea tensiunii.Si la puterile astea si stabilizarea termica.Asa vorbesti parca esti o fata razgaiata. Link spre comentariu
moro Postat Octombrie 31, 2010 Partajează Postat Octombrie 31, 2010 Banuiesc ca asta este schema despre care zici tu Reactia cu optocuplorul pentru stabilizarea tensiuni de la iesire>>>Este bine pus??? este mai jos o poza, trrebuie ceva valori ale rezistentelor sau condesatorilor, schimbate??? care si de ce sau ce face! Va rog ca asta vreau sa fac de cateva posturi mai sus si tot nu am primit raspuns sigur!http://www.elforum.info/download/file.php?id=36428&mode=view Iar aici este raspunsul meu referitor la schema data de tine Schema este functionala/buna, mai leaga o rezistenta intre pinul 1 si masa de 1k, si inca o rezistenta de 10k intre pinul 2 si masa astfel sa creezi un divizor 1/2 din tensiunea de referinta de la pinul 16 (5V) respectiv 2.5V trebuie sa ai pe pinul 2In locul acelor totempole-uri ai putea folosi niste circuite driver specializate si NEINVERSOARE ca sa eviti bataile de cap cu imperecheatul tranzistoarelor, poti folosi ceva gen TC427 sau TC4420 Pana aici nimic gresit din punctul meu de vedere, iar comparativ cu schema data de tine Sursa com finala 2kW.rar de la pagina 13 unde am zis ca sunt gresite niste chestii sunt diferente majore, In schema asta ultima daca te uiti U1 nu are niciun efect asupra SG-ului deoarece emitorul din optocuplor este legat la masa SI NU LA REFERINTA CUM ESTE IN SCHEMA DE LA PAGINA 4, el va functiona tot timpul cu pwm maxim. Bine ai revenit MORO, acum dupa ce am cumparat IR-urile , optocuploarele si alte chesti, zici sa renunt la ele? adik am dat bani degeaba? Prietene eu n-am zis ca nu sunt bune IR-urile, eu ti-am spus cum ar fi bine pentru cineva ca tine care nu cunoaste mai nimic despre functionarea surselor in comutatie ca sa nu zic de electronica, si asta tot in ideea sa nu-ti bulesti la infinit bani pe piese daca e sa o luam asa Eu vruiam doar sa te ajut si sa te indrum. Scheme putem toti sa facem cut dintr-una in alta dar cu ce rost daca nu intelegem functionarea montajelor respective caz cum este si cel de fata. Parerea mea ca mai ai destule de invatat in electronica lasand la o parte domeniul convertoarelor pwm. Spor la constructie ;) Link spre comentariu
Cilibiu Postat Octombrie 31, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2010 Da acum am vazut adevarata greseala, colectorul optocuplorului am crezut ca este la MASa dar defapt nu este asa! Colectorul vine la SG! Este greseala mea si de desenare la ultima schema , si imi cer scuze ca team argumentat aiurea . Ai foarte mare dreptate MORO, dar in legatura cu functionalitatea am pripeput mai mult de 80% cea ce cred eu, doar ca nu am fost atent cand am realizat ultima schema, adik ultimele, de acea nu mam apucat de PCB, sa fiu sigur ca este bine, se mai strecoara greseli, si tu ai facut una la schema cu optocuploarele cu 6n137, care ai uitat sa conectezi piciorusul 7 la +V, care CPX a desenat bine, deci greseli se fac, de acea este forum sa ne ajutam reciproc, asa cred eu!Multe scuze in privinta acestor neatenti!O sa rectific schema si o sa revin cu ea pe forum!Pentru cei care citesc, ultimele scheme postate de mine (finale) NU SUNT BINE REALIZATE!)P.S MORO te refereai la colector nu la emitor! Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 31, 2010 Partajează Postat Octombrie 31, 2010 Zi-mi exact care sunt gresite,sa le sterg Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 3, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Poti sterge atasharile din paginile 11,12,13!De cand am facut schema am gresit optocuplorul! Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 3, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Schema modifcata! Multe multumiri lui MORO pentru atentia atrasa! -Schema gresita,vezi postarile ulterioare- Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Tot gresit e,iar o gresala consta in faptul ca dupa lungi meditatii ai polarizat un led intre - si - si lipsa polarizare 431;si vrei sa se se aprinda ledul vreodata? Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 3, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Da ai foarte mare dreptate, ce mas face fara voi?! Intradevar este gresit, sincer nu stiu cum de mam incurcat asa tare!Dr.L poti sterge atasharea de mai sus!Schema de mai jos sper sa fie buna! Sincer ma saturat sa imi repar greselile mele cu ajutorul vostru, poate chiar nus pregatit pentru aceasta sursa! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Hai sa-ti spun un secret:431 e un integrat,care trebuie alimentat,prin led NU se alimenteaza deoarece ledul are o tensiune de prag,bla bla bla Sanatate maxima(nu uita sa ai stingatorul la indemana sau macar o haina groasa,mai veche). Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 4, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Daca e cum zici tu atunci in schema de mai jos de ce este notat asa?Am vazut asta in multe scheme de la surse de PC! Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Am sters vechile fisiere Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 De C11 ce zici? Link spre comentariu
Cilibiu Postat Noiembrie 5, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 Mersi mult de ajutor TYC.Am implementat si acel condesator in schema!Dr.L mersi mult ca teai ocupat de fisiere!Sper sa nu mai existe greseli prin schema!Mai exista vreo problema?Pot sa ma puc de cablaj? :freaza:P.S am mai tras un ochi asupra schemei sa vad daca vad ceva gresit, mia atras atentia Q5 din reactie surse din stanga sus a schemei, este bine ca pe baza sa am 15V? Eu zic ca este cam mult! daca am dreptate atunci care ar fi tensiunea optima sa o aplic pe baza, iar cea ce mai cred este ca trebuie sa pun si o rezistenta intre masa si baza, asta cred ca sigur trebuie!O sa fac niste simulari sa vad ce iese!Celelalte scheme care au optocuploare nu ma ingrijoreaza deoarece sunt din datele tehnice a CI-ului!Daca nu renunt la tranzistor si pun optocuplor si am terminat balciul! Link spre comentariu
moro Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 C54 in niciun caz de 10uf, pune unul de 100pf acolo, iar R22 la 10ohmi daca vad eu bine e cam mica, prin ledul acela mai mult de 5mA nu tre sa lasi sa treaca Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 De ce vrei sa creezi probleme?Puteai sa pui 22k la plus si sa lasi reteua divizoare la 431 in pace,nu sa stabilizeze o tensiune cand ledul e stins si alta cand se aprinde.Si esti sigur ca C e bine calibrat?Si multe altele.431 NU este dioda zenner,este un circuit integrat care trebuie alimentat pt a functiona!Acest aspect trebuie inteles.Si am si o intrebare:ce se intampla daca un IC e dat de producator cu Ualim max=30V si-l alimentezi la 40?Propun urmatoarea sch de utilizare:[attachment=0]untitled.pdf[/attachment] Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum