Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum alimentez un PIC din intrerupatorul de lumina?

Postări Recomandate

Cred ca aici e o diferenta de nomenclatura. Eu nu as numi rezistenta aia "limitator de curent". Cirip

Ma refeream la principul de functionare, rezistorul + comparatorul + cod intrerupere formeaza per ansamblu un limitator de curent, care inchide triacum daca detecteaza un curent mai mare de 2A. Acum e bine ? :d
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 83
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

da ar fi interesant sa postezi schema. sunt si eu curios. si totusi pentru ce folosesti dimmerul ca sa fie necesara o limitare de curent.si eu vreau sa fac o limitare pe la 2A. adica nu cred ca o sa pun limitare asa cum ai facut tu, dar ma gandesc la o siguranta lenta de 4A de exemplu.apropo, ce triac ai folosit? eu am incercat cu un TIC206M si se cam incinge prea rau la un curent de 2A(l-am testat la 12V a.c. ar trebui sa fie diferenta intre disiparea la 12V si cea la 220V?!)

Link spre comentariu

as posta schema dar nu stiu cum

Toate sectiunile au un sticky denumit File Server. Acolo gasesti cum se posteaza poze.Sunt si eu tare curios de schema.Edit:

ar trebui sa fie diferenta intre disiparea la 12V si cea la 220V?!)

In principiu nu. Puterea disipata pe triac/tiristor depinde numai de curentul care parcurge dispozitivul. Asta ptr ca triacul/tiristorul este un dispozitiv care lucreaza intotdeauna in saturatie si tensiunea pe el e aprox constanta si mica. Ipoteza simplificatoare este ca lucram pe sarcina rezistiva.Cirip
Link spre comentariu

oricum, schema nu e mare braza:fatza de schemele anterioare, in care triacul avea un pin comun cu GND, eu am intercalat rezistorul de 0.22ohm cu rol de senzor de curent. culeg de pe el tensiunea cu referinta la GND, un filtru RC, si se conecteaza la comparatorul PIC-ului unde se va compara cu tensiunea interna Vref, daca depaseste 440mV, adica, curent mai mare de 2A, PIC-ul nu mai declanseaza triacul, astfel incat la urmatoarea trecere prin zero (deci dupa maxim 10ms), triacul si implicit circuitul de alimentare al becului se va inchide, respectiv deschide, adica bec OFF.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări