cirip Postat Septembrie 26, 2004 Partajează Postat Septembrie 26, 2004 comunicarea prin reteaua electricaSuna apetisant, nu-i asa? :wink: Nu cred ca e realist sa te apuci de asa ceva... Pentru aia e necesar un modem in toata regula. Prin modem nu inteleg din ala telefonic.sa incerc cu X10????Daca vrei sa cumperi produse care folosesc protocolul X10 si sa le instalezi, poate ca ar merge. Sa implementezi tu X10, nu cred. Ala e mai complicat decat sa trimiti 3 octeti.Cirip Link spre comentariu
bogdan_ Postat Septembrie 26, 2004 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2004 hehehe....banuitam eu ca urma un raspns de genu asta...era totusi o posibilitate. cate despre X10, mie nu mi se pare protocolul complicat, dar partea de HW....e...aici mai e de discutat.ramane ca peste 2-3 sapt sa ma apuc de varianta radio sa o testez.byebogdan Link spre comentariu
bogdanm Postat Septembrie 26, 2004 Partajează Postat Septembrie 26, 2004 Daca vrei X-10 (ceea ce eu nu iti recomand, stiut fiind ca are ceva probleme chiar si la mama lui, unde reteaua de curent e "un pic" mai buna) poti sa incepi de aici: http://ww1.microchip.com/downloads/en/AppNotes/00236a.pdf Sa-mi spui daca implementezi ceva, ca sunt curios. Am cochetat si eu cu ideea, dar am abandonat-o destul de repede. Link spre comentariu
cirip Postat Septembrie 26, 2004 Partajează Postat Septembrie 26, 2004 hehehe.... banuitam eu ca urma un raspns de genu asta...Normal, pai cum altfel?! Cica arta e sa faci ceea ce vrei din ceea ce ai la indemana. Sunt frumoasele visele, dar mai devreme sau mai tarziu vine realitatea si ne trage de maneca.Da-i bataie acolo, spor la treaba si mai zi-ne si noua ce-ai facut.Cirip Link spre comentariu
bogdan_ Postat Septembrie 27, 2004 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2004 aham....poi eu acum am o olimpiada internationala pe cap sapt viitoare(daca ne dau astia vize). si dupa aia vin si mapuc de treaba.pan` atunci....bafta!!!! Link spre comentariu
cirip Postat Septembrie 27, 2004 Partajează Postat Septembrie 27, 2004 OOOOooooOOOooooOOOooooo.... Bafta, bafta! Mateoftica? Computzatoare? In ce tzarisoara?Cirip Link spre comentariu
bogdan_ Postat Septembrie 27, 2004 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2004 nope....gASTRONOMIE....ii pe la ucraineni.... Link spre comentariu
cirip Postat Septembrie 27, 2004 Partajează Postat Septembrie 27, 2004 Urarea de "Bafta!" ramane valabila Cirip Link spre comentariu
bogdanm Postat Septembrie 27, 2004 Partajează Postat Septembrie 27, 2004 nope....gASTRONOMIE....ii pe la ucraineni....Bafta bre Mananca-i pe paine :twisted: Link spre comentariu
bogdan_ Postat Septembrie 29, 2004 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2004 mercy! sa fie. vb when i get back. Link spre comentariu
cirip Postat Septembrie 29, 2004 Partajează Postat Septembrie 29, 2004 Alooooo, pai ce face departamentul de imagine? Pai te duci in Ukraina si ne iei p-anglutzki? Ciripenski Ciripov Link spre comentariu
bobtech Postat Noiembrie 22, 2004 Partajează Postat Noiembrie 22, 2004 @ciripam incercat si eu ideea asta, dar eu folosesc senzor IR pt telecomanda IR in loc de modul radio. eu am implementat si limitare de curent folosind o rez inseriata de 0.22ohm si comparatorul dintr-un PIC12F629.ce un inteleg eu la schema ta sunt cele doua MySw si V2, ce reprezinta asta ? Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 23, 2004 Partajează Postat Noiembrie 23, 2004 limitare de curent folosind o rez inseriata de 0.22ohmCred ca ai vrut sa spui 0.22Mohm, adica megaohmi.MySw si V2, ce reprezinta asta ?O modalitate de simulare a unui bit de iesire din portul picului. Citeste putin documentatia Spice-ului si ai sa te lamuresti.Cirip Link spre comentariu
bobtech Postat Noiembrie 23, 2004 Partajează Postat Noiembrie 23, 2004 Cred ca ai vrut sa spui 0.22Mohm, adica megaohmi.Nu, 0.22ohm * 2A = 440mV tensiunde detectata de comparator.Puterea disipata: 0.88W pe un rezistor SMD de 2W timp de max 10ms.Sorry, dar n-am Spice, nu poti sa-mi zici mai clar ce inseamna MySw ? Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 24, 2004 Partajează Postat Noiembrie 24, 2004 Nu, 0.22ohm * 2A = 440mV tensiunde detectata de comparator. Cred ca aici e o diferenta de nomenclatura. Eu nu as numi rezistenta aia "limitator de curent". Eu as numi-o traductor de curent sau senzor de curent, sau convertor curent/tensiune. Dar nu prea vad cum ar putea fi un limitator de curent. Poate mai auzim si alte pareri.Sorry, dar n-am Spice, nu poti sa-mi zici mai clar ce inseamna MySw ?Sigur. E un element din limbajul spice care a fost modificat in asa fel incat sa aiba anumite caracteristici. Mai exact este un rezistor comandat in tensiune care este folosit pe post de comutator. Ca sa il deosebesc de componenta generica a librariei, i-am dat denumirea MySw (de la My Switch), dar puteam sa-l denumesc cu orice alt nume. Ideea a fost aceea de a mima caracteristica de iesire a picului.Cirip Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum