Jimmy Postat Septembrie 20, 2009 Partajează Postat Septembrie 20, 2009 daca dinamul era actionat de apa sau vant, tot mecanic era actionat. si daca era dintr-o centrala nucleara, tot mecanic era actionat, printr-o turbina cu aburi, pt ca prin definitie un dinam converteste lucru mecanic in curent electric.dupa exprimarea ta, ma gandesc ca dinamul va fi actionat de un motor electric sau de un motor termic. sper ca nu e vorba de un motor electric, ca nu faci nici o treaba, iar daca este vorba de un motor termic, poti mentine turatia relativ constanta si in sarcina variabila. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Septembrie 20, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2009 Da ai dreptate in legatura cu actionarea mecanica. Treaba e ca e actionat tot de un motor electric.Dar totusi ceva sfaturi??? cam ce as putea face ca sa rezolv treaba cu stabilizatorul?? Link spre comentariu
Cilibiu Postat Septembrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2009 Nu ma ajuta nimeni? Link spre comentariu
lorik199 Postat Septembrie 27, 2009 Partajează Postat Septembrie 27, 2009 raspunsul ti l-am dat pe prima pagina a topicului, ia letconul in mana si "dai bice" Link spre comentariu
Vizitator comfel Postat Septembrie 27, 2009 Partajează Postat Septembrie 27, 2009 Daca doresti un Stabilizator 12v/20A nimic m/ai simplu cauta un AC Adapter Model DPSN-186CB-1A ce se folosesc la alimentare console ,,,,In ceia ce priveste constructia manuala lasate pagubas nu merita ..... :speriatsfatuitori multi ,,,,,, meseriasi putini in ale construirii,,,,,,,,,,, Link spre comentariu
lorik199 Postat Septembrie 29, 2009 Partajează Postat Septembrie 29, 2009 sfatuitori multi ,,,,,, meseriasi putini in ale construirii,,,,,,,,,,, dati-mi un motiv din care nu ar functiona ideea mea despre sursa mea d-le comfel Link spre comentariu
Vizitator comfel Postat Septembrie 30, 2009 Partajează Postat Septembrie 30, 2009 Ok ...eu m/am referit la cei care dau sfaturi de multe ori pe langa subiect ; cei care construiesc bravo lor...... Link spre comentariu
lorik199 Postat Septembrie 30, 2009 Partajează Postat Septembrie 30, 2009 nu m-am complicat sa realizez asa ceva deoarece nu am nevoiecand am nevoie de o tensiune asemenea acelei prezentate de initiatorul topicului, ori folosesc un acumulator auto, ori o sursa atx Link spre comentariu
Vizitator comfel Postat Septembrie 30, 2009 Partajează Postat Septembrie 30, 2009 nici nu merita ......eu am luat o sursa de fabrica f desteapta cu 20 ron (din bazar ) am modif iesirea si o folosesc cand verif RCD-uri auto de putere... Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 30, 2009 Partajează Postat Septembrie 30, 2009 Salut. Sunt nou pe forum si as dori si eu un pic de ajutor. Vreau si eu un stabilizator de 12V max 20A, la intrarea lui sa suporte o tensiune 12-140V in tot acest timp la iesirea stabilizatorului sa ramana 12V/20A. Exista vreo schema pentru asa ceva ??? sau combinati stabilizatori cu tranzistori?? voi ati citit primul post?adica ce are nevoie initiatorul topicului? Link spre comentariu
Cilibiu Postat Septembrie 30, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 30, 2009 Da bine zici Dr.L................. Link spre comentariu
Vizitator comfel Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 da bine zici Dle Dr L ..........normal era sa interveniti cand sa schimbat subiectul ce nu corespondea cu cel a initiatorului topicului asa se intampla cu cei incepatori in ale butonarii tastatuei dar cu zeci de ani de meserie in spate ............ Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 anumite abateri sunt permise,ca de la una se trece la alta,asa se intampla deobiceisi nici eu nu stau cu ochii pe fiecare topic non-stop eu doar am semnalat ca subiectul se ducea in alta parte...nu-i nevoie de dl,ca nu am nici varsta si suntem pe un forum,unde varsta nu e tot timpul relevanta Link spre comentariu
c_anicai Postat Octombrie 18, 2009 Partajează Postat Octombrie 18, 2009 - acest dinam genereaza la 600RPM/12V/30A iar viteza maxima a lui este de 7000RPM/140V/2.5A. - Vreau un stabilizator de 12V max 20A, la intrarea lui sa suporte o tensiune 12-140V in tot acest timp la iesirea stabilizatorului sa ramana 12V/20A. - in legatura cu actionarea mecanica. Treaba e ca e actionat tot de un motor electric. Intensitatea ?i tensiunea generate de un dinam cre?te cu num?rul RPM. ca urmare acesteia cererea din topic nu are sens deoarece: - la tura?ie mic? a dinamului vom avea tensiune ?i intensitate curentului mic?, iar la tura?ie mare tensiunea si intensitatea v-a fi maxim?, atât cât permite constructiv dinamul respectiv. Dac? se dore?te ac?ionarea mecanic? a dinamului cu motor electric, acest lucru iar nu are sens într-un proiect de creare energie, deoarece prin aceast? metod? exist? pierderi, ?i anume: 1- energia electric? care o consum? motorul nu se transform? 100% în energie mecanic?. 2- energia mecanic? consumat? de dinam nu se transform? 100% în energie electric?. 3- randamentul stabilizatorului dorit la ie?irea dinamului nu e 100%. exist? pierderi, Deci nu e mai u?or s? utilizezi pentru intrare în stabilizatorul care îl vrei direct curentul care ac?ioneaz? motorul ? Dac? elimini motorul ?i dinamul elimini dou? pierderi importante de energie ?i totodat? uzurile aferente. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Octombrie 18, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2009 Da ai dreptate cu pierderile,dar la scara mica a mers , si mam gandit ca la scara mare de ce sa nu functioneze?Acuma cand pun in practica oi vedea ce iese, oricum mersi de sfaturi! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum