Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Telemetru IR

Vizitator 7pacate

Postări Recomandate

da si tu mai multe detalii despre ce ai nevoie.spuneai ca vrei sa masoare repede,daca ai un obiect in miscare si vrei sa ii stii pozitia poti folosii un encoder cu fulie pe care infasori citeva spire dintr-o sfoara care este legata de obiectul in miscare si trecuta prin encoder ,rola si te intorci la piesa care se misca nu inainte de ai pune un resort sa tina sfoara intinsasistemul asta l-am vazut la ceva industrial care avea mii de miscari pe schimb si dadea rezultate foarte bunesau mai exista senzori analogici,iese semnal analogic in functie de distanta dntre el si piesasucces

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

4

• misuraelectronic

4

• bamseflorin

2

• bogdan_

1

Vizitator 7pacate

Nu mai are rost sa ne batem capu cu chestia asta...eu vroiam sa fac un fel de telemetru care sa fie cat de cat mic, si cu care sa m?sor distan?a parcurs? (la pas) vroiam s? fie un fel de gadget...dar m-am documentat mai bine ?i mi-am dat seama k nu merge...ocup? mult loc, curent mare...am g?sit ceva scheme cu care s? m?sori de ex nivelul unui lichid din rezervor,dar nu e ok... oricum mul?umesc mult!

Link spre comentariu

Nu te supara misuraelectronic, dar misa are perfecta dreptate, radiatia IR apropiat nu e mai puternic absorbita in atmosfera decat vizibilul.Iar motivele pt. care o telecomanda "bate" doar la 7-8 metrii sunt:divergenta fasciculului, puterea de emisie a LED-ului IR, sensibilitatea receptorului.

. cu un banal receptor TSOP17xx si 4 led-uri IR poti obtine 20-30m comunicatie IR.

Cu un 1738+o dioda laser IR de la o imprimanta am facut sa anclanseze un releu de la minim 500m, dar e de "bibilit" pana nimeresti cu raza laserului TSOP-ul. :rade: Primul laser nu a fost rosu, verde, albastru, ci un maser(Microwave....)apoi IR, apoi au aparut laserii Maiman in vizibil pe 682nm, cu rubin si He-Ne.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări