Vizitator Postat Septembrie 19, 2009 Partajează Postat Septembrie 19, 2009 salut, am avut o revelatie obisnuita de dimineata si m-am gandit s-o impartasesc cu voi... asa cum Gina lui Chris Bangle isi schimba forma, rezultatul fiind schimbarea comportamentului aerodinamic in timpul rularii, de ce o incinta acustica nu s-ar putea proiecta cu parametri variabili si reglabili in limite de zeci de procente(plecand de la ideea ca auzul este o senzatie relativa si subiectiva, ca parametri si caracteristicile difuzoarelor se schimba si ele in timp, etc.). prin parametri variabili ma refer la volum variabil si reglabil, sectiune respectiv lungime port variabile si reglabile, s.a.m.d.. David Lewis, chief designer Bang & Olufsen a facut deja ceva asemanator cu boxele BeoLab5, boxele "se asculta" si dupa o analiza a spatiului, blabla, isi schimba inaltimea de la pardoseala, schimband astfel distanta difuzorului de joase in raport cu pardoseala... se justifica un astfel de efort? de fapt parametri aia ficsi pe care ne chinuim sa-i obtinem corect, ce ne garanteaza? reproducerea corecta din ce punct de vedere? ma gandesc ca toata matematica asta nu poate satisface pe deplin 2 audiofili dintr-un miliard... e un brainstorming garbage? am "judecat" deja si un design... Link spre comentariu
VTP Postat Septembrie 19, 2009 Partajează Postat Septembrie 19, 2009 Dupa o analiza mai concreta a ce insemna parametrii T/S, A ce se poate considera variabil, fara deteriorarea parametrilor tehnici de functionare a ansamblului woofer-incinta, a sistemului incinta +filtre+traductoare, vei observa ca raman f.putine elemente asupra carora se poate interveni, FARA a compromite calitatea sunetului reprodus! Dupa care intervine renuntarea la idee! Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 20, 2009 Partajează Postat Septembrie 20, 2009 da, am mai luat oleaca teoria la rand si se pare ca incinta bass-reflex se comporta ca un rezonator acustic cutie-deschidere si trebuie proiectata in parametri ficsi, pt. o functionare corecta...deci aberam...multumesc de raspuns! Link spre comentariu
VTP Postat Septembrie 23, 2009 Partajează Postat Septembrie 23, 2009 da, am mai luat oleaca teoria la rand si se pare ca incinta bass-reflex se comporta ca un rezonator acustic cutie-deschidere si trebuie proiectata in parametri ficsi, pt. o functionare corecta...deci aberam...multumesc de raspuns!In mod normal, orice tip de incinta , pentru functionare corecta trebuie sa se incadreze in parametri precisi. Poti sa inalti o incinta astfel ca urechile ascultatorului sa fie cat mai in axele incintelor. Unii producatori planteaza incinta tweeterului pe o sina ca sa reglezi pozitia fata de woofer. Problema este ca in conditii normale, fara posibilitati de masura, nu se poate face un reglaj corect dupa ureche, mai ales de catre un neofit. De multe ori numai amplasarea corecta intr-un spatiu de auditie nu e un lucru f. simplu pentru un rezultat bun! Si nici urechea nu este un instrument suveran daca nu este suficient antrenata!din pacate asta este realitatea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum