Vizitator von_Fritz Postat Septembrie 19, 2009 Partajează Postat Septembrie 19, 2009 Am o problema care sta in felul urmator: detin un laptop Toshiba Portege M200, NEON'ul responsabil cu iluminarea panoului de cristale s'a ars. Deocamdata folosesc laptopul cu un monitor conectat la iesirea VGA cu care este prevazut laptopul.Intrebarea este urmatoarea. As putea gasi sau face o adaptare cu LED'uri care sa inlocuiasca functia vechiului sistem de iluminat al ecranului(exclus fiind invertorul original necesar aprinderii neonului)? Care sunt cele necesare? Va fi mai economic? va multumesc anticipat Link spre comentariu
Mindware Postat Septembrie 19, 2009 Partajează Postat Septembrie 19, 2009 Eu cred ca ai putea.Daca folosesti destule leduri smd(de genul celor folosite in telefoane cu display-ul mare).Albe,puternice,si multe.Dar nu va fi usor...cat despre consum...nu stiu...pentru ca nu stiu nici cat consuma adaptorul tau pentru ccfl( nu e neon) si nici randamentul lui... Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 20, 2009 Partajează Postat Septembrie 20, 2009 Vorbeste cu userul Aygun,parca el a facut asa ceva! Link spre comentariu
aygun Postat Septembrie 23, 2009 Partajează Postat Septembrie 23, 2009 Sal!Eu am facut conversii de la CCFL la LED-uri atat p enotebook-uri cat si pe monitoare normale.Este mai economic ca , consum . Lumin arelativ egaa ca a unui ccfl dar in functie de cate leduri smd folosesti trebuie sa le distantetizi simetric. Eu foloseam cate 36 de leduri , pina la 50 leduri , in functie de buzunarul clientului. Daca pui leduri mai putine sa te astepti la un taskpar cu conuri de penumbra pe inaltimea taskbarului. Trebuie mare grija la centrarea ledurilor . Sa te inarmezi cu muuuulta rabdare ptr ca vei petrece cel putin 6 ore cu displayul respectiv .De meritat se merita data fiind fiabilitatera ledurilor ( 50000 de ore nu ai treaba cu ledurile ).Arunci laptopul si ledurile or sa mearga .Nu am reusit sa folosesc un dimmer . De asemnea nu am gasit ceva care sa imi interpreteze impulsurile de la intrarea invertorului ptr dimmer-ul ledurilor. Sincer , nici nu am avut timp ptr dezvoltarea produsului.Numai de bine Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum