Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect Sursa Tensiune Reglabila

Vizitator autel

Postări Recomandate

Am o sursa de tensiune continua reglabila tip I 4103. Indiferent cum reglez iesirea ramana la 0.6V (butoanele cu care reglez functioneaza). Puteti sa imi dati cateva sfaturi de unde poate sa vina problema?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miron1947

3

• q_acdc

1

• walyd

1

buna searaverifica:1:tensiunea intre masa si colectorul tranzistorului ERS (cel-cei de putere 2n3055)2:daca tensiunea in baza ERS variaza in functie de reglajul din potentiometru 3:verifica cu sursa oprita rezistenta de iesire intre Emitorul ERS si masa,daca este scurt sau rezistenta prea mica tine in functiune protectia la scurtcircuit(este bine sa verifici tot circuitul de la borne pina le emitor ERS4:verifica tranzistorii ERS sa nu fie intrerupta lefatura intre Emitor si celelalte elemente conectate spre iesire sau si tranzistorii din ERS5:daca sunt toate OK atunci verifica piesele din limitatorul de curent Imax chiar si potentiometrul de reglaj si rezistenta de pe care citeste curentul6:NU UITA CIND REZOLVI PROBLEMA SA O SCRII AICI PE SAIT Cu stima si bafta :aplauze

Link spre comentariu
Vizitator comfel

verifica tens stab +5vsi -10v la ies STR si AC1 protectia la supratens care este de tip Crowbarsi Th s/ar putea sa fie def ai rabdare si verifica elem active si pasive in final vei reusi Succes :aplauze

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări