anonym_999 Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Am construit acest amplificator, http://electronics-lab.com/projects/audio/017/ Intrebarea este daca pot sa-l folosesc pentru un subwoofer homemade pentru apartament. Difuzorul este un Cougar c-sub de 10", 4 ohm,peak power 400W.Ma intereseaza pentru muzica,filme.Vreau sa pun si un potentiometru sa pot regla volumul pe intrarea ampl. Technical Specifications - Characteristics Output power (f=1 KHz, d=0.5 %): 100 W in 8 ohm Supply voltage: ................ ? 40 V Quiescent current: ............. 50 mA Maximum current: ............... 2.6 A Sensitivity: . 600 mV Frequency response: ............ 10-35000 Hz (-1 dB) Distortion HD: ................. 0.01 % Intermodulation dist.: ......... 0.02 % Signal/noise: 83 dBConstruction si niste poze Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 La tensiunea aia de alimentare nu ob?ii mai mult de 50-60W/8 Ohmi. 100W probabil pe 4 Ohmi, dac? dublezi trz finali. Regleaz? s? ai 1,1Vcc între b-e la fiecare trz final, f?r? semnal. Link spre comentariu
danzup Postat Septembrie 19, 2009 Partajează Postat Septembrie 19, 2009 Sunt cateva MARI greseli in schema !Nu cred ca l-ai facut ca acolo ca nu functioneaza !Uite cateva greseli indreptate :- Q3 gresit- R19 pozitionata gresitsi o rezistenta in plus care nu face nimic (decat descarca condensatorii pe alimentare pe bara minus ! ) : R6 Link spre comentariu
danzup Postat Septembrie 19, 2009 Partajează Postat Septembrie 19, 2009 Sau daca pastrezi tranzistorul npn Q3 trebuie sa fie asa : Link spre comentariu
anonym_999 Postat Septembrie 19, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2009 multumesc pentru sfaturi inca nu am apucat sa-l probez,dar o sa fac modificarile propuse ,sper sa functioneze dar in general e un amplif bun ????? sau sa fac altul cu mosfeturi ??? Link spre comentariu
danzup Postat Septembrie 20, 2009 Partajează Postat Septembrie 20, 2009 multumesc pentru sfaturi inca nu am apucat sa-l probez,dar o sa fac modificarile propuse ,sper sa functioneze dar in general e un amplif bun ????? sau sa fac altul cu mosfeturi ???E un amplificator decent , simplu .Schema aceasta a fost publicata ( varianta corecta ) si de G.D. Oprescu in anii `70 `80 in cartile scrise de el.Ce intelegi tu prin amplificator bun ? Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 20, 2009 Partajează Postat Septembrie 20, 2009 Cred c? eram adormit la ora aia, acum cînd m? uit ?i pe lista de piese, m? sperii. O fi gre?it inten?ionat autorul sau e o glum?? Cu rez alea de emitor, de 1 Ohm, ?i valorile divizorului R3,10, ?i R17,15 va lucra limitarea la cam 6,5A, o valoare prea mare ptr trz finali, doar dac? ar fi fost cîte 3 în paralel pe ramur?, la tensiunea de alimentare ?i sarcina minim? de 4 Ohmi. Mai sînt ?i alte piese alese aiurea ca valoare, C7 e prea mare, C5 mic la impedan?a de intrare, pîn? la urm? cred c? se aude ca o portavoce, mai mult pe medii. R4,23 sînt puse cam degeaba, raportate la valoarea R10,15. R11 se poate înlocui cu un ?trap, sau s? fie de valoare egal? cu R19. R13 la 2W minim, R24,26 la 1W minim. C2 e cam mic, pune unul ceramic de 100pF/250Vcc ?i înc? unul între b-c la Q10, iar la trz finali pune-le tot între b-c cond ceramici de 100-470pF/250Vcc. C4,8 pune-i la minim 160Vcc. Nu-mi place nici impedan?a de intrare aleas?, 10k, un minim de 22k era mai normal, am f?cut cîteva modific?ri în schem?. Link spre comentariu
anonym_999 Postat Septembrie 20, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2009 pentru sfaturi tinand cont de parerile voastre inteleg ca nu am facut cea mai buna alegere voiam sa-l folosesc pentru un subwoofer cu filtru activ ce urmeaza sa-l fac daca nu suna bine am vazut altceva http://www.psc-audio.ro/catalog/product ... cts_id=325 http://www.psc-audio.ro/catalog/product ... cts_id=335 deasemenea as vrea sa-l construiesc eu, o schema eventual si cablajul m-ar ajuta foarte mult Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 20, 2009 Partajează Postat Septembrie 20, 2009 Merit? s? te chinui ptr 35 lei? Sau chiar ?i ptr 70 lei? Sînt gata f?cute, nu sînt de vîrf, sînt de calitate medie, dar ptr sub sînt prea bune. Poate s? îmbun?t??e?ti mici detalii la fiecare, asta se poate face în regim de amator. Se g?sesc ?i pe forum cablaje gata f?cute, dar cu piesele e mai greu. Dac? e?ti încep?tor, nu-?i recomand s? îl faci personal.Depinde ?i ce dif ai, s? nu fie trecut? o putere ''chinezeasc?'' pe el, gen 1000-2000W. Link spre comentariu
anonym_999 Postat Septembrie 20, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2009 Merit? s? te chinui ptr 35 lei? Sau chiar ?i ptr 70 lei? Sînt gata f?cute, nu sînt de vîrf, sînt de calitate medie, dar ptr sub sînt prea bune. Poate s? îmbun?t??e?ti mici detalii la fiecare, asta se poate face în regim de amator. Se g?sesc ?i pe forum cablaje gata f?cute, dar cu piesele e mai greu. Dac? e?ti încep?tor, nu-?i recomand s? îl faci personal.Depinde ?i ce dif ai, s? nu fie trecut? o putere ''chinezeasc?'' pe el, gen 1000-2000W. pentru mine nu e un chin,ci un hobby probabil ai dreptate,sa vad ce pot face cu asta,cu modificarile propuse de tinedespre difuzor poti citi aiciviewtopic.php?f=4&t=46853 Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 20, 2009 Partajează Postat Septembrie 20, 2009 Sînt ?i alte scheme mai reu?ite ?i verificate-n practic?, în vîrful paginii. Diful nu pare de 400W, magnetul e mic ptr unul de 10'', un amplif de 100W reali e suficient. Fiind pe 4 Ohmi, caut? o schem? cu 2 perechi de trz finali, la +/-40...45Vcc. Link spre comentariu
anonym_999 Postat Septembrie 20, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2009 multumesc pentru sfaturi inca nu am apucat sa-l probez,dar o sa fac modificarile propuse ,sper sa functioneze dar in general e un amplif bun ????? sau sa fac altul cu mosfeturi ???E un amplificator decent , simplu .Schema aceasta a fost publicata ( varianta corecta ) si de G.D. Oprescu in anii `70 `80 in cartile scrise de el.Ce intelegi tu prin amplificator bun ?amplificator bun=dinamica buna,distorsiuni reduse,fara zgomot de fond,redare buna in toata gama de frecvente,nu necesita reparatii dese,si cel mai important sunet placutparerea mea Link spre comentariu
anonym_999 Postat Septembrie 20, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2009 o sa dau o raita prin sectiunea amplificatoare Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 20, 2009 Partajează Postat Septembrie 20, 2009 În general amplifurile nu sînt r?spunz?toare de tonalitatea sunetului ?i de zgomotul de fond, astea sînt atributele altor etaje, preurile ?i sursa. Ele au treab? numai cu distorsiunile, dinamica ?i banda de frecven??, fiind etajul cu amplificarea cea mai mic? din tot lan?ul ?i nu au voie s? modifice sunetul, trebuie s? redea liniar. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum