Vizitator alextudor Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Salutari. Am nevoie de lamuriri cu privire la impedanta la iesire a unui amplificator Yamaha Ax 450. sunt trecute mai multe specificatii,si nu stiu ce sa iau de bun. Precizez ca am boxe pe 4ohmi, deci aspectul care ma intereseaza este daca amplificatorul "scoate" si pe 4 ohmi. Atasez poza cu specificatiile.Multumiri anticipate. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 aia nu e impedanta de iesire ,stimate domn...!este impedanta sarcinii amplificatorului...in cazul dvs , impedanta boxelor folosite... daca va uitati in specificatii , o sa vedeti ca puteti folosi ampliful dvs incepind cu un minim de 2 ohmi---impedanta unei boxe--- caz in care veti obtine puterea maxima scrisa in specificatii...apoi , 4 ohmi---impedanta unei boxe , caz in care obtineti puterea mai mica un pic....si tot asa...!cu cit impedanta boxei ---sau boxelor--- folosite de dvs pe un canal va fi mai mare , puterea va fi mai mica...!concluzia este ca puteti folosi ampliful linistit pe boxele dvs de 4 ohmi...! nu se strica nimic , atita vreme cit sint mentionate in mod clar pe eticheta produsului 4 impedante posibile , si anume....2 ohmi , 4 ohmi , 6 ohmi si respectiv 8 ohmi...! Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 19, 2009 Partajează Postat Septembrie 19, 2009 Cu numai o pereche de trz 2SC3280/2SA1301, nu ?ine decît 8 Ohmi ?i tras de p?r pe 6 Ohmi, a?a cum e dat? puterea în capu' la pagin?, restul e reclam? mincinoas?. Link spre comentariu
Vizitator alextudor Postat Septembrie 19, 2009 Partajează Postat Septembrie 19, 2009 O data e neagra, o data e alba..sunt mai confuz decat la inceput. O sa zic "pas" amplificatorului, si asta e. Multumesc mult pt promptitudinea raspunsurilor. Va salut,numai bine. Link spre comentariu
Mindware Postat Septembrie 19, 2009 Partajează Postat Septembrie 19, 2009 Eu zic sa il asclti pe zal ... Stie ce zice... Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Septembrie 19, 2009 Partajează Postat Septembrie 19, 2009 recunosc ca eu nu am cautat schema amplifului sa vad cite tranzistoare finale are si ce scrie pe ele...!am luat de bun ce scrie pe eticheta , avind in vedere ca e totusi un brand-name yamaha...! se pare ca nu este , totusi , suficient... avind in vedere ca domnul zal a facut un pas inainte si a cautat si schema --- un gest care denota profesionalism --- si nu s-a luat numai dupa etichete ...sfatul meu este sa il ascultati pe dinsul...! Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 20, 2009 Partajează Postat Septembrie 20, 2009 Prima dat? am crezut ?i eu c? e un monstru de 15-20kg, dar dup? ce am g?sit schema (e drept c? a surorii mai mari, 550, care tot o pereche de trz finali are ?i cî?iva vol?i în plus pe alimentare), m-am desumflat. Mai sînt ?i al?ii care dup? 1990 au început s? scrie prostii prin prospecte, în goana disperat? dup? vînzare, tot pe atunci a ap?rut ?i puterea ''pmpo''. E un amplif de cas?, bun s? ascul?i un cd sau s? vezi un film, nu de discotec? sau petreceri pîn? diminea?a. Mai mult de 250 lei nu merit?. Link spre comentariu
Vizitator alextudor Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Inca o data, multumesc mult pt raspunsuri. Exact pt muzica si filme imi era necesar. Boxele erau niste RTF-uri de 40w@4ohmi, 2cai, incinta inchisa. Iar pt ca amplificatorul mentionat mai sus nu se incadra in parametrii, inca sunt in cautare de un amplificator. Link spre comentariu
Vizitator tehnic_ml Postat Februarie 14, 2011 Partajează Postat Februarie 14, 2011 Prima dat? am crezut ?i eu c? e un monstru de 15-20kg, dar dup? ce am g?sit schema (e drept c? a surorii mai mari, 550, care tot o pereche de trz finali are ?i cî?iva vol?i în plus pe alimentare), m-am desumflat. Mai sînt ?i al?ii care dup? 1990 au început s? scrie prostii prin prospecte, în goana disperat? dup? vînzare, tot pe atunci a ap?rut ?i puterea ''pmpo''. E un amplif de cas?, bun s? ascul?i un cd sau s? vezi un film, nu de discotec? sau petreceri pîn? diminea?a. Mai mult de 250 lei nu merit?.Parerea mea este ca schema nu spune tot despre ampliful respectiv. Cel mai bine este sa il testezi si cred ca vei ramane placut surprins de performantele de "amplificator de casa" pe care le are. Desi volumul este analogic, la maximum de volum, in gol (fara semnal aplicat pe intrare), zgomotul de fond este aproape inexistent. La puteri mari de peste 70% din volum se aude absolut curat si clar fara distorsiuni. Plaja de frecvente redata este foarte bine echilibrata (nu arunca joase, medii sau inalte doar ca sa te impresioneze cu volumul). Face fata cu brio la incaperi de proximativ 7 metri x 7 metri la un volum mai mult decat decent. Puterea lui reala declarata in manualul original este de 2 x 32.5W / 8 Ohmi - a nu fi confundata cu puterea RMS sau si mai rau PMPO. L-am folosit la 70% din volum (datorita incintelor acustice care nu au rezistat - Technics SB-CS95 - 100W RMS / 8 Ohmi - adica 50W reali chinuiti) timp de 1 ora si 40 de minute si am avut placuta surpriza sa descopar ca radiatorul era un pic fierbinte (boxele au fost afectate in urma acestui test - oricum erau achizitionate pentru teste) . Peste 80 % din volum incepe sa arate ca nu mai poate ceea ce consider ca este normal avand in vedere ca nu este un amplificator profesional ci unul domestic. Una peste alta merita chiar mai mult de 400 RON (daca ar mai fi comercializat ca si produs nou cu garantie) avand in vedere ca in retelele magazinelor de profil se vand pocnitori precum SONY 5.1 cu o calitate a sunetului mediocra spre buna.Produsele care au fost lansate in acea perioada (nu numai de catre Yamaha - Vezi DENON, Marantz , Onkyo ... etc) au fost produse cu o calitate foarte buna in ciuda faptului ca nu erau produse high end!Stima! Link spre comentariu
fum3z Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 Posibil ca transformatorul amplificatorului sa aiba mai multe tensiuni in secundar si un releu comandat de un comparator care citeste impedanta incintelor conectate la borne. Astfel el va schimba tensiunea de alimentare a etajului final. Multe scule vintage sunt dotate cu asa ceva...inclusiv amplificatorul meu, care pentru o impendata de 8ohmi are la bornele finalului +-50Vcc si pt 4ohmi +-45Vcc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum