Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect osciloscop E0108

Vizitator bunea d

Postări Recomandate

Tensiunile sunt ok?presupun ca da!am decuplat amplificatoarele x,y si m-a derutat de tot,apare punctul in mijlocul ecranului cu sau fara amplificatoarele x,y,va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• em2006

5

• K1nderu

5

• MifTy

2

• vio2007

1

Top autori în acest subiect

• 1 lună mai târziu...

Buna seara! nu mai deschid alt subiect,vreau sa pun pe picioare acest aparat si am nevoie de ajutorul dumneavoastra,tensiunile in sursa sunt putin cam mari si pe ecran apare doar un punct.Ce-am apucat sa masor:15v=15.5v-15v=-15v5v=4.9v35v=38v90v=95v155v=160vAstept sfaturi sa-l repun in functiune,va multumesc frumos!Edit:condensatorii sunt ok pe esr-metru.

dacă sunt tot ăia de acum 25 de ani, nu contează că sunt ok, schimbă-i!conzii fabricaţi pe-atunci cam aveau prostul obicei să se usuce...
Link spre comentariu

L-am reparat pana la urma defectul fiind un 2n2369 T8 si lipsa tensiunii de 15v pe amplificatorul X,cred ca are ceva probleme si pe amplificatorul y cu comutatorul,pe unele diviziuni nu-mi apare nimic,comutatorul a fost reconditionat din cauza ca a fost rupt si nu mai face clichetul ala.Am masurat tensiunea aceea de 1,2v,am trecut comutatorul pe 1v/div si imi apar niste oscilatii chiar si fara semnal injectat,in schimb daca trec comutatorul pe 2mv/div apare forma de unda frumos,nu am sonda la el,iar pe 5v/div nu masoara nimic la fel si pe 0,2v/div;0,5v/div.......

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări