Flor Postat Iunie 3, 2005 Partajează Postat Iunie 3, 2005 SalutA construit cineva dintre voi mira Tv care a aparut in rev. ConexClub? Cea cu PIC 16F84A, impreuna cu un codor PAl 1377MC, totul pe o placa?? Daca da, a functionat asa cum e descrisa? Mie nu imi genereaza barele color, iar o anumita combinatie de butoane S4 cu S5 face sa se modifice frecventa liniilor.Am reinscris programul original de mai multe ori, dar degeaba.Recunosc ca sunt incepator in PIC-uri si inca nu stiu sa citesc softul, adica ce vrea sa faca si sa pot modifica in consecinta. ... MultumescFlor Link spre comentariu
bogdanm Postat Iunie 3, 2005 Partajează Postat Iunie 3, 2005 Incearca sa vezi cum arata semnalul de la iesirea oscilatorului (pinul XOUT). Daca nu are amplitudine buna (ar trebui sa se duca pana la minim 3.5-4V daca alimentezi PIC-ul din 5V) sau nu are frecventa care trebuie, incearca sa umblii nitel la circuitul oscilatorului. Link spre comentariu
Flor Postat Iunie 4, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2005 Salut si multumes pentru bunavointa. O sa fac cum mi-ai spus si iti transmit imediat rezultatul.Flor Link spre comentariu
Flor Postat Iunie 4, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2005 SalutAm masurat cu osciloscopul si se pare ca am cei 10 MHz pt. PIC, dar cu o amplitudine de doar 2.4Vpp. Totusi ar cam fi un 1 logic....Am scos quartzul si cei 2 conzi de 15 pf si am pus unii noi. Degeaba.PIC-ul e de 20 MHz. Cel putin asa scrie pe el. Pardon, pe ele, c-am incercat cateva...Si le alimentez prin 7805 clasic, nu L, care furnizeaza 4.98 V...Ce este curios ca simte la pinul 15 (OSC2) sonda osciloscopului. La 1:1 se vede ca dispare imaginea de pe monitor. Pe 10;1 fenomenul nu se mai manifesta. Am masurat simultan cu 2 sonde, prima pe OSC2 si a 2-a la iesirea care debiteaza sincro complex (RB0). Cand fac combinatia fatala S4=0, S5=1 semnalul de pe OSC2 nu se modifica cu nimic vizibil pe osc, ca frecv si amplitudine. Doar semnalul de sincro furnizat fuge in balarii.Nu-i asa ca pare chestie de soft aiurea? Sau poate e inscris gresit in uC, dar atunci de ce imi spune la verificare de dupa ardere ca e "haraso"?Flor Link spre comentariu
bogdanm Postat Iunie 4, 2005 Partajează Postat Iunie 4, 2005 Da, probabil ar merge si cu 2.4Vpp. Dar am uitat sa incep cu inceputul ... folosesti un cuart de aceeasi frecventa ca cel din schema originala, nu ? :lol: EDIT: ia arunca un ochi si pe aici: http://www.web-ee.com/Schematics/Patter ... ideoib.pdf Link spre comentariu
Flor Postat Iunie 6, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2005 Salut si multumesc pt. ajutor. Da, schema indicata este identica cu cea publicata in rev. CnxClb. Pesemne cei de la http://www.web-ee.com...nu au auzit de legea copyR....si s-au inspirat din revista, evident fara sa mentioneze asta, asa cum ar fi fost "misto"... Singura diferenta ar fi in cablaj, care in versiunea romaneasca a fost proiectat astfel incat sa poti pune comutatoarele pe el. Cum o sa arate cutie in care il vei baga si ce complicatii apar, nu vreau sa ma pierd in detalii..... Am pus 2 quartz-uri de 10MHz, noi, si daca ar fi fost o "buba" semnalul de sincro ar fi fost "dus" in toate pozitiile. Asa exista o singura combinatie fatala... Refuz sa cred ca programul s-a incarcat gresit de cele n-ori si pe ambele PIC-uri...Da' mai sti... Recunosc ca sunt in pana de idei. Flor Link spre comentariu
Vizitator alex Postat Iunie 6, 2005 Partajează Postat Iunie 6, 2005 Offtopic Salut si multumesc pt. ajutor. Da, schema indicata este identica cu cea publicata in rev. CnxClb. Pesemne cei de la http://www.web-ee.com...nu au auzit de legea copyR....si s-au inspirat din revista, evident fara sa mentioneze asta, asa cum ar fi fost "misto"...Ma tem ca e taman invers mai ales ca varianta in engleza este foarte bine documentata. Link spre comentariu
Flor Postat Iunie 6, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2005 Ma tem ca e taman invers mai ales ca varianta in engleza este foarte bine documentata.Salut Eu nu ma tem ca e invers. Sunt sigur. Flor Link spre comentariu
Vizitator luvan Postat Iunie 6, 2005 Partajează Postat Iunie 6, 2005 SalutA construit cineva dintre voi mira Tv care a aparut in rev. ConexClub? Cea cu PIC 16F84A, impreuna cu un codor PAl 1377MC, totul pe o placa?? Daca da, a functionat asa cum e descrisa? Mie nu imi genereaza barele color, iar o anumita combinatie de butoane S4 cu S5 face sa se modifice frecventa liniilor.Am reinscris programul original de mai multe ori, dar degeaba.Recunosc ca sunt incepator in PIC-uri si inca nu stiu sa citesc softul, adica ce vrea sa faca si sa pot modifica in consecinta. ... MultumescFlorAm construit-o eu si am aceeasi problema. Sunt sigur ca cel ce a copiat softul din pdf a omis ceva. Daca nu ma insel combinatia dintre butoanele enumerate de tine ar trebui sa genereze barele. Link spre comentariu
Flor Postat Iunie 7, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2005 Salut si multumesc pentru raspuns.Asa este, ai dreptate. La bara moare (joc de cuvinte evident ).Mai bag o data programul.Flor Link spre comentariu
Craciun Postat Iunie 7, 2005 Partajează Postat Iunie 7, 2005 Incearca cu programul de aici: ftp://hosting.cpt.ro/craciun user=izatech psw=admin Eu nu l-am testat ! Link spre comentariu
Flor Postat Iulie 19, 2005 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2005 Am rescris softul cu cel trimis de autorul articolului, cel original si a plecat din prima. O sa vad diferentele dintre ce am primit si cel din ConexClub si o sa mentionez diferenta.Flor Link spre comentariu
Flor Postat Iulie 21, 2005 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2005 Am studiat diferentele cu 1)IC-prog. Am bagat primul program in fisierul 1, iar al doilea in 2, dupa care Compare. Si nu arata nici o diferenta.2) cu creionul pe hartie. Am scos din IC prog cu CtrA si Copy cele 2 programe la imprimanta si am luat-o chinezeste, byte cu byte, linie cu linie ..Si se vede ca in loc de 009A am 009B...etcClar, nu? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum