Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator stereo2x10w cu PCL82

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• md_2910

6

• blue

3

• Spitfire

2

• lorik199

2

Top autori în acest subiect

Splendid!Felicitari, Dl. Moldovan! Excelent design, daca-mi permiteti un sfat, poate va faceti timp si de unul fara LED-uri albastre&stuff, de regula cei care cauta sa cumpere astfel de amp-uri nu se dau in vant dupa luminite. Transformatoarele arata insa, impecabil, si par "generoase".Succes in continuare si la mai multe!

Link spre comentariu

Merci ,dar costumer-ul doreste .....acele luminite :rade: le adora ....fac impresie practic ei imi cer...asa ceva cum as putea sa refuz... :limb: la mine e ca la croitor....si led-urile sunt trecute la "optional" deci bani in plus.......

Cine doreste un sasiu,front,retro de calilate si la nivel de arta sa arunce un ochi la...http://www.schaeffer-ag.de/

Link spre comentariu

Fiecare cu gustul sau, si mie imi plac la nebunie luminitele alea! Stilul acesta de a realiza amplificatoarele imbina intr-un mod fericit retro cu modernismul, luand ce-i mai frumos de la fiecare. :87

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Schema pe care ai postat-o merge si cu PCL86?Am citit datasheeturile tuburilor PCL82si PCL86 si se pare ca PCL 86 are 9W SI PCL 82 are 7W.Ma gandeam ca daca ar merge poate ii creste puterea audio.

Link spre comentariu

Schema pe care ai postat-o merge si cu PCL86?Am citit datasheeturile tuburilor PCL82si PCL86 si se pare ca PCL 86 are 9W SI PCL 82 are 7W.Ma gandeam ca daca ar merge poate ii creste puterea audio.

Sigur PCL86 e o lampa mai puternica si mai muzicala....dar secretul unei auditii de HI-FI ramine tot calitatea trafo de iesire care determina in proportie de 60-70% costul final al componentelor acestui amp.
Link spre comentariu

Poti sa ma lovesti si pe mine cu datele trafului de iesire?Am doua PCL86 plus doua socluri pentru ele gata pregatite. :freaza:

Cum depinde f mult de ce tip/dimensiune de tole ai iti pot da citeva date esentiale pt calculul acestui transformator dedicat tubului ECL86:PP-in ABRaa-9kompt varianta ultralinear prize la 20%tensiune anodica-300Vtensiune grila G2 -300vresistenza catod 300 ohm pt fiecare tubpt aceasta valoare curentul prin finala fara semnal e de cca 35 mAcu aceste date poti obtine cca12wZ impendata pe iesire in functie de cea a boxelor existentesectiunea trioda a acestui tub are un gain de cca 100 asta inseamna ca poti obtine un cistig in tensiune de cca 65Cu aceste date vei reusi sa-ti calculezi un transformator pt acest tub cu performante optime.Succes.........
Link spre comentariu

Nu e cam mare tensiunea anodica de 300 de volti?Si pe G2 ,dar si tensiunea anodica trebuie sa fie de 250 de volti,asa scrie in catalogul pe care il am eu.Traful de iesire cam ce sectiune trebuie sa aiba,intreb pentru ca eu am boxele pe 8 ohmi :jytuiyu

Link spre comentariu

Saca vrei acei 12w.....mergi pe tensiunile sugerate de mine.....daca te multumesc si 8w se poate si cu +250v....totusi mergi pe mina unui bobinator cu experienta....pt rezultate deosebite,parerea mea! daca totusi nu te lasi...si vrei tu sa-l faci (trafo iesire ) mergem mai departe cu alte detalii......

Link spre comentariu

Chiar ma intereseaza datele,pe mine nu ma sperie sa fac un transformator,spre deosebire de altii care fug si de un amarat de cablaj si se mai dau meseriasi pe diverse siteuri,inclusiv pe acest forum. :ras: :ras:

Link spre comentariu

De facut un transformator de iesire poate face oricine, de facut un traf de iesire BUN, asta-i mai complicat. Sunt meseriasi bobinatori cu decenii de experienta in bobinat(trafuri de retea si motoare)care fie recunosc sincer ca-i depaseste un traf de iesire, fie il fac'oricum" cu rezultatele de rigoare. Am constatat ca bobinatorii "de valoare" nu sunt nici cei de varsta a treia, acestia au fost atinsi de lehamite, si dau rasol, nici pustii entuziasti de 25-25 ani, acestia sunt cam stangaci... :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări