Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat pentru decalcifiere .Apa curenta.

Vizitator goctav

Postări Recomandate

Vizitator marius_vfp

salut intrebare intrebatoare , daca magnetzii sa zicem formeaza farticule mai mari de calcar , asta doar la temperaturi ridicate? cam catzi microni vor avea particulele dupa trecerea barierei magnetice sa zic asa? putem pune un filtu dupa magnetzi ? am un filtu de 5 microni , poate nu deranjez pe nimeni.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gcom61

3

• Laci

2

• blazeu

2

• gabitzu8

2

Top autori în acest subiect

nu deranjezi pe nimeni,insa intelege din ce s-a discutat ca ,de fapt,aceste solutii nu sunt pt. decalcifierea apei ci pentru marirea castigurilor celor care le propun(aceste metode).

Link spre comentariu
Vizitator marius_vfp

e treaba cu castigurile se stie , fiecare vrea sa traga branza pe turta lui :freaza: eu ma gandeam daca particilele devin mai mari dupa trecerea de magnetzi putem sa filtram apa dupa , si cam ce marime ar avea particulele dupe trecerea de magnetzi ,

nu deranjezi pe nimeni,insa intelege din ce s-a discutat ca ,de fapt,aceste solutii nu sunt pt. decalcifierea apei ci pentru marirea castigurilor celor care le propun(aceste metode).

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Nu-mi vine sa cred ce citesc pe aici,profesorul meu de fizica si profa de chimie ar da cu catalogul de pamant efectiv citindu-va posturile unora.Deci..magnetii pusi pe teava de apa si campuri de tot felul nu reduc depunerea calcarului pe rezistenta masinii,sunt filtre speciale pentru asa ceva care costa un salariu mediu pe economie,restul sunt apa de ploaie si prosteli caci la prima presiune de apa se strapung si particulele de calcar isi fac loc precum soarecele in branza.Nu dati banii pe inginerii si tot felul de inventii laudabile care fac minuni caci ramaneti doar cu amagirea.Folositi calgon si evitati sa folositi incalzirea apei din masina de spalat la mai mult de circa 45 grade si ajungeti la batrinete si calcarul tot nu umbple rezistenta masinii.Cand vor exista filtre anticalcar nu vrajeli o sa pune furnizorul de apa pe conducta care va trimite apa acasa !

Link spre comentariu

Veti gasi cu totul ,si cu totul, altceva . Acel altceva este fiabil si eficient ...

Si acel ceva ar fi... :nas: Hai, spune pana la capat, nu ne mai lasa sa fierbem, ca se depune calcarul. :da
Link spre comentariu

Fara a fi sustinatorul acestor teorii cu campuri magnetice sau electrice, redau ce s-a mai comentat pe net de diversi.In primul rand aceste sisteme nu reduc calcarul din apa. Asta trebuie sa fie intales de la bun inceput. Pt reducere sunt filtrele chimice.Ele pretind ca prin magnetizarea sau electrizarea apei (daca o fi corect ce spun) se reduce capacitatea particulelor de calcar de a se depune. La robinet iese aceiasi cantitate de calcar in apa care este si inainte de dispozitiv.Cei care propun asemenea montaje (si vorbesc numai de montaje realizate in regim DIY) spun ca la costul extrem de mic al unui astfel de montaj, nu ai ce pierde.Daca ne referim si la cei care au folosit asa ceva, atunci parerile sunt f impartite. Unii spun ca nu au nici un efect pe cand altii spun ca au observat o reducere dramatica in calcarul depus pe instalatiile sanitare sau pe elemente din boilere etc.Cred ca important in a trage o conluzie este si nivelul de calcar din apa intr-o anumita zona (regiune). Daca nivelul e mare, atunci poate se vede ceva schimbare, daca nivelul e mic oricum, atunci probabil diferenta nu este atat de vizibila.Si ar mai fi ceva ce au mentionat utilizatorii in cazul depunerilor deja existente, si anume ca efecte vizibile nu se vad mai repede de 6 luni. Prin efect ma refer la faptul ca metoda electronica poate sparge depuneri deja existente. Dar asta se intampla in timp mai indelungat si de regula cam toti au spus ca intai apar bucatele de calcar in site pt o perioada de timp mai lunga si dupa aceea apa incepe sa se curete, fara sa se mai depuna calcar peste tot.Deci daca se face in regim DIY eu cred ca se poate incerca, mai ales in zone de apa foarte calcaroasa. Sa dai banii pe astfel de sisteme nu se merita.

Link spre comentariu

Credeti ca aplicatiile de genul asta nu ar fi fost implementate in industrie,daca erau intradevar reale?Am facut chimia,iar electronica a fost (si este)un hoby mai vechi.Deocamdata, legile de baza care se cunosc,nu au putut fi demontate(nu toate ,inca).Daca se foloseste spre exemplu un filtru minune si in acelasi timp reduceti temperatura de incalzire a apei ,oare filtrul este cauza pt care nu se mai depune calcar,...?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări