Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CD-ROM cu probleme

sms2

Postări Recomandate

Salut ma poate ajuta cineva cu un sfat cum sa repar un CD-rom Samsung 52X care nu se mai deschide singur. Daca apas pe butonul de pe fata lui ca sa-l deschid incearca sa se deschida dar nu se deschide. Daca il deschid cu un ac prin gaura de pe fata lui si introduc un CD inauntru citeste CD-ul si apoi asculta comanda Eject de la calculator si se deschide singur si daca apas butonul de pe fata CD-romului se retage sertarul singur si se inchide. Cu multumiri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabiz_ro

2

• Dr4g0n

2

• Jimmy

1

• sms2

1

Top autori în acest subiect

nu il mai lasi fara cd in el si asa poate se deschide.e un magnet ce fixeaza cd-ul si probabil cureaua sau motorul nu mai face fata sa desfaca acel magnet de pe suportul de cd.cu un cd inauntru forta de desprindere e mai mica.

Link spre comentariu

eu stiu asa: fulia de la CD-rom pentru fixarea CD-ului nu are magnet, deci nu asta e problema.am mai intalnit catevca CD-roame cu aceeasi problema si cred ca totul se datoreaza imbatranirii componetelor - curea,motoras,lamela otelita.in majoritatea cazurilor motorasul/cureaua nu mai avea suficienta forta pentru a scoate sertarul, cand iese sertarul mecanica (cu motorasul steper pt CD si blocul optic) coboara si opune ceva rezistenta, la inchidere procesul este imvers dar mecanica este ajutata se urce de un "arc" (in realiatate o lamela otelita). mecanica coboara ceva mai usor aunci cand in unitate aveam un CD.eu le mai deschi cu cateva bobarnace imediat dupa apasarea butonului, dar energic, altfel el inchide automat sertarul.mai bine il lasi asa, sau .... oricum CD-rom nu mai gasesti :rade:

Link spre comentariu

nu fulia are magnet,magnetul e deasupra si fixeaza cd-ul pe aia.De asta daca ai cd in el se deschide mai usor pentru ca magnetul nu e lipit de acea fulie,daca e fara cd magnetul e direct pe fulie si e necesara o forta mai mare pentru a-l desprinde.

Link spre comentariu

Problema La SAMSUNG ( am intalnito si la CD-Rw uri si la Combo drive`urile din prin anii 2003-2004) e de la curea sau daca il impingi prea des cu mana cand il inchizi se tocesc dintii de pe usita si deaia nu se mai deschide .... :sparge: Oricum un Cd-rom e 5-10 LEi pe piata de componente SH .... cu 40 de lei iti iei DVD-RW la mana a2-a .... deci parerea mea e ca nu merita sa mai repari o unitate optica , fie ea CD, DVD , CD-Rw sau DVD-rw ... :sparge:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări