Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

am nevoie de un sfat

anonym_999

Postări Recomandate

CBI spune-mi te rog cum ai calculat volumul de 68 de litri? Mie mi-a iesit 75 de litri. (am presupus ca grosimea materialului este de 18mm).

In cazul lui, pentru a iesi mai ieftin si pentru a munci cit mai putin ramane sa se joace cu lungimea porturilor. Daca tot a dat bani pe buretele ala si l-a si lipit, nu cred ca este bine sa se apuce sa-l dea jos. Deci incearca sa te joci cu lungimea porturilor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• anonym_999

7

• vlad_2770

3

• CBI

2

• ionescu liviu

1

Top autori în acest subiect

introduci dim. alea intr-un simulator,de ex winisd ala pt copii,cu 18mm material si in cateva secunde gasesti vol.Pt acordul cutiei nu ai nevoie de parametrii difului,dar pt acordarea anasamblului incinta -dif iti trebuie parametrii cat mai reali ai respsctivului dif,se ia in considerare si materialul fonoabsorbant si difractia,si se poate face un acord f apropiat de cel real fara mari abateri.Acordul se poate verifica prin masurarea impedantai boxei finite.Nu e bine sa te joci cu porturile daca nu stii cum,asta este cea mai mare prostie,se incearca un acord pe la 40hz pt difuri mari,si pe la 50 pt cele mai mici,ma refer la cele no-nama fara parametrii.Daca ar putea masura macar fs,ar fi ceva de ajutor,dar asa nu mai recomandati sa se joace cu porturile,pt ca ca un incepator va face o varza totala.SI asa cutia este facuta la ochi,daca mai pune si porturi la nimereala...(este totusi basrelfex,nu inchisa)

Link spre comentariu

Da am vazut unde greseam. Eu nu mai scadeam si din adincime de doua ori grosimea materialului si intradevar este cit ai spus tu. De mirare este ca marea majoritate a subwooferelor de masina merg in 50litri. El are un pic mai mult dar problema este cind ai volumul mai mic. Poate reuseste sa se joace cu porturile si sa obtina ceea ce doreste. Mie mi se pare ca el inainte fara material fonoabsorbant auzea mai tare dar bubuit si acum se aude mai incet dar mai corect bass-ul. Poate este bine sa infunde cu ceva porturile si sa ne spuna comparativ cum se aude fata de cum se aude acum cu acel burete in interior. In incinta inchisa , cu buretele ala trebuie sa se auda cit de cit bine cu volumul de la amplificator reglat cam pentru 20-30W sau mai putin. Fa si experimentul asta si ne spui cum ti se pare.

Link spre comentariu

dimensiunile sunt cele exterioare,materialul PAL de 18 mm,cutia este solida,panoul fata si spate este prins cu cite 10 eurosuruburi fiecare + plus mastic ptr lemn la fiecare imbinare in interior.

ca si sunet nu vreau sa bubuie ci sa aiba un bas corect,placut pe cit posibil, nu vreau dureri de cap :nerv

voi mai cumpara 2 porturi,si le prelungesc pe cele existente,vor avea 20- 21 cm lungime

CBI lungimile pentru porturi sugerate,la ce frecventa de acordare corespund ??? 40Hz ???

sint in lucru si cu filtrul activ activ de pe high-end :

http://www.hi-end.ro/modul-filtru-subwo ... -1503.html

c care sper sa aduca imbunatatiri sunetului,dupa ce-l finalizez abia atunci voi putea face niste teste de auditie

ca amplificator voi cumpara acest kit :

http://www.psc-audio.ro/catalog/product ... cts_id=325

un link foarte util pentru constructie de incinte: :)

http://www.carstereo.com/help/Articles.cfm

multumesc pentru interes,voi posta pe masura ce avansez cu lucrarea :86

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări