slave2anubis Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 man sincer mai lasama cu lectia de romana ca nu suntem pe "limbasiliteraturaromana-forum.ro" desi ar trebui sa se gandeasca sefu vasile sa deschida un asa forum... tu ai fii grand master moderator... cum am spus nu vii cu nimica concret spui doar vrajeli... "si nu cred ca un montaj cu STK e potrivit pt. un incepator, mai ales la puterea asta." daca nu stiai acest hibrid anume STK4048 scoate puterea din schema daca il alimentezi la tensiunea de acolo care in mod sigur nu este necesar... poate sa il alimenteze ca omu la 2X35Vcc si fain frumos scoate vreo 80-100W in 4oameni... si in continuare intr-un raspuns i-am spus unde poate gasi asemenea circuite la pret ok si originale... "avea sefu zal niste STK-uri originale 4048 parca" Cat despre fragilitate sunt la fel de fragile ca orice montaj pe tranzistori, deoarece sunt conpuse din aceiasi tranzistori care sunt si intr-o schema normala doar ca sunt fara capsula lor de plastic si sunt lipiti toti pe placa din aluminiu din spatele STK-ului... cat despre partea de imperechiere si ambalatie termica nu mai vorbesc... Man eu nu am nimica cu tine doar ca ma deranjeaza faptul ca incerci sa faci pe grozavul facandumi observatii cand ar trebui sa ii spui omului ca e o schema din ani '70 si ca nu merita sa iti bati capu mai ales cand nu stii cu ce se mananca reglarea biasului... eu am spus simplu si clar ca un montaj pe STK sau pe integrat sau daca e mai incapatanat P3A-ul... e the way to go Link spre comentariu
Jimmy Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 era evident ca daca alimentezi STK-ul la tensiune mai mica scoate putere mai mica. si da, sunt la fel de fragile ca si amplifurile cu componente discrete, doar ca, daca prajesti un tranzistor intr-un amplif, poti sa-l schimbi usor. una e sa schimbi un tranzistor, sau sa schimbi un STK. si de procurat, noroc cu Zal, dar eu ma refeream strict la comert.legat de schema pe care a ales-o, da, este cam veche, si nu se ridica la nivelul lui p3a, dar nu inseamna ca ar trebui sa aleaga alta schema. poate daca o realizeaza, si nu-i place cum suna o sa incerce una mai elaborata. sa nu uitam ca schema lui are alimentare simpla, si nu-i da asa mari batai de cap. tin minte ca eu pe la inceput evitam schemele cu alimentare simetrica pt. ca nu aveam de unde sa le alimentez.si daca nu se pricepe sa regleze curentul de mers in gol poate sa intrebe, si o sa-l ajutam cu placere. Link spre comentariu
slave2anubis Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 ok vezi acum mai suna a raspuns de elforum... argumente clare si bine evidentiate...Vede el ce face dar dupa parerea mea nu face nici un fss cu schema aia desi e cu componente care probabil le gasesti si intr-un tv...fa frate ceva sa merite facut, eu mi-am tinut p3a-ul cam jumate de an si m-am despartit greu de el... si inca o chestie mai merge si azi dupa cativa ani de functionare in diferite regimuri de la 2oameni in sus... Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Pune a?a:BC286 = BD139BC287 = BD140BC212 = BC556BC109 vine pus pe radiator ?i cum are capsula metalic?, ar trebui s? fie izolat de radiator. Schimb?-l cu BC546 sau cu un BD135.slave2anubis, orice amplificator merit? s? fie f?cut, chiar ?i cele cu schema gre?it? sau veche. A?a înve?i.(EDITAT de catre Sharky) Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 19, 2009 Partajează Postat Septembrie 19, 2009 domnule "slave2anubis", primele 2 amplificatoare pe care l-am facut eu in vietisoara asta a mea, au fost kit de iprs, de 10 w, cu 2n3055 si "vestitul" amplificator din tehnium, ala tot cu 2n3055, de 100w. Asta se intampla in clasa a 9-a, in 1996, la varsta de 15 ani. mi s-a parut f. simplu sa-mi desenez cablajele, sa-mi corodez, sa-mi calculez si bobinez transformatorul de alimentare, etc. si dupa toata "nenorocirea", la fel de simplu si elementar a fost sa reglez un curent de mers in gol, si-o tensiune mediana. vrei sa-ti spun ceva? acum am 27 ani, au trecut 12 ani si amplificatorul ala cu 2n3055 de 100 w merge si astazi!!! e facut cadou unui prieten cu posibilitati materiale modeste... personal as lasa omul sa creada in visele lui... i-as da ce sfaturi pot, i-as sugera sa se gandeasca la stk-uri mai incolo, dupa ce invata bazele ti-o spune baiatu', ca-i arhitect batran, cea mai importanta etapa in evolutie, in "constructie", in formare sunt bazele, fundamentele(fundatia). mie saracu' mi-a ramas fundatia in materie de electronica, dar o am!!! iar in ceea ce priveste scrisul corect... ma abtin. Link spre comentariu
slave2anubis Postat Septembrie 20, 2009 Partajează Postat Septembrie 20, 2009 eu ma retrag din discutie nu merita sa imi irosesc timpul cu niste oameni care nu inteleg notiunea cuvantului progres... primul meu amplificator a fost unul cu un stk4042II care l-am facut asa pe repezeala si am copiat gresit cablajul, l-am facut pe dos... in fine a mers din prima fara batai de cap... a fost asa bucuros incat in scurt timp mi-am facut doua module P3a care la fel am pus niste tranzistori invers si nu a mers din prima dar l-am rezolvat, la fel am fost asa de incantat incat m-amapucat sa imi fac un "death of zen" care in colaborare cu un prieten l-am finalizat pana in stadiul de probe... la care probe am dost foarte dezamagit nu sa meritat sa investesc bani in asa ceva nu prezenta nici o placere doar iluzia ca va fii ceva special... dupa aceea nu am mai facut nici un amplificator pt. un timp... de ce? pentru ca ma dezamagit aceea schema si atunci mi-am dat seama ca nu merita sa faci scheme depasite din unul sau mai multe puncte de vedere... livius79 man faci ce vrei... daca rei ascultama daca nu nu... Link spre comentariu
Neluc Postat Septembrie 20, 2009 Partajează Postat Septembrie 20, 2009 pune tranzistorii sugerati de dl. ratza rez o,5 ohmi la 5w si sper ca stii ce reglezi din semireglabil,mareste totusi c 1500mf pe la 2500 mf-bafta Link spre comentariu
Vizitator livius79 Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 are cineva cablajul facut de la schema mea ?daca da ,rog sa-mi dati si mie ca eu m-am chinuit degeaba sa o fac:sunt cam novice in asta,dar imi place si tot am sa o fac pana la urma Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum