Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat 2n3055

Vizitator livius79

Postări Recomandate

Vizitator livius79
:freaza: am o schema cu 2n3055 pe care vreau sa o fac,dar nu gasesc bc286,287si212 .Le pot inlocui cu ceva ?Sau sa-mi zica si mie cineva de unde sa le comand .Nu sunt nici la adelaida nici la mivarom.Pls help! :cry:
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• slave2anubis

8

• Jimmy

3

• indy666

3

• mely17

1

Top autori în acest subiect

Omu poate e incepator, vrea sa faca ceva foarte simplu (nu cu integrat).Dai bataie, fao pe asta si apoi poti sa treci si la p3a. Foloseste cu incredere tranzistoarele pe care ti le-am recomandat mai sus.Bafta!

Link spre comentariu

man cred ca tu esti incepator.. :da P3A nu e cu integrate... si pe departe integratele sunt mai simple de inplementat decat tranzistoarele... uite aici un link la P3A

L.E sincer frate daca vrei sa faci ceva simplu si full de placere apucate de un STK... e simpu de realizat fara a avea prea multe cunostine si fara batai de cap... nu ai reglaje si nici alte minuni...se aude bestial... probabil faptul pt care sunt folosite in majoritatea aplicatilor audio de pe piata... pretul e ok... si cum am zis sunt foarte simple de facut... avea sefu zal niste STK-uri originale 4048 parca, alea sunt destul de puternice pot scoate 200w in 4oameni dupa cate imi aduc aminte... deci nu te complica cu scheme vechi care necesita un pic mai multa experienta... :freaza:

Link spre comentariu

off-topic: indy se referea la faptul ca poate omul vrea sa faca un amplif simplu, cu tranzistoare, nu sa foloseasca un integrat, si s-a exprimat corect. nu stiu de unde ai inteles tu ca ar fi zis ca p3a e cu integrat.si mai off-topic: prin clasa I am invatat ca inainte de P si B se scrie intotdeauna M.

man cred ca tu esti incepator.. :da P3A nu e cu integrate... si pe departe integratele sunt mai simple de inplementat decat tranzistoarele...

extrem de off-topic: cand iti mai trece prin cap vreun statement ca si ala din semnatura ta, macar scrie-l corect :da
Link spre comentariu

haha sa inebunesc de ras... stii de obicei cand oameni nu mai au argumente incep sa evidentieze lucruri marunte... cum ar fii "scrisul" sau vorbitul...

daca tu imi spui ca un amplificator cu tranzistorii este mai simplu decat un amplificator cu integrat sau hibride (gen STK) inseamna ca esti la fel de incepator ca si el...

Eu consider ca un amplificator trebuie sa te faca fericit... cel putin pe mine ma facut primul care l-am facut, nu cred ca ar trebui sa te uiti doar la simplitate ci la cata documentatie poti gasi la el anume la P3A este un topic de 28 de pagini IN ROMANA unde gasesti toate chestile care ar putea fii folositoare sau nefolositoare...

asa ca daca mai vrei sa zici ca nu stiu sa scriu mai bine concentreazate asupra unor argumente reale nu vrajeli...

P.S. chiar daca zici ca nu am fost in clasa I vad ca ai putut citi ce am scris... sau poate iai dat la windows speech? :nebun:

http://www.elforum.info/download/file.php?id=5376&mode=view

Link spre comentariu

la fel de bune pot spune ca si tu te bagi in seama... eu incerc sa ajut omu sa nu isi faca ceva si sa fie dezamagit... in fine decide el daca e de ajutor ce i-am zis...L.E. Glumesti cu faza asta... "O sa ma prefac ca nu vad ca ma jignisi, chiar de doua ori" nu? doar nu crezi ca ma ameninti pe mine... ce mai glume mai faceti baeti... :ras:

Link spre comentariu
haha sa inebunesc de ras... stii de obicei cand oameni nu mai au argumente incep sa evidentieze lucruri marunte... cum ar fii "scrisul" sau vorbitul...

nici nu voiam sa argumentez ceva, doar sa-ti spun ca ai inteles gresit replica lui indy, apoi mi-o sarit in ochi scrisul. apropo, ai uitat un "i" mai sus, la "oameni".

daca tu imi spui ca un amplificator cu tranzistorii este mai simplu decat un amplificator cu integrat sau hibride (gen STK) inseamna ca esti la fel de incepator ca si el...

unde am zis eu asta? cred ca iar ai citit la repezeala si n-ai inteles.

Eu consider ca un amplificator trebuie sa te faca fericit... cel putin pe mine ma facut primul care l-am facut, nu cred ca ar trebui sa te uiti doar la simplitate ci la cata documentatie poti gasi la el anume la P3A este un topic de 28 de pagini IN ROMANA unde gasesti toate chestile care ar putea fii folositoare sau nefolositoare...

cu asta sunt de acord, mai putin cu "i"-ul in plus la "fii".

asa ca daca mai vrei sa zici ca nu stiu sa scriu mai bine concentreazate asupra unor argumente reale nu vrajeli...

n-am zis ca nu stii sa scrii, doar ti-am atras atentia asupra unor greseli. si repet, exact aia am vrut sa fac. nu voiam sa argumentez nimic. poate trebuia sa-ti trimit un mesaj privat ca sa nu te simti jignit. apropo, ai uitat cratima la "concentreazate", si mai jos la

sau poate iai dat la windows speech?

legat de schema, trebuia sa postezi un thumbnail cu link catre poza mare. si nu cred ca un montaj cu STK e potrivit pt. un incepator, mai ales la puterea asta. pana la urma, sunt destul de sensibile si daca nu esti atent le poti praji foarte usor. unde mai pui ca sunt si greu de gasit, asta daca s-or mai gasi originale in comert.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări