Vizitator mitrici_daniel Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 am un swr-metru si nus tiu cum sa masor cu el puterea si reflectanta la antena taxi.De asemenea su stiu nici sa reglez puterea in-tro satie maxon pm100-v2, Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 SWR-metrul se conecteaza in circuit (intre emitator si antena), apoi se masoara unda directa si cea reflectata (de regula exista un comutator pentru asta). Pentru a micsora reflectata - trebuie sa cauti sa obtii un minim - se actioneaza asupra lungimii antenei. Mai precis se taie, asta daca n-ai cum sa o reglezi. Daca e antena cu talpa magnetica trebuie sa ai grija sa o montezi in acelasi loc pentru a obtine aceleasi rezultate. Grija mare cand tai, ca taierea asta e cam ireversibila. Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 scuze ca ma bag in topicul tau dar poate te ajuta.yo9hrb am o nedumerire, este mai bine daca antena se monteaza pe suport metalic sau pe talpa mag ? eu ma gandesc ca pe suport isi face mai bine planul de masa, talpa e cam izolata fata de masina (asta daca montezi guma pe talpa) Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Nu montezi nimic pe talpa, ea are un plastic ca sa nu deterioreze vopseaua. Planul de masa e suficient. Antena cu talpa magnetica are avantajul ca o demontezi cand vrei, dar e posibil ca la viteze mari sa ti-o ia vantul (practic la 140 nu s-a intamplat, dar cand mi-am adus aminte de ea am redus viteza). Fie ca o pui pe suport metalic sau cu talpa magnetica, tabla masinii oricum e conectata la masa. Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 19, 2009 Partajează Postat Septembrie 19, 2009 am vazut ca sub guma este o folie metalizata, are rol doar de ecran ?talpa este conectata la masa prin firul coaxial, deci nu direct. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Antena mea nu are nici o folie metalizata. Doar o folie de plastic sa nu zgarie vopseaua, pusa pe magnet. Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 poate ealta talpa, eu le stiu pe astea http://www.tme.eu/katalog_pics/b/b/6/bb ... .u-104.jpg au un cauciuc (se poate da jos destul de usor) si sub el o folie metalizata. am reflectometru la servici dar nu prea am timp de "joaca" - cu cauciuc, fara cauciuc Link spre comentariu
Vizitator mitrici_daniel Postat Septembrie 23, 2009 Partajează Postat Septembrie 23, 2009 am un swr-metru si nus tiu cum sa masor cu el puterea si reflectanta la antena taxi.De asemenea su stiu nici sa reglez puterea in-tro satie maxon pm100-v2, Da dar cum trebuie sa fac eu am 2 canale 1 este de lucru si al doile de rezerva daca vreau sa dau putere mai mare in statia maxon cum pot sa o fac ca am inteles ca se poate si din ia. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum