Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce condensator e asta??

Vizitator best_biker09

Postări Recomandate

Vizitator best_biker09

am un releu de semnalizare de o motocicleta(o bobina o rezistenta de 150ohm si un condensator).... semnalizarile merg perfect, numai ca dupa ce fac comanda de semnalizare dureaza cam 10~12 secunde pana incepe sa semnalizese. am ajuns la concluzia ca trebuie inlocuit condensatorul. problema e ca nu strie nimic pe el( V, uF). scrie doar Marcon 5840 iar mai jos 0MB. ma poate ajuta cineva??

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mindware

2

• zal

1

• francezu

1

• nightmare

1

Top autori în acest subiect

Incearca sa faci o schema ,ceva ,care sa reflecte conexiunile,ca nu sunt vrajitor .Doar vezi ca ...nu se vede nimic din pozele alea.....Deschide un Paint si incearca sa desenezi modul de interconectare.Daca nu cu simbolurile normale...macar cu ce stii tu.numai sa intelegem noi ca pinul minus de la condensator se duce nu stiu unde..si tot asa...Incearca sa reproduci cat mai bine contactele de la releu.Defapt cel mai bine si usor ar fi sa incerci sa faci poze mai clare.Spor :bere:

Link spre comentariu
Vizitator best_biker09

Multumesc de sfaturi! sunt pe cale sa rezolv problema..... condensatorul e de 1500uF (l-am masurat cu multimetru) :jytuiyu pe aparat mi-a aratat 1465uF. am pus un cond de 1000uF dar clipeste prea des. o sa mai fac incercari :da voi ce spuneti ?

Link spre comentariu

Poti sa mai pui in paralel peste cel de 1000 inca unul de 470uF pentru a micsora frecventa de semnalizare. Sau si mai mult ,pana ajungi la o frecventa convenabila.Ai grija la polaritatea condensatoarelor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări