Vizitator hotm Postat Septembrie 16, 2009 Partajează Postat Septembrie 16, 2009 Salutare tuturor!Datele problemei mele: Router de internet in priza; internetul impartit si la alti doi vecini; plecare in conediu; routerul se blocheaza din diverse motive; nimeni acasa sa faca resetare la routerPosibila rezolvare: Un dispozitiv in care sa bag alimentarea de la router si sa fie legat la linia de 220Vac si la linia de telefonie clasica PSTN, iar cand sun pe numarul de telefon fix (Romtelecom), dispozitivul sa decupleze routerului atat timp cat se suna.Credeti ca este posibil acest scenariu ? Daca DA, Cum ?!Multumesc Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 16, 2009 Partajează Postat Septembrie 16, 2009 Asta necesita un montaj cu microcontroller, care sa recunoasca un cod trimis prin telefon, in caz contrar, daca cineva apeleaza din greseala numarul acela de fix, va reseta routerul si vecinii vor injura Cel mai bine este sa utilizati un tel mobil+montajul cu pricina, care sa recunoasca un cod trimis prin sms.S-a discutat aici:viewtopic.php?f=11&t=27022 Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Septembrie 16, 2009 Partajează Postat Septembrie 16, 2009 sau poti folosii un telefon mobil cu o cartela noua si resetezi routerul la orice apel (semnalul il poti prelua de la motorasul vibrator/iluminat ecran), nu o sa te suna nimeni pe acel numar, decat tu (sau vecinii cand dau de probleme) Link spre comentariu
Vizitator hotm Postat Septembrie 16, 2009 Partajează Postat Septembrie 16, 2009 Asta necesita un montaj cu microcontroller, care sa recunoasca un cod trimis prin telefon, in caz contrar, daca cineva apeleaza din greseala numarul acela de fix, va reseta routerul si vecinii vor injura Cel mai bine este sa utilizati un tel mobil+montajul cu pricina, care sa recunoasca un cod trimis prin sms.S-a discutat aici:viewtopic.php?f=11&t=27022Multumesc de raspuns. Am citit ce mi-ai trimis, insa cred ca se complica foarte mult problema prin folosire de SMS sau nu stiu ce cod. Eu doresc ceva simplu, facand abstractie de faptul ca oricine ma suna...reseteaza implicit si routerul! p.s.Linia Romtelecom o mai tin numai din nostalgie ...pentru parintii mei...ca au "gratis" si ma pot suna seara, altfel nimeni nu m-a mai sunat "pe fix" de ceva vreme...Eu am o idee folosind un telefon dezafectat, de la care sa preiau semnalul de la sonerie si sa alimentez un releu ceva, insa nefiind electronist, nu stiu ce imi trebuie de la magazin... Link spre comentariu
Vizitator hotm Postat Septembrie 16, 2009 Partajează Postat Septembrie 16, 2009 sau poti folosii un telefon mobil cu o cartela noua si resetezi routerul la orice apel (semnalul il poti prelua de la motorasul vibrator/iluminat ecran), nu o sa te suna nimeni pe acel numar, decat tu (sau vecinii cand dau de probleme) Da, ar fi buna ideea, insa tel mobil poate sta in priza non-stop ? Si daca DA, atunci ce releu/device imi trebuie sa conectez intre priza si router ? Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Septembrie 16, 2009 Partajează Postat Septembrie 16, 2009 Ceva informatii despre cum sa legi releul gasesti aici. Trebuie sa te hotarasti ce solutie adopti: telefon fix bun / vechi, telefon mobil bun sau vechi (unde vechi = poti sa il modifici invaziv) Link spre comentariu
rimache Postat Septembrie 16, 2009 Partajează Postat Septembrie 16, 2009 http://www.electronics-lab.com/projects/telephone/009/ treci alimentarea routerului (220v) prin contactul NI al releului a.i. la apel sa-i taie alimentarea SAU: arata-le celor doi vecini siguranta ta din tabloul de pe casa scarii si-si dau ei reset la nevoie Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 16, 2009 Partajează Postat Septembrie 16, 2009 sau poti folosii un telefon mobil cu o cartela noua si resetezi routerul la orice apel (semnalul il poti prelua de la motorasul vibrator/iluminat ecran), nu o sa te suna nimeni pe acel numar, decat tu (sau vecinii cand dau de probleme)Pe Cosmote nu garantez ca nu suna nimeni, suna toti distroizii care au mii de minute si nu au cum sa le consume, pustani de 13 ani care n-au pe cine suna, dar au telefon. Pe celelalte retele, mari sanse de primit SMS-uri cu oferte, cei de la Orange ma invita saptamanal la Restaurant Marshall Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 Un mic restart din cand in cand nu strica Link spre comentariu
Vizitator hotm Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 Va multumesc pentru sfaturi!Pana una alta am "defrisat" un telefon vechi care mergea doar pe pulsuri, am masurat pe acolo cateva tensiuni si am gasit in zona soneriei o tensiune de aprox.30VCA, atunci cand sun. Am gasit si un releu electronic MURR 6652000 care are pe bornele de actionare 24VDC si pe bornele de comanda 220VAC ND sau NI. Se pare ca merge cu aceasta schema, insa are un singur dezavantaj: Cand sun pe nr. de telefon releul decupleaza 220-ul atat timp cat ar fi sunat soneria, apoi ia o pauza de max o secunda, apoi iar cupleaza, adica se cupleaza/decupleaza de cate ori ar suna soneria telefonului ...Am incercat cu un condensator si o dioda sa elimin acele "pauze" insa fara succes. Am cautat sa implementez si un releu de timp, ca sa elimin acele gapuri de o secunda, insa am inteles ca trebuie alimentare separata...asa ca...voi folosi "deviceul" asa fara alte modificari. Mi-ar fi fost de ajutor daca stiti cum sa gasesc o tensiune de aprox 24V atunci cand se suna, insa ne-discontinua pe vreun astfel de telefon...eu am tot masurat insa nu prea am gasit! Nu stiu componenta care face acele oscilatii ale soneriei! Link spre comentariu
draku Postat Septembrie 18, 2009 Partajează Postat Septembrie 18, 2009 sau poti incerca cu o alarma auto, cea mai simpla cu telecomandadai telecomenzile la vecini, pui un releu in loc de sirena si se rezolva problema Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Prin ce le dai internet la vecini? Prin cablu UTP? Ai 4 fire libere la cablul ala.Foloseste spre exemplu perechea albastra.Fiecare vecin va avea o mufa/priza de internet aplicata in care vei pune un buton normal deschis ca cel de sonerie.La router separi perechea albastra de la fiecare vecin si le pui in paralel.Printr-un releu comanzi alimentarea routerului.Cand se apasa butonul releul aclanseaza si intrerupe alimentarea routerului cand se ia degetul de pe contact se alimenteaza din nou.Totusi incearca sa pui un ventilator la fantele de racire ale routerului. Link spre comentariu
Nucleu Postat Octombrie 14, 2009 Partajează Postat Octombrie 14, 2009 Eu la routerul meu wireless daca intru la adresa din cartea lui tehnica(nu stiu cum se numeste operatiunea dar banuiesc ca si routerele prin cablu functioneaza asa... ai adresa lui in cartea tehnica acolo unde ii configurezi conexiunea la internest..etc) si am poibilitatea sa ii dau restart de acolo fara sa scot nimic din priza sau chestii de genu asta...! Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 14, 2009 Partajează Postat Octombrie 14, 2009 Eu la routerul meu wireless daca intru la adresa din cartea lui tehnica(nu stiu cum se numeste operatiunea dar banuiesc ca si routerele prin cablu functioneaza asa... ai adresa lui in cartea tehnica acolo unde ii configurezi conexiunea la internest..etc) si am poibilitatea sa ii dau restart de acolo fara sa scot nimic din priza sau chestii de genu asta...! normal ca merge si pe fir, doar asa il configurezi. asta se poate face numai daca esti in retea cu el (accesul remote trebuie facut de pe acelasi ip) si poate omul nu vrea ca vecinul/vecinii sa "strice" setarile. Link spre comentariu
Vizitator hotm Postat Octombrie 14, 2009 Partajează Postat Octombrie 14, 2009 Multumesc tuturor pentru idei...insa dupa cum am scris mai sus am rezolvat-o intr-un fel sau altul...@Stressmaker esti meserias cu paintul...te invidiez...Totusi variantele cu siguranta de pe scara cat si cu reset prin cablul UTP nu as vrea sa le aplic deoarece dau net la nishte pustani...si nu vreau sa le vina idei ...Mai mult decat atat nu vroiam nici o alta alimentare decat ceea ce as putea folosi dintr-un telefon dezafectat! Asa am ales solutia de compromis, cea cu releul electronic.Caut acum pe net si varianta cu un telefon mobil si pinul de 5V (asa cica detoneaza arabii bombele). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum