Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie masa de expunere

nightmare

Postări Recomandate

Dupa cum am promit revin cu detalii despre masa de expunere pe care o construiesc. Mai intai materialele:4 neoane black light 18W x 10 lei buc = 40 lei[attachment=4]IMG_0018_1_resize.JPG[/attachment][attachment=3]IMG_0015_1_resize.JPG[/attachment]8 suporti de neon x 1,5 lei buc = 12 lei[attachment=2]IMG_0017_1_resize.JPG[/attachment]2 drossere 2x18W fiecare x 17 lei buc = 34 lei[attachment=1]IMG_0013_1_resize.JPG[/attachment]4 startere x 1.5 lei buc = 6 lei[attachment=0]IMG_0016_1_resize.JPG[/attachment]Am fost la un prieten care are o fabrica de mobila si i-am dat sa-mi construiasca o cutie 80x30x10 cm (Lxlxh) cu capac si rama pentru geam, plasata la 8 cm de fund, deci cam la 4 cm de neoane si capac cu balamale. Zilele astea trebuie sa-mi dea cutia si o sa revin cu restul detalii despre restul constructiei si cu poze. Cutia se poate construi destul de usor si acasa cu un minim de scule, dar am preferat varianta mai usoara pentru ca o aveam la dispozitie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nightmare

13

• nickrvl

6

• djlove

1

Neoanele au 62 cm lungime si vreau sa las spatiu intr-un capat pentru temporizator.

Nu asta voiam sa zic, eu am UVBox dintr-un scaner deci format A4 si nu am facut niciodata cablaj la marimea asta. Fiind la acest format e mai usor de depozitat si in momentul cind l-am "tunat" montajul electronic a intrat fara probleme in capac (3 celule afisaj led, releu, butoane...). Eu ca sursa de lumina am folosit 6 tuburi de 8W la 20 Lei buc cu tot ce trebuie.
Link spre comentariu

Si mie mi-ar fi fost usor sa fac la un format mai mic, daca gaseam neoane de 8W, dar abia le-am gasit pe astea, asa ca ma adaptez.

Bineinteles, fiecare cum poate, eu am neoane normale, albe nu negre, de acea sint curios cum o sa mearga la tine ca si timp vreau sa zic, la mine dureaza 11min o expunere.
Link spre comentariu

Astazi a fost gata si cutia si m-am apucat de montat totul in ea. Am pus cateva poze. Maine urmeaza sa montez un intrerupator, sa pun folie de aluminiu pe fundul cutiei si sa cumpar geamul. Tocmai am descoperit ca unul din neoane e defect(se vede si in poza ca nu se aprinde corect) si maine o sa ma duc sa-l schimb. Saptamana viitoare o sa revin probabil si cu un temporizator cu PIC, pentru ca acum am cam ramas fara fonduri.

Link spre comentariu

Am pus si folia de aluminiu, am montat geamul de 3 mm si am schimbat si neonul defect si acum se aprind corect toate. Mai ramane sa caut la librarie ceva folie transparenta pentru imprimante cu jet si sa ma apuc de ceva experimente imediat ce imi cine o idee de montaj folositor ca sa nu stric in gol cablajele (bine... probabil o sa distrug vreo 2 pana stabilesc timpii de expunere).

Link spre comentariu

Am pus si folia de aluminiu, am montat geamul de 3 mm si am schimbat si neonul defect si acum se aprind corect toate. Mai ramane sa caut la librarie ceva folie transparenta pentru imprimante cu jet si sa ma apuc de ceva experimente imediat ce imi cine o idee de montaj folositor ca sa nu stric in gol cablajele (bine... probabil o sa distrug vreo 2 pana stabilesc timpii de expunere).

La inceput foloseam cronometru de pe telefon, mergea si asa, mai tirziu am facut un montaj, cu care ocazie am invatat sa programez Mc-uri, cu Attiny 2313. Daca te hotarasti sa faci temporizator cu Mc este relativ simplu, eu l-am facut cu afisaj cu led, 4 digiti, un releu un tranzistor citeva rezistente trei butoane si bineinteles "softul".
Link spre comentariu

Am gasit aici o schema de temporizator cu PIC. Am pe acasa doar 16F628, dar am adaptat codul pentru el. Daca stii vreo schema mai simpla astept sugestii.

Schema de acolo are led driver eu am facut fara, asta e schema e facuta de mine si functioneaza bine insa nu e cu "PIC" cum am mai spus:[attachment=1]Temp.pdf[/attachment][attachment=0]TempAfisaj.pdf[/attachment]Mai simplu de atit...
Link spre comentariu

Revin cu primul rezultat. Nu am apucat inca sa-l corodez pentru ca nu am clorura in apartament. O sa rezolv si partea asta maine. As vrea o parere daca este expus destul. Am lasat 10 minute si am folosit SENO-4007 pentru developare. Imaginea a aparut instantaneu, iar dupa 1 min maxim 2 era curatat tot fotoresistul in plus. Am ales o schema la plezneala si nu am stat sa lucrez la PCB prea mult. Vroiam doar sa vad cum iese.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări