Vizitator gigimarga Postat Septembrie 15, 2009 Partajează Postat Septembrie 15, 2009 Buna ziua, Ma tot chinui de ceva vreme sa construiesc niste fuzz-uri cu tranzistoare cu germaniu. Din ceea ce am citit un forum specializat, ca sa iasa bine montajul trebuie nu numai tranzistoare cu anumiti factori de amplificare, ci trebuie ca si curentul de fuga sa fie maxim 300uA, conform articolului de capatai in domeniu: http://www.geofex.com/Article_Folders/ffselect.htm. Tot in acest articol se gaseste si schema unui montaj ce poate fi folosit pentru masurarea curentului de fuga, insa modul de utilizare este destul de complicat (am incercat sa-l folosesc de cateva ori, insa nu am idee daca l-am folosit corect sau nu...). In clip-ul (in care tipul face exact o clona a unui astfel de efect) apare la minutul 6:00 un aparat mic si dragut cu ajutorul carui el masoara acest curent de fuga. Si clonele facute de mine folosind tranzistori la nimereala (sau testandu-i dupa ureche folosind socluri) suna bine sau foarte bine, insa habar nu am daca suna la fel (sau cat mai la fel) cu originalul! Intrebarea mea ar fi daca se gasesc la noi in magazine astfel de aparate (sau ceva asemanator)? Mai mult, daca cineva are un astfel de aparat, m-ar interesa si mai mult sa-mi masoare el acesti tranzistori (sunt maxim 30-40) si nu pe gratis, evident! Multumesc mult! Link spre comentariu
vio2007 Postat Septembrie 16, 2009 Partajează Postat Septembrie 16, 2009 La tranzistorii cu germaniu trebuie masurat curentul ICB zero cu tranzistormetru .In conditii de amator se poate construi un ?etametru sau tranzistortester care masoara si ICB zero .Tranzistorii cu Ge care au ICB zero mare sunt zgomotosi si se ambaleaza termic usor ! Link spre comentariu
Vizitator gigimarga Postat Septembrie 16, 2009 Partajează Postat Septembrie 16, 2009 La tranzistorii cu germaniu trebuie masurat curentul ICB zero cu tranzistormetru .In conditii de amator se poate construi un ?etametru sau tranzistortester care masoara si ICB zero .Tranzistorii cu Ge care au ICB zero mare sunt zgomotosi si se ambaleaza termic usor !Multumesc pentru raspuns! Eu sunt cam necunoscator in domeniu (sunt programator) si nu am nici timp/chef/bani foarte mult sa investesc in asa ceva (respectiv sa stau sa construiesc un betametru/tester)...este doar un hobby si vreu sa rezolv problema rapid si ieftin (pot sa cumpar din SUA tranzistori testati si tipul imi trimite si rezistentele de polarizare, asa ca nu mai am nici o bataie de cap...dar costa). Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Septembrie 16, 2009 Partajează Postat Septembrie 16, 2009 am eu un betametru adevarat , analogic ---deci cu ac --- , facut de rusi...care masoara si icb0...problema este ca el a fost prevazut din fabrica sa fie alimentat cu o baterie din aceea patrata de 4,5 volti....!el este practic nou , insa eu am uitat bateria aceea originala mult timp inauntru si ea a curs---bineinteles ---asa ca nu stiu daca aparatul mai merge sau nu...zilele acestea o sa il alimentez folosind un soclu de 3 baterii r6 si daca mai merge , va pot ajuta...!mai vorbim... Link spre comentariu
Vizitator gigimarga Postat Septembrie 16, 2009 Partajează Postat Septembrie 16, 2009 am eu un betametru adevarat , analogic ---deci cu ac --- , facut de rusi...care masoara si icb0...problema este ca el a fost prevazut din fabrica sa fie alimentat cu o baterie din aceea patrata de 4,5 volti....!el este practic nou , insa eu am uitat bateria aceea originala mult timp inauntru si ea a curs---bineinteles ---asa ca nu stiu daca aparatul mai merge sau nu...zilele acestea o sa il alimentez folosind un soclu de 3 baterii r6 si daca mai merge , va pot ajuta...!mai vorbim...OK...multumesc mult! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum