Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

dioda dvd

Vizitator oisher

Postări Recomandate

• Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cotocu

7

• Mindware

5

• misuraelectronic

2

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

P?i...s? vedem....

Un laser verde pe 100mW ,care s? ?in?...cred c? ar fi..aproximativ.....100 euroi..cu tot cu stabilizatoare....etc..etc..etc..

Îns?...nu am nici cea mai mic? idee în leg?tur? cu metoda prin care prin care po?i face rost de acele oglinzi speciale.....

Dar asta nu e nimic în compara?ie cu efortul depus pentru a le alinia perfect,pentru c?,dac? nu le aliniezi,în loc de un spot laser,la ie?ire vei avea vreo 4,care se îndep?rteaz? unul de altul odat? cu distan?a pana la sistemul de oglinzi jmechere...

Acum...nu spun nu...Dac? po?i face rost de ele...d?-i b?taie :da ...dar nu cred c? merit? efortul...p?rerea mea....

Dar...de ce î?i trebuie mai mult de 100....150 mW? :nebunrau:

Link spre comentariu
Vizitator oisher

iti dai seama k nu stiu dak am de unde sa fac rost de toate chestiile alea ... am intrebat doar k fapt divers ... dak imi iese dintr`o dioda de dwd-rw si schema care am atasat`o mai sus unu de 100 - 150 mw imi e de ajuns :dans:

Link spre comentariu
Vizitator oisher

am desfacut in seara asta un dvd-rw ... si surpriza .... n`am gasit nici o dioda in el :sparge: ori nu am stiut eu unde sa o caut :pandaci ori.... nu stiu ... se poate sa fie vrun dvd-rw fara dioda in el :jytuiyu

Link spre comentariu

am desfacut in seara asta un dvd-rw ... si surpriza .... n`am gasit nici o dioda in el :sparge: ori nu am stiut eu unde sa o caut :pandaci ori.... nu stiu ... se poate sa fie vrun dvd-rw fara dioda in el :jytuiyu

....imposibil!!!!

Ce model este?

Cam asa stam:

DVD-RW

1 dioda=DVD RW/658nm/2-4x:~30mW;8x:~50-70mW:16x:>100mW; 22x:cca 200mW

1 dioda=780nm (la fel ca si CD RW)

DVD ROM

1 dioda=658nm/ 16x:20mW

CD RW

1 dioda=780nm/52x:120mw

CD ROM

1 dioda=780nm/52-56x:~5mW

Link spre comentariu
Vizitator oisher

scz de intarziere nu am mai intrat pe net de vro 2 zile ... deci l`am desfacut si n`am gasit nimic in el in afara de sistemul acela optic de lentile .... :speriat .... nu era nici o dioda ... nu stiu ce model e ... pt k nu scria nimic pe el , era negru tot .... :cry:

Link spre comentariu

scz de intarziere nu am mai intrat pe net de vro 2 zile ... deci l`am desfacut si n`am gasit nimic in el in afara de sistemul acela optic de lentile .... :speriat .... nu era nici o dioda ... nu stiu ce model e ... pt k nu scria nimic pe el , era negru tot .... :cry:

Sal,poti sa faci o foto si posteaza aici sa vedem despre ce este vorba.Este posibil sa aiba diode Philips.
Link spre comentariu

Poti sa concentrezi puteri imense in diode laser de puteri mici daca acele diode laser suporta modulatie de ordinul (ns) dar eu inca nu am vazut lasere pe baza de semiconductori care sa suporte asemenea modulati sau daca sunt au si preturi pe masura si nu se regasesc in dvd. De exemplu am avut pentru un experiment laser de He-Ne de 80mJ care am reusit sa il modulez in impulsuri de 2ns si am reusit sa gauresc o foaie de hartie ... !!! E=L/t foloseste obiecte negre care absorb energia luminoasa si incearca sa eviti obiecte lucioase care reflecta(refracta) razele laser. Pot produce leziuni grave asupra ochilor.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări