Vizitator oisher Postat Septembrie 19, 2009 Partajează Postat Septembrie 19, 2009 aha ... deci cu sistemul acela dak faci 4 lasere de 100mW si le focalizezi toate 4 intr`una ... obtii un laser de 400 mW? Link spre comentariu
Mindware Postat Septembrie 19, 2009 Partajează Postat Septembrie 19, 2009 Exact Îns? nu te ambi?iona....nu ?tiu de unde faci tu rost de bijuteriile alea.Plus cât trebuie s? te chinui la pozi?ionare...Te-ar ajunge mai pu?in sa cumperi direct un laser de 400mW Link spre comentariu
Vizitator oisher Postat Septembrie 20, 2009 Partajează Postat Septembrie 20, 2009 un laser verde pe 400mW costa cam 800 euro ... chiar atat de mult m`ar costa "bijuteriile" alea dak m`as ambitiona sa`l constrioesc? Link spre comentariu
Mindware Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 P?i...s? vedem.... Un laser verde pe 100mW ,care s? ?in?...cred c? ar fi..aproximativ.....100 euroi..cu tot cu stabilizatoare....etc..etc..etc.. Îns?...nu am nici cea mai mic? idee în leg?tur? cu metoda prin care prin care po?i face rost de acele oglinzi speciale..... Dar asta nu e nimic în compara?ie cu efortul depus pentru a le alinia perfect,pentru c?,dac? nu le aliniezi,în loc de un spot laser,la ie?ire vei avea vreo 4,care se îndep?rteaz? unul de altul odat? cu distan?a pana la sistemul de oglinzi jmechere... Acum...nu spun nu...Dac? po?i face rost de ele...d?-i b?taie ...dar nu cred c? merit? efortul...p?rerea mea.... Dar...de ce î?i trebuie mai mult de 100....150 mW? Link spre comentariu
Vizitator oisher Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 iti dai seama k nu stiu dak am de unde sa fac rost de toate chestiile alea ... am intrebat doar k fapt divers ... dak imi iese dintr`o dioda de dwd-rw si schema care am atasat`o mai sus unu de 100 - 150 mw imi e de ajuns Link spre comentariu
Vizitator oisher Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 am desfacut in seara asta un dvd-rw ... si surpriza .... n`am gasit nici o dioda in el ori nu am stiut eu unde sa o caut ori.... nu stiu ... se poate sa fie vrun dvd-rw fara dioda in el Link spre comentariu
cotocu Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 am desfacut in seara asta un dvd-rw ... si surpriza .... n`am gasit nici o dioda in el ori nu am stiut eu unde sa o caut ori.... nu stiu ... se poate sa fie vrun dvd-rw fara dioda in el ....imposibil!!!!Ce model este? Cam asa stam: DVD-RW 1 dioda=DVD RW/658nm/2-4x:~30mW;8x:~50-70mW:16x:>100mW; 22x:cca 200mW 1 dioda=780nm (la fel ca si CD RW) DVD ROM 1 dioda=658nm/ 16x:20mW CD RW 1 dioda=780nm/52x:120mw CD ROM 1 dioda=780nm/52-56x:~5mW Link spre comentariu
cotocu Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 @oisheram atasat un sistem optic de LiteOn Link spre comentariu
cotocu Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Daca nu te descurci, apeleaza aici: http://a1b2.uuuq.com/laser_modules.php Am vazut ca au cea ce vrei tu. Dar te costa mult mai mult. Bafta Link spre comentariu
Vizitator oisher Postat Septembrie 23, 2009 Partajează Postat Septembrie 23, 2009 scz de intarziere nu am mai intrat pe net de vro 2 zile ... deci l`am desfacut si n`am gasit nimic in el in afara de sistemul acela optic de lentile .... .... nu era nici o dioda ... nu stiu ce model e ... pt k nu scria nimic pe el , era negru tot .... :cry: Link spre comentariu
cotocu Postat Septembrie 23, 2009 Partajează Postat Septembrie 23, 2009 scz de intarziere nu am mai intrat pe net de vro 2 zile ... deci l`am desfacut si n`am gasit nimic in el in afara de sistemul acela optic de lentile .... .... nu era nici o dioda ... nu stiu ce model e ... pt k nu scria nimic pe el , era negru tot .... :cry:Sal,poti sa faci o foto si posteaza aici sa vedem despre ce este vorba.Este posibil sa aiba diode Philips. Link spre comentariu
cotocu Postat Septembrie 23, 2009 Partajează Postat Septembrie 23, 2009 @oisher am pus aici o schema de comnda analog pentru tine care poate fii realizata fara nici o problema in RO. Link spre comentariu
Vizitator oisher Postat Septembrie 24, 2009 Partajează Postat Septembrie 24, 2009 nu mai am la ce sa fac poza k m`am enervat si l`am aruncat o sa fac rost de alt dvd-rw si o sa`l desfac si ii fac poze si postez ce am gasit in el Link spre comentariu
nana Postat Septembrie 27, 2009 Partajează Postat Septembrie 27, 2009 Poti sa concentrezi puteri imense in diode laser de puteri mici daca acele diode laser suporta modulatie de ordinul (ns) dar eu inca nu am vazut lasere pe baza de semiconductori care sa suporte asemenea modulati sau daca sunt au si preturi pe masura si nu se regasesc in dvd. De exemplu am avut pentru un experiment laser de He-Ne de 80mJ care am reusit sa il modulez in impulsuri de 2ns si am reusit sa gauresc o foaie de hartie ... !!! E=L/t foloseste obiecte negre care absorb energia luminoasa si incearca sa eviti obiecte lucioase care reflecta(refracta) razele laser. Pot produce leziuni grave asupra ochilor. Link spre comentariu
Vizitator Sk0rpI0 Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 salutam desfacut un dvd/rw HP si am gasit 2 diode in el si nu stiu care dintre ele este cea bunama poate ajuta cineva sa imi spuna care este cea buna?ms mult! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum