Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

dioda dvd

Vizitator oisher

Postări Recomandate

Vizitator oisher

salut, dak extrag o dioda laserv dintr`un dvd rw, cum pot sa o alimentez fara sa o ard, am vazut pe net multe filmuletze facute din diode de dvd-rw, care aredeau tot felul de obiectie, vreau sa`mi fac si eu una dar nu am cunostintele necesare, va raman recunoscator dak ma ajuta si pe mine cienva, cum se face o schema ceva :pandaci

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cotocu

7

• Mindware

5

• misuraelectronic

2

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

n-aveti ce sa ardeti ....! :speriat dupa noile standarde internationale , laserele se impart in 4 clase , dupa cum urmeaza...1-- clasa 1 , unde intra si cele de la dvd-uri ....unde puterea maxima este 0,39mw2-- clasa 2 , unde puterea maxima este de 1mw3-- clasa 3 , care se imparte in 2 subclase importante...clasa 3r , unde puterea este de maxim 5mwclasa 3b , unde puterea este de maxim 500mw4-- clasa 4 , orice alt laser care depasaste ca putere clasa 3b , adica 500mw...pentru a se putea arde CEVA , e nevoie de lasere din clasa 3b sau 4 , insa acestea nu se vind , asa...la colt de strada...!cu ceea ce aveti dvs , adica cu un laser din clasa 1 , nu puteti sa ardeti nimic --- cel mult gazul :rade: --- indiferent cu cit il alimentati , pentru ca puterea este reglementata conform standardelor la maxim 0,39mw...!cel mult puteti sa va afectati retina dvs sau a cuiva care face greseala sa se uite in raza laser...

Link spre comentariu

pe orice produs din lumea asta care contine laser --- exceptie probabil facind produsele militare --- este o eticheta unde este scrisa clasa lui...!pe orice cd / dvd / divx din lumea asta scrie , dupa cunostintele mele , CLASS 1 LASER PRODUCT ... :da asta inseamna ca puterea laserului respectiv nu depaseste in veci 0,39mw...!cu puterea asta , nu aveti ce arde...!probabil ca pe youtube sint filmulete cu lasere din alte clase ---superioare ,evident...!

Link spre comentariu

salut, dak extrag o dioda laserv dintr`un dvd rw, cum pot sa o alimentez fara sa o ard, am vazut pe net multe filmuletze facute din diode de dvd-rw, care aredeau tot felul de obiectie, vreau sa`mi fac si eu una dar nu am cunostintele necesare, va raman recunoscator dak ma ajuta si pe mine cienva, cum se face o schema ceva :pandaci

Salve,schema cu LM 317 este ok.Dar pentru a sparge un balon ai nevoie de o dioda de putere mai mare ...(vezi topic viewtopic.php?f=209&t=45016 )Referitor la clasificarea facuta de user-ul @misuraelectronic, in DVD RW gasesti Clasa 3!!!!!.....adica o putere de 100-150 mW CW suficient pt a sparge un balon de culoare "inchisa".Bineinteles ca ai nevoie si de un sistem optic de focalizare.Bafta!
Link spre comentariu

totusi vreau sa incerc cu o dioda de dwd rw ... poti sa imi zici si mie mai multe despre sistemul optic de focalizare ... k as vrea sa incerc sa fac asa ceva ...

Sal,vezi ca pe Okazii gasesti articolul 31780059.Este exact de ce ai tu nevoie.Numai ca va trebuie sa schimbi dioda...si nu numai.Atentie mare ca dioda are nevoie de racire.Poti sa folosesti lentila de la sistemul care se afla pe Okazii.Nu cunosc dispozitivul, dar din descriere corpul este din metal combinat cu plastic.Cred ca metalul este radiatorul diodei...cel putin asa ar fi normal!!.Lentila am inteles ca este de sticla(recomandat).Dar pt cea ce vrei tu sa faci este suficient.Pe curand.PS:atasta ai o schema de amplasare pt 4 diode
Link spre comentariu

Sistemul de oglinzi folosit doar in cazul in care,pentru a multiplica puterea totala a razei,vrei sa folosesti mai multi laseri.Sistemul acela uneste razele.In mod normal,pentru un singur laser,nu ai nevoie decat de o lentila :limb:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări