Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sprijin realizare full-rengi cu PA-800K

ctindex

Postări Recomandate

2x(HP12T+comp25) le freau ca sateliti (ma gindeam ca nu merg ca ful-rengi)pe linga un woofer cu ew1505,pina in primavara,cind le dau si o sa mai iau un ew1505 pt doua ful-rengi si pe woofer iau lw1502.boxele au latimea de 350 mm exterior si merg difuri de 12",daca imi permite volumul de 54 litri interior ce dif s-ar potrivi pt. ful-rengi(informativ).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ctindex

10

• Sharky

5

• CBI

5

• chorchy

3

Top autori în acest subiect

Parerea mea ar fi sa iei un lw de 15" in loc de 1001 combinatii. Sau ceva mai calitativ.Ajung 2 boxe cu basi de 15" si driver de macar 1" decat multe si proaste.Nu arunca banii pe multe difuzoare slabe. Ajung 2 bune.

Link spre comentariu

Ai dereptate dar bugetul nu imi permite doua difuri bune si astea imi trebuesc simbata viitoare. Cu ce filtru de la Konn sau Sal sau alta firma se potrivesc HP12T(60-6000Hz) si COMP25(3Khz-18Khz)ceva cu taere pe la 5Khz ma gindeam ca ar fi ok. Este un model de filtru care are aceasta taiere, ca nu am timp sa fac unul si nici cu ce.Mersi pentru rabdare si timpul acordat!!!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Va multumesc tuturor celor care au rupt putin din timpul lor si m-au ajutat sa fac ceva bun din proectul asta, eu unul sunt multumit de cum arata dar si de sunet mai ales de sunet. Sistemul meu 2.1 arata cam asa:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Nici mie dar macar sunt albe la toate boxele si o sa le spreez negre asa ca le rezolv in citeva zile, ca sa terminat spreiul la prima (ora22.00)si mai aveam una si am decis sa fie albe.

Link spre comentariu

Si eu sustin ideea de a face fantele negre. O sa arate foarte frumos pe negru, singura chestie la care am de comentat e ca monitorul ala e asa mic pe langa boxe... :rade: Apropo, sper ca ai pus calculatorul doar pt poza, nu face bine la HDD sa stea atat de aproape de magneti. Oricum, felicitari pentru un 2.1 adevarat, nu cubulete chinezesti cu pretentii. Cat despre "basul manelistic" mentionat mai sus, eu nu prea am auzit pe cineva sa asculte manele cu bas. Poate doar pe ovalele de "300W" de pe caruta.

Link spre comentariu

A, hardurile mele stau la 40cm de unul dintre difurile de 15'' de 2 ani ?i n-au nimic, mai ales cum e în poz?, pus calculatorul în spatele difului, sc?p?rile magnetice sînt mici acolo, în fa??, unde sînt piesele polare s? nu fie pus.Referitor la boxe, am impresia c? exist? o gaur? la medii, judecînd dup? dimensiunile difurilor ?i rolul lor în sistem.

Link spre comentariu

Dupa specificatia din cataloage HP12T are banda de redare 60/6000Hz si COMP25 de la 3000/18000Hz cu taerea filtrului la 5000Hz si acordajul incintelor e la 55Hz pe sateliti . La woofer EW 1505 banda de fregfenta e 40/4000Hz cu taere la 200Hz. Parerea mea e ca se completeaza bine, iar ca auditie mie imi place cum suna. Daca gresesc undeva va rog sa ma corectati sa pot trage invataminte.

Link spre comentariu

Ca sa nu incep un topic nou, a incercat cineva sa rezolve problema lui Pa800k cu o solutie pe 3 cai? d. ex taierea wooferului pe la 500 - 600 hz ca sa se evite mediile exagerate

Link spre comentariu

din ce am obs la ultima pereche de boxe pe care am facut-o cu aceste difuri,bas relflex,chiar nu este necesara o medie .In primul rand ca pretul unei medii bune(si cu spl-ul necesar) poate depasi pretul woferelor,si merg bine si fara.In al doilea rand,nu cred ca toti pot realiza cu usurinta un filtru pe 3 cai,si fara nici un fel de soft sau masuratori,se ridica si costul filtrului,trebuie luat in considerare si acest aspect,ca doar e criza ...Daca si altii au simtit nevoia sa dea media mai in spate pt ca este prea in fata(bas putin,fara 'gravitate') la filtrul de pe poweraudio(proiectat liniar) si nevoia de lpad pt tw,se poate mari inductanta wfrului pana la ~1,8mh(preferabil a se face cu sarma de 1,3-1,5mm) si se pune un lpad pe tw,12-15 ohmi paralel, 2,2 serie.Asta trage punctul de crossover mai in jos,si se mai lasa si 'plasticul'.Va suna mai placut cu siguranta.Daca la sfarsit tot nu ajunge extensia in joase(deci nu cantitatea) sau inca displace timbrul de plastic,nu prea mai e nimic de facut decat alte difuri(sau decat wfr,ca tw e f ok la banii lui).In vtp cred ca cutia are un ajutor mai mare pe joase si suna mai echilibrat tonal(nu mai tin minte ca a trecut mult timp de cand am construit varianta asta)Stiu ca am schimbat si filtrul la tw,a fost nevoie de un btw ord 2 la 4,5khz cu polaritate normala,fara acel RC ,si iesise destul de ok si la masuratori si la ureche ,departate de pereti.Intre 600-3k era o usoara atenuare de max 2db,iar spl-ul general scazuse pe la ~90dbBoxele nu au acea agresivitate sau asprime prezenta ca la cele de sonorizare si suna destul de soft si placut.Se pot face si ceva distractii in camera cu ele,dar trebuie avut grija cu excursia,pt ca desi scrie ca au 200w rms ,pe muzica cu bas mai excesiv sau f jos se poate depasi la putere mult mai mica,aviz celor care poate mai pun si mana pe eq(..loudness) ca nu au bas de logitekLa banii cu care se gasesc(gaseau) nu prea sunt alternative care sa fie 'mult mai bune',ca tot am fost criticat ca ma schimb dupa vreme,(si compar cu altele mai sau mult mai scumpe)

Link spre comentariu

nu poate fi fortat in vreun fel sa coboare un pic mai jos in incinta aia mica?as vrea sa fie boxele cat mai mici sa pot tine macar una pe birou :nas: si 20 de litri iese prea mare.plus ca nu imi place cocoasa aia de la group delay de pe la 60Hz :jytuiyu

Link spre comentariu

esti constrans cumva sa utilizezi aceste difuri in mod special?poti sa iei si alte difuri mai mici,si cu parametrii mai optimi pt a functiona in cutie mai mica si cu bas mai mult(sau mai jos)Pa800 nu exceleaza la joase(sunt calitative,dar putine) ,si doar in cutii mai mari se poate face ceva mai bunVolumul minim pt el ar fi undeva cam la 18L(volum brut) la care mai adaugi restul,si poti merge pana la 23-25L.In cutii mici nu e bine sa acorzi asa jos pt ca o sa sune a satelit.De asemenea asearea lor pe masa,birou este o ideea f proastaNu este nici o cocoasa in GD pe la 60hz,toate incintele br prezinta acest fenomen,mai mult sau mai putin

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări