Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sprijin realizare full-rengi cu PA-800K

ctindex

Postări Recomandate

• Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ctindex

10

• Sharky

5

• CBI

5

• chorchy

3

Top autori în acest subiect

diful nu are cine stie ce extensie in joase,deci 'fulrange' este un cuvant cam complex.Fiecare intelege ce vrea.Proiect ai pe forumul poweraudio.Daca vrei si ceva bas din ele va trebui alt filtru pt a da mai in spate media(si inalta) si marit volumul pe la 24-25L.Nu ai spus ce tw vei folosi,ce vrei sa faci cu ele.Sunt si alte optiuni pt ascultat in casa decat boxe cu difuri de sonorizare,asta in caz ca nu le-ai achizitionat deja

Link spre comentariu

Fullrange se face si cu wn15 in 70L :nas: , asa ca nu stiu de ce te miri de complexitatea cuvantului. :rade: Pa800 nu e tocmai de sonorizare, dar e bun, comparativ cu alte difuri de casa face mai multa galagie.

Link spre comentariu

sonorizare ambientala...tot cam pe-acolo e :nas: ...spl pe medii ,bas nu foarte jos,sunet mai placut.Ca suna mai soft si se apropie de difuri hi-fi,e doar nimereala.Eu zic ca e bun de sonorizare in spatii inchise,din moment ce in casa nu poti baga prea multa putere ca te dor urechile,inseamana ca merge mai mult.Pt un dif de 8" basul este f slab folosit ca atare,crede-ma(si stii tu),ca e scurt,controlat..bla bla bla...avand suspensiile rigide nici nu se putea altfel.Suna binisor de la 60-70hz in sus,dar sunt difuri hi-fi care suna cel putin la fel daca nu mai bine la pret apropiat,dar nu pot produce acelasi spl...nici nu trebuie.Se poate face totusi sa sune si mai echilibrat tonal,dar este mai costisitor filtrul,si reducand 5-6db din spl te apropii de cele hi-fi si nu mai vad rostul unui dif de 200w si spl spre 95db care cam are o carasteristica crescatoare cu frecvExact asa am zis si eu,daca o boxa cu bas atenuat si subbas mai lipsa e fulrange,atunci fulrange sa fie ,pt cine nu a ascultat o boxa care sa redea tot,nu stie ce pierde.Dar o boxa de sonorizare(de orice fel) are in general F6 in jurul a 50hz,pretul plait pt o eficienta mai mare,deci cantitati imense de subbas(stii tu vorba) :limb:

Link spre comentariu

CBI, stii ce-mi place la tine? La varsta ta esti mai intepenit in idei preconcepute decat unul de varsta mea! Dezastrul este altul: ideile preconcepute iti vin din faptul ca nu stii sa utilizezi difuzorul! Imi pare sincer rau pentru tine!Cu un Fs = 28 Hz (SPL=92dB/W/m) si cu caracteristica de frecventa pe care o are, asa "de sonorizare ambientala", 800K si chiar fratele lui mai mic 600K pot fi utilizate pe 2 cai f.bine, de ex. cu un tweeter considerat f.audiophil: XT25 (Vifa) cu Fs= 580Hz (SPL92 dB/W/m), sau, si mai bine cu PCT300 cu WG!E adevarat, trebuie sa le aliniezi corect din filtru si alegerea corecta a incintei. Din pacate, cu calculatorul e mai greu!Sfatul meu ar fi:- pentru tine: nu mai dezinforma si incurca si pe altii daca nu stii sa te descurci singur!- pentru altii: filtrati bine sfaturile, s-ar putea sa va luati dupa idei preconcepute, si e pacat! Mai bine exersati singuri!

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Salutere, asi dori sa construesc doua full-rengi-uri cu difuzoarele de la Paudio PA-800K. Aveam si parametri dar i-am ratacit pe undeva, ii afisez imedeat ce ii gasesc.Mersi anticipat pentru timpul acordat.

full-range!!CBIde ce pe unele posturi de pe alte forumuri spui ca pa-800k este bun si audiofil ,si acum nu !citesc cam toate posturile tale si cam peste tot esti foarte critic cu toata lumea!nu cred ca a construit nimeni incinte mai bune ca ale tale! toti fac numai cutii,lazi,cotete,hirdaie cu difuzore!crezi ca prin descrieri savante o sa priceapa toata lumea ce vrei sa spui?un sfat pentru ctindex,incearca sa procuri colectia Tehnium ,daca citesti articolele de la rubrica hi fi ,vei intelege si singur care este treaba cu sunetul si incintele!inca ceva ,daca esti baiat cu capul pe umeri cred ca l poti ruga pe domnul VTP(in privat),sa te indrume cum sa construiesti incintele,foarte multe articole din Tehnium sunt semnate de dinsulda mi adresa ta pe privat si saptamina viitoare iti trimit eu reviste Tehnium (ce am dubluri)SUCCESURI!
Link spre comentariu

cu tot fs-ul lui la 28 care nu e chiar acolo la toate exmplarele,diful in br nu are bas destul sa-si faca simtitita prezenta, sub 50hz este fortat oricum se acorda cutia si nu prea se aude mare lucru.Numai fs-ul conteaza?

daca astea sunt idei preconcepute,atunci asa sa fie.In toate filtrele care au fost prezentate cu acest dif nu am vazut ceva care sa indice un echilibru tonal mai reusit.Sa inteleg ca nu sunt singurul care nu stiu sa lucreze cu el,sau doar eu vad realiatatea.Bas poate sa insemne multe,stiu,dar pa800 nu este intr-o categorie demna de cuvantul bas.Da,pot fi utilizate fulrange,dar sunetele incep de pe la 30hz ,si o incinta lipita de perete nu cred ca suna prea bine nimanui.Pt un dif de 8" si volumul in care merge suna a bookshelf,unul care suna tare

Dupa ce mi-am rupt carca atat timp cu cel putin 4 perechi in cutii total diferite,la fel si filtre,Inca imi sustin parerea ca pa800 nu are bas suficient de unul singur in orice fel de cutie, acord sau filtru care sa taie oricat de jos fara egalizoare,departate putin de pereti cum e normal

cam asa arata raspunsul lui intr-o cutie de 25 l acordata la 55hz,in camera deparata de pereti

http://i28.tinypic.com/30beqlg.gif

pai daca avea bas caracteristica trebuia sa o ia in sus bine de tot in camera

@viobio,arata-mi niste boxe facute cu simt de raspundere pe care le-am criticat si apoi iti zic de ce mai critic.Inafara de aceasta combinatie de la paudio numai fel de fel de cutii,difuzoare chinezesti de toata jena,galeti de sonorizare,difuri fara nici un fel de parametrii,difuri de tv ...care suna divin,extraordinar,dupa caracterizarea constructorului .Ti se pare normal asa ceva?acei indivizi nu induc lumea in eroare cu lazile lor...

pa800 este un dif f bun,dar punctul lui forte nu este extensia in bas,este mai mult un punct slab.Ma refer doar prin prisma extensiei,nu calitativ.Nu am fost specific nici acum

Arata-mi un post in care m-am laudat eu cu incintele mele sau am zis ca nimeni nu a facut mai bune ca ale mele.Inafara de cateva randuri la topicul respectiv pe HFM nici nu cred ca am precizat pe ce ascult,ce scule am,cu atat mai putin ce difuri am folosit

Mi-au fost scosi ochii ca media aia de la selenium sau coax mic au bas suficient si calitativ si cantitativ.D-l VTP zice ca are referinta acele tannoyuri mai vechiute,monitoare jbl,oare si alea tot asa cu putin bas se aud,ma indoiesc

Sincer si eu m-am plictisit de discutiile astea,fiecare pe calea lui,asta e singura optiune.Totusi ma mir ca d-l VTP a ascultat incinte cat nu am vazut noi in poze,si ma gandesc ca e ceva in neregula.Dupa ce asculti o boxa din gama medie la un showroom.un floorstand cu 3 cai cu 8-10" pe bas si apoi sa sustii cu tarie ca pa800 au bas,e ceva in neregula la jumate

Inca sustin cu tarie ca nu se pot face boxe sa sune excelent fara nici un fel de masuratori,cu incinta facuta la ochi,filtrele la ureche si fel de fel de combinatii fortate,doar uitandu-te cel mult peste o caracteristica normalizata mai mult sau ma putin(cu cat mai mult cu atat mai rau)

Link spre comentariu

Partea cu bas-ul o sustin si eu. Ar fi frumos sa ofere si mai mult bas, pentru cei care doresc asa ceva. Evindent ca pentru cine asculta muzica clasica pretentiile sunt altele decat pentru cineva care asculta muzica mai "basoasa". Gusturile nu se discuta, dar cert e ca pa800 suna cam puternic de pe la 2-300Hz in sus, dar mai jos are lipsuri.Evident ca exista varianta filtrarii joase, dar iese un bobinoc prea mare. Trebuie filtrat f jos cu panta lina pentru ca sa iasa in evidenta basul de la 50-60 in jos. Se poate folosi incinta vtp, am si testat, iese mai mult bas din ele.Variante sunt multe, gusturi sunt multe, nu are rost acum sa divagam cu interpretarile si gusturile proprii, sa ne rezumam la fapte:-Pa800 are bas suficient pentru majoritatea programelor muzicale in incinte relativ mici (25L, reflex)-Poate fi ulitizat in vtp si basul va fi mai pronuntat, dar in acelasi volum (80-90L) se pot folosi si alte difuzoare care s-ar putea sa il intreaca pe acesta (ex o incinta pe 3 cai cu dif sanatos pe bas)-Exista alte difuzoare care in acelasi volum ca si pa800 scot mai mult bas, evident randamentul este mai mic (n-ai cum sa impaci capra cu varza). Aici fiecare isi alege ce ii place.-Are presiune mare (pt un dif de casa) la 1w, tine putere, deci se poate da un chef intr-o incapere de 30mp.-Are o coloratie specifica de pe la 2k in sus, dar se rezolva din filtru atata timp cat tweeterul poate cobora pana acolo-Ca la orice incinta filtrul trebuie pus la punct altfel rezultatul final e jalnic.-Nu prea are stofa de dif de sonorizare, deoarece dupa ce il filtrezi spl-ul ajunge pe la 90dB. Asadar nu e suficient decat pt spatii mici si presiuni reduse. Comparativ cu un bm12cxa e mut si la aceeasi putere si mai ales daca impingi fiecare dif la puterea sa maxima.-Totodata cand indesi 100W in el si cursa membranei trece de 5-8mm incepe sa pufaie. Ce-i drept 5-8mm depasesc cu mult zona liniara.Cred ca toate lumea este de acord cu ce am scris eu. Tin sa mentionez ca scriu in cunostiinta de cauza, am mesterit si cu pa800 si cu pct300, am incercat mai multe variante de filtre, am vazut ce poate difuzorul. Nu vorbesc ca si altii (exclus persoanele de fata) care au lucrat cu multe alte difuzoare de sonorizare si stiu sigur ca pa800 nu are cum sa sune bine, fara sa puna mana pe el, asa simt ei in urina cand se usureaza dimineata. :nas: Legat de partea de "ful-reingi" scrisa mai sus, ea trebuie interpretata ca o mica glumita intre mine si CBI. Am vazut povesti pe alte forumuri de full-range-uri cu paudio wn15s/e15 in volume mici, sub 80L, infrabasi si multe alte basme.Eu prin fullrange inteleg ceva care e capabil sa furnizeze suficient bas incat sa nu se simta nevoia adaugarii unui subwoofer pentru a completa raspunsul in joase, sau macar sa fie pe aproape. In sus evident ca boxa trebuie sa urce cat de mult.PA800, dupa gusturile mele e cam la granita dintre full-range si satelit, paseste cand intr-o parte cand in alta, in functie de ce asculti.Eu nu cred ca sunt cu idei preconcepute, mai ales ca am lucrat cu acest difuzor si mi-am dat tot interesul sa iasa ceva de calitate.Eu ii recomand PA800 impreuna cu pct300 d-lui ctindex. Este potrivit pentru un proiect de incepator si pe langa acest aspect, in cazul in care este mai tanar se poate lauda prietenilor sai cu spl-ul de care ii sunt capabile boxele construite de mana lui.

Link spre comentariu

Din postarile anterioare rezulta CLAR ca nu ne referim la acelasi lucru, si, de aceea e bine ca fiecare user sa fie clar in ceea ce vrea:bas, in sensul de bas manelistic( care nu are nimic in comun cu muzica decat in masura in care manelele reprezinta o forma de muzica "culta"!), SAU, reproducerea corecta si cat mai fidela a frecventelor joase ( sau reproducerea hi-fi a sunetului ).Cele doua se exclud intre ele. Atunci cand discutam de o reproducere de calitate a basului, automat se considera un nivel minim de intermodulatie, care presupune controlul cat mai strans al echipajului mobil pentru evitarea generarii de rezonante sub si over fundamentalelor reproduse. Acestea "conduc" la basul "generos", "foarte jos" etc., care este departe ...... chiar foarte departe de realitate. Daca este obtinut si prin utilizarea unui amplificator "impins" aproape de limita, chiar se obtine nirvana manelistica!800K probabil ca nu este ceea ce se doreste in primul caz, dar, utilizat corect, se poate folosi pentru MUZICA!!! Desigur, reproducerea muzicii presupune si un sistem decent si inregistrari bune! Deja sunt prea multe elemente in discutie, dar un lucru trebuie concluzionat: in incinte, conteaza si ce bagi, si cum bagi!(casa fiu clar)Am mai repetat-o si o repet:utilizarea calculatorului este doar o faza preliminara, deoarece raspunsul electric nu este identic cu cel acustic! Asta inseamna ca trebuie depusa o munca bazata pe experienta si pe o ureche cat decat exersata si muzicala pentru a pune la punct o incinta. Asa lucreaza si fabricile!Un woofer bun trebuie sa fie bine amortizat ca sa nu puna de la el si sa dea o tenta de murdarire a semnalului.Orice woofer se limiteaza in functionare corecta pana in 1.000 Hz, chiar daca fisa tehnica spune altceva! (realmente o problema daca vrei sa lucrezi corect!)In utilizarea unui difuzor trebuie sa stii exact si ce vrei si sa CITESTI ce poate, cu el in mana, altfel incepi sa faci aprecieri absurde, care usor imping utilizatorul in ridicol! Din orice difuzor se poate face CEVA! Si corect! Depinde de utilizator!Comparatiile sunt ridicole!!! Poti compara doua solutii executate cu aceleasi traductoare, altfel, sunt la fel de pertinente si comparatiile intre incinta de referinta de la Triangle sau Dynaudio si o incinta de la o combina Medion, Tevion sau Elta de marimea unei portocale!!! Inseamna sa uiti ca sunt abordari COMPLET diferite.Plecati de la comparatii gresite, aprecieri gresite ale parametrilor si va veti rupa spinarea ca CBI cu lazi cu difuzoare. Am spus de multe ori, dar nimeni nu vrea sa retina: sa va determinati sunetul pe care-l vreti si apoi decideti ce faceti, nu faceti o lada cu difuzoare, dupa vreun proiect pe care nu l-ati inteles si in final sunteti dezamagiti ca nu suna ca incinta de 15.000 euro pe care ati ascultat-o la vreun dealer!(Chiar daca in simularea pe calculator era de 10 ori mai buna!!!)

Link spre comentariu

Eu sunt la inceput si vreau sa folosesc boxele pentri sonorizari medii in sali de 50-75 mp(poate 100mp) si maxim 50-60 de persoane acompaniate de un wofer de 15" Blue-tech ew1505 in bass-reflex. Ma gindeam ca le pot folosi singure la petreceri chefuri in sufragerii de la bloc, fara sa mai car si woferul. Asi dori un proect cu PA-800k testat de cineva din care sa am basul cel mai corect si mai jos pe care il poate furniza acest difuzor.Sau va rog sa imi recomandati un alt difuzor de 8",10",12" cu un pret foarte apropiat si aceeasi putere si un proect pt. el, pe care sa il pot folosi in boxe pe doua cai ca fulrange.Va multumesc pentru timpul acordat.

Link spre comentariu

Atunci ai ales din start gresit.Difurile astea nu tin asa bine la tavaleala ca unele specializate. Eventual daca folosesti 2 bucati ar tine mai bine si ar face galagie mai mare. Iar despre bas nu o sa ai basul pe care il vrei decat daca vei folosi 4 bucati de difuzoare.Vezi de mai gasesti hp10w, sau alte difuri de sonorizare. Ca firma iti recomand PAudio.In general au preturi f bune comparativ cu alte firme. Sau mai vezi de la selenium, au ei un dif de 15" cu sasiu de tabla si pret destul de mic. Va fi peste la galagia care o face, si mult peste la capitolul bas. Plus ca inghite mai multa putere.Ma rog, e doar opinia mea de om fara experienta, nu prea ma duce pe mine capul si nici urechile, confund raspunsul electric cu cel acustic si sunt mare iubitor de bas manelar plin de intermodulatii si distorsiuni. :jytuiyu Noroc cu forumul....

Link spre comentariu

Am gasit doua HP12T si vreau sa le combin cu doua COMP25+hpt607 am doua incinte de 54litri interior si cite doua tuburi bass-reflex cu diametru 52mm interior si lungi de 250mm.La ce fregventa trebue sa acordez incintele si ce lungime sa aiba tuburile pentru sateliti si daca imi permite volumul pentru fulrange?

Link spre comentariu

Va rog un ajutor am nevoe urgent de un sfat trebue sa le termin pina vineri ca am o cintare si nu ma descurc fara acest up-date. Multumesc celor care isi rapesc din timpul lor pentru a ma ajuta!!!!

Link spre comentariu

Nu e bun HP-12T, nu o sa ai bass. daca era HP-12w era alta treaba...

nici comp25 nu cred ca e cea mai buna alegere, mergi pe comp34 daca vrei de la Bluetech sau ia-ti PHT408 de la Paudio daca nu-ti permiti sa-ti iei driver+horn de la Paudio.

daca vrei difuzoare de la Bluetech mergi pe LW1203 sau LW1503 sunt mai bune decat seria EW.

http://www.fs-audio.com

incintele trebuiesc acordate pe la 50-60hz. ia un program de calculat incinte gen BassBox sau WinIsd.

nu ne-ai zis ce latime au cutiile, ca sa iti recomandam alte difuzoare.

volumul e bun daca incintele sunt pentru difuzoare de 12", nu o sa fie full-range dar cu difuzoare bune o sa ai bass, acum depinde si de camera, intr-o sala nu o sa ai bass prea mult mai ales ca o sa trebuiasca sa pui boxele undeva mai sus.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări