Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pick-up Supraphon GZ 641

yo3ihg

Postări Recomandate

am reusit sa gasesc la un prieten prin pod un pick-up Supraphon GZ641. la un astfel de pick-up ascultam povesti cand eram mic, dar copil fiind l-am distrus.era intr-o stare destul de buna pt un aparat fabricat in 1965, i-am deblocat schimbatorul de viteze (rola de cauciuc este in stare foarte buna), si am carpit doza cu un ac de RFT. amplificatorul este perfect functional, echipat cu un tub ECL82, control de volum si ton.acum partea interesanta:1. de ce are doza 3 picioare fiind mono? tresa cablului banuiesc ca e pinul central, corect? sunt doua elemente piezoelectrice separate?2. la ce foloseste butonul de pe brat care inclina doza? e cumva pt viteza de 78rpm, la ce ajuta?3. are cineva o doza, sau macar un ac original, contra cost bineinteles?4. are cineva un cauciuc care se punea pe platan, cel original era foarte imbatranit si a sfarsit aruncat la gunoi?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo3ihg

6

• Spitfire

1

• zal

1

• nicolae57

1

Top autori în acest subiect

VK311 este o doza piezo stereo, din acest motiv are trei terminale.Daca te uiti cu atentie are inscriptionat pe corpul dozei L si R.Butonul de care vorbesti era folosit la dozele echipate cu ace cu doua varfuri in acelasi plan dispuse la inclinatii diferite pentru discuri NORMAL(78rpm) sau MICROSION(45/33rpm).Exista si doze care au ace cu doua varfuri dispuse la 180 grade si care aveau un mic levier ce perimitea rotirea acului in juril axei longitudinale.Pentru dozele piezo sau ceramice,considerate ca doze ieftine in comparatie cu cele magnetice, materialul folosit la fabricarea varfurilor era safirul sau in anumite cazuri rubinul.De procurat o doza noua, mai greu, incearca prin consignatii,poate gasesti una folosita sau macar ace pentru ea.

Link spre comentariu

Uite de unde provine trafo de re?ea folosit de mine la un preu.Cauciucul se poate t?ia dintr-o bucat? oarecare, singura condi?ie e s? fie uniform ca grosime, nu conteaz? modelul dungilor, dac? are. Eu am f?cut o dat? din cauciuc care se punea pe jos în autobuze. :rade:

Link spre comentariu

4. are cineva un cauciuc care se punea pe platan, cel original era foarte imbatranit si a sfarsit aruncat la gunoi?

ce diametru interior si exterior?
160 mm la exterior, 7.5 mm interiorvoi cauta o bucata de cauciuc, dar voiam sa-l aduc in forma originala.
Link spre comentariu

4. are cineva un cauciuc care se punea pe platan, cel original era foarte imbatranit si a sfarsit aruncat la gunoi?

Incearca in weekend la V. Cascadelor ca apar mereu pick-up uri de genul asta. In mijlocul targului e un morman de "gunoaie" electronice, carti, vinil-uri partial sortate de stapanii lor unde am vazut asa ceva.Succes.
Link spre comentariu

mi-am luat azi o mare teapa la o consignatie de pe Covaci, am gasit VK311 dar cu un singur ac. acasa am avut surpriza sa nu scoata nici un sunet, iar acul l-am cam distrus incercand sa il transfer la doza originala.pana la urma tot acul de RFT merge mai bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări