marianjoita Postat Septembrie 14, 2009 Partajează Postat Septembrie 14, 2009 Am purces la depanarea unui Darclee 3 si pana acum am reusit sa refac partea de alimentare si etajul cu El 84. problema a aparut in momentul in care am introdus un soclu EABC 80. Imediat aparatul a inceput sa pacane, puternic, cu ofrecenta de circa un pocnet la 2 secunde. Cand cresc volumul din potentiometrul aparatului frecventa creste progresiv. Aveti idee care ar fi piesa "nemernica"?Atasez si schema aparatului. Link spre comentariu
kripton Postat Septembrie 14, 2009 Partajează Postat Septembrie 14, 2009 Buna Marian, Nu te necaji , e o intrerupere in circuitul de grila de 10 MOHMI sau traseul Link spre comentariu
marianjoita Postat Septembrie 14, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2009 Bun, dar de ce variaza cu volumul frecventa pocniturilor, atata vreme cat pot-ul de volum e legat in grila finalei? Link spre comentariu
kripton Postat Septembrie 14, 2009 Partajează Postat Septembrie 14, 2009 Galvanic, nu e legata prin potentiometru ( vezi condensatorul c 403 ) . grila finind ''in aer '' acumuleaza sarcini deci tensiune si se descarca prin acest circuit in momenul acela se aude pocnitura . variatia vine de la modificarea constantei de timp a circuitului prin modificarea valorii potetiometrului .trebuie cautata intreruperea dpdv galvanic ( CC ). Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 14, 2009 Partajează Postat Septembrie 14, 2009 verificati valorile rezistentelor ,multe au intreruperi,acel aparat din cite tin minte este realizat pe cablaj imprimat ,cu resistente care au terminalele lipite(0,25w),o porcariecondensatorii trebuiesc schimbati ,daca nu vreti sa stati tot timpul cu el pe masa! Link spre comentariu
kripton Postat Septembrie 14, 2009 Partajează Postat Septembrie 14, 2009 Salut, Asa este sunt rezistentele acelea de 1/4 w in codul culorilor, cea de 10 Mohmi are :maro, negru ,albastru ( eventual argintiu ) Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 14, 2009 Partajează Postat Septembrie 14, 2009 Bineinteles, zgomotele alea de motocicleta cu atas nemteasca sunt produse de absenta reactiei negative-fir sau rezistor intrerupt, sau condensator lipsa.R409/C410.Succes! Link spre comentariu
kripton Postat Septembrie 14, 2009 Partajează Postat Septembrie 14, 2009 Daca se conecteaza in grila EABC 80 un multimetru analogic pe o scara de 50-100 V si aparatul "tace" defectul este in circuitul de grila ( intrerupere , rezistenta , traseu , chiar soclu , contact la pin soclu ) daca potentiometrul de volum este la minim.Daca numai la un anumit volum se manifesta pocniturile, defectul este in reteaua reactiei negative avand in vadere ca aceasta are loc numai in semnal. Bineinteles ca trebuiau schimbate condensatoarele si chiar rezistentele . cele comercializate in prezent pot da un aspect deosebit si sunt la un pret simbolic, gasindu-se orice valoare uzuala .Normal ca toate piesele trebuie sa fie montate.Il felicit pe < marianjoita > pentru ceea ce a reusit pana acum ( pntru cine nu stie , afirm ) pentru ca practic a refacut acest aparat bucata cu bucata , incepand de la redresor si este hotarat sa -l puna pe ''roate''. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 27, 2009 Partajează Postat Septembrie 27, 2009 Salut,daca e vorba de Darclee,am prins si eu unul destul de bine conservat,doar ca nu mai are capacul din spate,in rest e complet si l-am facut sa miste,chiar daca nu e in parametri inca,dar am o nelamurire,in tot catalogul de radioreceptoare cu lampi,toate aparatele din gama Darclee,au ca finala lampa EL84,sau ECL82,cele cu ECL 82 nu mai au EABC-ul,si fac detectia cu diode cu germaniu. Al meu e cu ECL86 ca finala,si are si EABC-ul aferent pt detectie,in partea de RF banuiesc e la fel,la final e putin diferit,pt ca apare o trioda in plus(una din EABC 80 si una din ECL86)-are cineva schema pt asa ceva ? pt ca de gasit,l-am gasit sasiul asta si pe proradioantic: http://i37.tinypic.com/256u345.jpg Poza nu e de la al meu,inca nu am apucat sa-i fac poze,dar sasiul e identic cu cel din poza,iar ca aspect arata fix asa: http://i35.tinypic.com/206mslf.jpg http://i34.tinypic.com/20rtzcp.jpg iar la tipul asta in catalog apare schema cu EL84 in final. Link spre comentariu
kripton Postat Septembrie 27, 2009 Partajează Postat Septembrie 27, 2009 Salut,Dupa ceea ce scrie pe capacul din spate este darclee 5 cu ECL 86 in final . E adevarat ca uzinele < electronica > isi rezervau dreptul de a face modificari in schema dar acest tip de aparat, S 643 A2 este identic cu S 641 A2 ca schema electrica , singura diferenta fiind aceea ca primul are pick-up. Despre triode pot sa va spun ca ambele lucreaza in AF. Mai multe detalii , daca gasesc schema. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 Nimic nou pe frontul de vest Normal ca triodele sa lucreze in AF,doar ca eram curios ce schema au abordat cand si-au rezervat dreptul de a face modificari,probabil au folosit trioda in plus pt ceva amplificare mai buna pt pick-up,poate o are totusi cineva,nu atat pt lucru,aparatul a fost resuscitat,dar obisnuiesc sa pun in cutie dupa ce termin reconditionarea,in fiecare aparat,schema cu eventuale modificari efectuate,piese schimbate,pt aducere aminte,si pt eventuale interventii ulterioare,un fel de fisa pacientului Link spre comentariu
kripton Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 Buna, Ma refeream la faptul ca nu cunosc variantele cu ECL 82 . radioreceptorul ''istria '' este insa foarte asemanator cu ceea ce spuneti .( scrieti ). Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 Ma refeream in general la schemele de aparate romanesti,care in principiu sunt variatiuni pe aceeasi tema,mici artificii tehnice,la care bagate,la care scoase,si mai iesea o marca de aparat da nici unul din catalog nu are ECL86 in final,chiar daca schemele de baza sunt asemanatoare.In ultima instanta,daca ma impinge pacatul si gasesc o pauza,o sa relevez schema dupa cablaj,ca nu e mare branza,da am zis sa nu mai pierd timpul,probabil ca au fost scoase putine exemplare cu finala asta,si nu s-a raspandit documentatia,de nu mai intra nimeni la "scandal" Link spre comentariu
kripton Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 Da, aici asa este, cu toate ca au fost multe exemplare , documentatie nu , poate fiindca au fost printre ultimele tipuri, documentatia era de la aparatele de baza. Au fost greutati in depanare la acea vreme, cu tuburile in special, nu se putea justifica o reparatie decat cu tuburi existente pe stoc, oricine avea ''dreptul '' de control , inventar, etc., la orice ora, chiar la domiciliu uneori .Scuze ca nu sunt probleme la subiect dar unii au trecut prin asta .Gasim schema pana la urma . Link spre comentariu
kripton Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 Iata schema : Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum