Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Telefon Fix Analog Vss. Digital (Pulse/Tone)

gsmgsa

Postări Recomandate

Am o nelamurire. Exista vreo schema functionala cu ajutorul careia se poate folosi un telefon fix analog pe o linie digitala? Sau ceva ce sa aduca modificari in aparat? Am 2 telefoane wireless dar sunt analogice aman2 si nu le pot folosi pe RDS. - T Sinus 431D - si - DeTeWe Twinny Plus -. Ma poate ajuta cineva? Merci mult!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Craciun

4

• gsmgsa

4

• niq_ro

1

• costy

1

Top autori în acest subiect

Ce fel de linie "digitala" ai ? Adica ce au amplasat aia de la RDS la tine un NT ISDN sau un ADSL ? Oricum ambele variante trebuie sa suporte telefon "clasic" adica analogic prin niste intrari dedicate (la NT prin TA=terminal adapter care de obicei e in interiorul NT-ului si conectezi telefonul clasic pe o mufa normala RJ11, iar la ADSL tot asa cu o RJ11 si mai departe prin splitterul din ADSL iti conecteaza telefonul clasic la linie).

Link spre comentariu

asa zic si eu ca merge orice telefon "clasic"... modemul are, de obicei, 2 mufe de telefon.. eu il am cuplat pe una din ele si e un "jaf" din comert :oops:

Link spre comentariu

Salut!Am un Cable modem Webstar EPX2203 with EMTA(nush ce inseamna)pe USB. ce are 2 iesiri LINE1 si LINE2 pt. telefon, din care LINE1 e functionala (telu are ton, desi nu pot forma - ramane tonul - si nici nu pot fi sunat - nu suna)

Link spre comentariu

Proba o faci simplu ! Pune pe mufa pe care ai ton un telefon clasic care e functional, nu neaparat wireless, si trebuie sa functioneze. Daca e asa atunci telefonul tau wireless e defect.

Link spre comentariu

Pai din datasheetul modemului tau rezulta clar ca ai telefonie VOIP adica iti trebuie telefoane speciale VOIP(voice over IP) deci nu poti conecta la el nici un telefon clasic.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Eu am un tel vechi romanesc care mergea inainte pe romtelecom iar acum functioneaza pe rds fara nici o problema.Singura modificare a fost ca l-am dat pe tone si nu pe pulse.Ps si eu am tot Cable modem Webstar EPX2203/ with EMTA

Link spre comentariu

din cate am observat pe modem rds nu functioneaza telefoanele cu pulse.... merg doar cele cu tondaca reusesti sa setezi telefonul sa formeze numarul prin ton-uri (daca e whireless ma indoiesc ca nu are asha ceva) treaba cred ca e rezolvatanu stiu daca trebuie neaparat cine stie ce tip de telefon vizavi de voice over ip .... la mine merg 2 telefoane de alea facute pe vapor (made in CHINA) ce-i drept cu caller ID shi imi arata shi numarul care ma apeleazaRDS-ul are shi aceasta functie activa.

Link spre comentariu

Lamuritor pentru costy 8) Trebuie sa ai propriul nr de telefon pe o retea fixa (centrala Romtelecom, etc ) agreata de CCITT(actual ITU). Daca numarul tau de apel alocat de ROMTELECOM este legat pe o centrala analogica(de ex. Pentaconta ) acestea nu stiu sa preselecteze decat pulse (momentan ca sunt in curs de upgrade cu sisteme canadiene)si astfel in curand vom putea transmite semnale de control si pe asa zisa "linie analogica". . :idea: Mai discutam :) :| Daniel , Ploiesti , Romania

Link spre comentariu

Salut!

Am un Cable modem Webstar EPX2203 with EMTA(nush ce inseamna)pe USB. ce are 2 iesiri LINE1 si LINE2 pt. telefon, din care LINE1 e functionala (telu are ton, desi nu pot forma - ramane tonul - si nici nu pot fi sunat - nu suna)

EMTA - Embedded Media Terminal Adapter

Pe modem sunt doua linii si doua porturi. (WebStar)

PORT 1: Pinii din interior LINIA 1; Pinii din exterior LINIA 2

PORT 2: Pinii din interior LINIA 2; Pinii din exterior LINIA 1

TELEFONUL TREBUIE SA FIE NEAPARAT IN TONE (Pentru RDS)

CallerID: Telefonul trebuie sa stie standardul FSK (Pentru RDS)

Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...
Vizitator DIGI

Buna am o problema am tel fix rds si cu ton ca este retea digitala am o alarma care merge cu puls si nu are buton de selectare intre ton sau puls ce sa fac sa mearga in retea rds fara sa modific aparatul ca este in garantie ce va idei sfaturi Multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări