Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

care este principiul de functionare la frigiderele vechi ?


Kuki

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • sorinpavel

    5

  • cristi_ro

    5

  • The Stressmaker

    4

  • cnegrea0

    4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din cate stiu se foloseste princiul prin care evaporarea unui lichid e endoterma si lichefierea exoterma.Agentul de refrigerare, in prima faza gazos, e comprimat pentru lichefiere si acest proces degaja caldura, care e "evacuata" prin radiatorul din spate.Agentul de refrigerare, acum lichefiat, e evaporat pentru a produce scaderea temperaturii.Astfel fridigerul se numeste si "pompa de caldura", ia din interiorul "cutiei" si arunca in exterior, canalul prin care se conduce caldura e agentul de refrigerare.

Link spre comentariu

pai mergeau pe amoniac.rezistenta incalzea gazul(amoniacul) care se dilata apoi intra in conduca mica unde se comprima degajind rece.se poate pune o flacara mica in loc de rezistenta.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Dar de ce nu se foloseste soarele la fierbera solutiei? Atunci poti face aer conditionat gratis!Eu am un topitor de ceara solar pentru ramele vechi de la albine. Acolo sunt peste 100C, ca te frigi, daca cand schimbi ramele topite cu altele, nu esti atent.

Link spre comentariu

Ar fi bine sa va definiti clar ce vreti sa stiti... ca ati ajuns deja la ... albine... Discutia are vreo legatura cu tuburile electronice?Cu siguranta veti gasi forumuri unde se discuta despre frigidere... daca functioneaza cu tuburi electronice, reveniti!

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Chiar daca pare o solutie banala (Fram), principiul de functionare al frigiderului cu absorbtie nu e deloc simplu si a aparut prin anii '20, Electrolux fiind prima companie care a comercializat acest tip. Einstein, care lucra si el la un astfel de frigider a fost extrem de impresionat de ingeniozitatea principiului. Personal, am vazut un astfel de frigider gigant la Hotel Transilvania din Cluj, care mentine o temperatura de cateva grade sub zero. Tehnicianul mi-a spus ca aceasta tehnologie este foarte economica si comoda, chiar daca nu permite o congelare puternica, in plus fiabilitatea si nivelul de zgomot sunt excelente. Peltier nici nu se compara cu asa ceva, de fapt entuziastii care viseaza la mici instalatii de aer conditionat nu sunt realisti. Eu am incercat cu un peltier de 200 de w si am obtinut vreo 10 grame de apa de condensatie in 15 minute, instalatia mea Danby de 420 w (5000 BTU pe eticheta) cu compresor scoate cel putin un litru de apa pe ora. Comunitatile religioase Amish folosesc pe larg tipul asta de frigider fiindca se preteaza la adaptarea pe gaz.Cat despre enegia soarelui, ea trebuie sa fie bine concentrata, frigiderul functioneaza de la o anumita temperatura, nu-i asa ca va amintiti de rezistentele de 75 de w intr-un spatiu putin mai mare ca al unui letcon? E ceva temperatura acolo!Dar dupa cum spunea domnul Fery, e total anapoda ce discutam aici, poate un pl 500 in agregat ar incalzi si frigiderul si ar plasa si topicul unde trebuie.

Link spre comentariu

salutare la toti,acum ca sa explicat principiul de functionare ceva schite cu circuitele prin care trece apa si amoniacul nu are nimeni sa posteze ca mai sus nu apar pozele doar dimensiunile lor se vad?multumesc. numai bine.

Link spre comentariu

salutare la toti,acum ca sa explicat principiul de functionare ceva schite cu circuitele prin care trece apa si amoniacul nu are nimeni sa posteze ca mai sus nu apar pozele doar dimensiunile lor se vad?multumesc. numai bine.

Tu vorbeste romaneste?
Link spre comentariu

ma refeream la circuitul tevilor prin care tece apa si amoniacul cum sunt dispuse condensatorul vaporizatorul si vasul de incalziri a apei. nu cred ca sunt la fel ca si la cele cu freon :ras: da vorbesc romaneste :rade: numai bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări