Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Prima alarma GSM home made

ady_risc

Ce parere aveti de alarma?  

15 membri au votat

1. 1. Ce parere aveti de alarma?

• Mai trebui lucrat
      2
    • Buna
      5
    • Foarte buna
      7
    • Proasta
      1

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ady_risc

3

• srdjan

2

bravos... ce misto e carcasa telefonului :) pui la dispozitie si detalii sau doar te lauzi? :ciuda:abia dupa ce fac si altii se pot da cu parerea zic eu. de aratat arata bine

Acesta fiind doar un prototip pe parcurs am sa-l inbunatatesc.Tinand cont ca sunt incepator ale electronici.Detalii:1 releu 12V 30A cu picioruse2 releie 12V 30A 1 led 3V1 led 12v1 incarcator auto nokia 34101 telefon nokia 34103 mufe diferite4 papucipiese pentru un amplificator 12Wpiese pentru timer firecabluriclorura fericaplacuta placata cu cupru3 intrerupatoare1 cutie dvd-rw1 gemulet de la o carcasa pcToate fiind folosite pentru tot kitul Principul de functionare fiind simplu:Alimentarea incarcatorului se face de la bricheta masini----> releu 12V 30A cu picioruse----> incarcator----> telefon. Telefonul se incarca doar cand masina e oprita.De releu cu picioruse am legat si flash led de culoare rosie ( alarma originala fiind albastru)Pentru a se face apelul m-am legat de becul de la plafoniera-----> intrerupator----->timer 20 sec -----> releu 12V 30A----> tasta telefon.Amplificatorul va fi actionat odata cu releul pentru tasta.Pentru a activa alarma se va actiuna intrerupatorul ON, avand la dispozitiie 20 secunde de a inchide usa.Pentru a dezactiva avand 20 secunde pentru a actiona intrerupatoru OFFIn cazul unei efractie dupa deschiderea usei, capotei sau porbagaj si trecerea celor 20s se va apela un numar de telefon setat inprealabil.Cu ajutorul vostru as dori sa-l inbunatatesc .Astept de la voi sugestii sau intrebari.Imi cer scuze daca nu prea am fost pe intelesul tuturol sau ortografie.
Link spre comentariu

e putin problema ca daca hotu sparte masina noaptea primu lucru va fi sa stinga plafoniera...(presupun)... pentru a nu atrage atentia. din explicatii inteleg ca asta ar impiedica declansarea alarmei.eficienta depinde si pe ce masina se monteaza. la mine (focus) daca intru in masina se aprinde plafoniera timp de un minut cred (daca pun contactu se stinge oricum). in schimb pe dacie nu cred ca ar sta hotu cu usa deschisa acele 20 de secunde...

Link spre comentariu

e putin problema ca daca hotu sparte masina noaptea primu lucru va fi sa stinga plafoniera...(presupun)... pentru a nu atrage atentia. din explicatii inteleg ca asta ar impiedica declansarea alarmei.eficienta depinde si pe ce masina se monteaza. la mine (focus) daca intru in masina se aprinde plafoniera timp de un minut cred (daca pun contactu se stinge oricum). in schimb pe dacie nu cred ca ar sta hotu cu usa deschisa acele 20 de secunde...

Nu are importanta daca stinge lumina, o problema ar fi cu cele 20 secunde.Sa tina usa deschisa cel putin 25s ( plus apelu) M-am gandit sa le reduc dar timpul de a iesi si de a dezactiva alarma se va scurta si el. In principiu eu as fi dorit sa fac pe telecomanda dar ne avand cunostinte, am facut cum e mai simplu.Da si la mine se stinge lumina cand rotesc de cheie.Am incercat sa pun intrerupatoare la usi dar nu am reusit pentru ca nu stiu cum sa le leg, la usi sunt cu mufe si nu am cum sa bag firu.O alta ideie e sa o adaptez la alarma auto, dar la fel nu ma descurc.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări