Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

capacit-metru cu PIC16877 / PIC16877A?

lorik199

Postări Recomandate

• Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lorik199

2

• adicontakt

1

Top autori în acest subiect

imi este cunoscut proiectul, dar acum ideea este daca va functiona cu acest tip de pic pe care-l am la dispozitiede rescris hex-ul nu incapa vorba, e primul meu proiect de acest genastept totusi o schema "dedicata"

Link spre comentariu
Vizitator 3Nigma

Se poate face cu orice pic care are intrari de semnal analogic.Ideea e sa cunosti un pic de teorie legata de condensatoare si anume : ecuatia de incarcare a unui condensatorVcond=Vsursa(1-e^(-t/RC)) unde Vsursa= Tensiunea initiala la bornele condensatorului,Vcond=tensiunea culesa de pe condensator in momentul t [exprimat in secunde] de la inceperea incarcariiRC - constanta de incarcare a unui condensator unde R - valoarea rezistentei cuplata in serie cu condensatorul respectiv iar C- capacitatea condensatoruluiStiind aceasta ecuatie automat te gandesti la urmatorul scenariu pentru a determina capacitatea :aleg o rezistenta fixa [de valoare relativ mica pentru a nu astepta mult timp "diagnosticul"], o pun in serie cu condensatorul a carui valoare dorim sa o aflam si aplicam VCC pe bornele lui [ 5v clasici ], iar voltajul de pe condensator il citim prin intrarea analogica de pe pic. while(voltaj_condensator!=5v){ voltaj_condensator=citeste_voltaj(); }Cand a atins tensiunea sursei, vom avea si ultimul ingredient al ecuatiei noastre : t-ul [timpul in care a atins tensiunea respectiva] si trecem in a-l scoate pe C si a-l afisat pe lcd. Interfata cu lcd-ul e o alta marie cu alta palarie :).M-am gandit ca putina teorie nu ar strica : eu asa as proceda ;)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări