lorik199 Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 se poate face asa ceva cu un pic mentionat mai sus si un lcd 2x16? Link spre comentariu
adicontakt Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 e cu alt tip de pic dar poate te ajuta Link spre comentariu
lorik199 Postat Septembrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2009 imi este cunoscut proiectul, dar acum ideea este daca va functiona cu acest tip de pic pe care-l am la dispozitiede rescris hex-ul nu incapa vorba, e primul meu proiect de acest genastept totusi o schema "dedicata" Link spre comentariu
Vizitator 3Nigma Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 Se poate face cu orice pic care are intrari de semnal analogic.Ideea e sa cunosti un pic de teorie legata de condensatoare si anume : ecuatia de incarcare a unui condensatorVcond=Vsursa(1-e^(-t/RC)) unde Vsursa= Tensiunea initiala la bornele condensatorului,Vcond=tensiunea culesa de pe condensator in momentul t [exprimat in secunde] de la inceperea incarcariiRC - constanta de incarcare a unui condensator unde R - valoarea rezistentei cuplata in serie cu condensatorul respectiv iar C- capacitatea condensatoruluiStiind aceasta ecuatie automat te gandesti la urmatorul scenariu pentru a determina capacitatea :aleg o rezistenta fixa [de valoare relativ mica pentru a nu astepta mult timp "diagnosticul"], o pun in serie cu condensatorul a carui valoare dorim sa o aflam si aplicam VCC pe bornele lui [ 5v clasici ], iar voltajul de pe condensator il citim prin intrarea analogica de pe pic. while(voltaj_condensator!=5v){ voltaj_condensator=citeste_voltaj(); }Cand a atins tensiunea sursei, vom avea si ultimul ingredient al ecuatiei noastre : t-ul [timpul in care a atins tensiunea respectiva] si trecem in a-l scoate pe C si a-l afisat pe lcd. Interfata cu lcd-ul e o alta marie cu alta palarie .M-am gandit ca putina teorie nu ar strica : eu asa as proceda ;) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum