bogdanm Postat Iunie 2, 2005 Partajează Postat Iunie 2, 2005 Stiu ca nu e un PIC, dar e Microchip si in plus poate fi o extensie extrem de interesanta pentru un PIC, drept pentru care m-am decis sa pun un link aici: http://www.microchip.com/stellent/idcpl ... e=en022889 Cu asa ceva in brate incep sa ma gandesc serios ca devine fezabil sa pun Ethernet chiar si la intrerupatorul de lumina. Daca il lanseaza la un pret rezonabil or sa rupa tot ce misca. Nu stiu cand apare, dar daca poate cineva sa faca rost ... let me know please. Link spre comentariu
sifor Postat Iunie 2, 2005 Partajează Postat Iunie 2, 2005 Nu sunt primii care fac asa ceva ! Doar cu pretul vor putea sa fie mai buni ca altii ! Eu am lucrat cu Xport de la Lantronix si cam poti sa legi la "retea"orice vrei !Don Mario Link spre comentariu
bogdanm Postat Iunie 2, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2005 Nu se compara cu Xport-ul, ala e mult mai integrat ... asta e un biet DIP pe langa care mai pui cateva chestii ca sa mearga. Feeling-ul meu e ca o sa-l lanseze la niste preturi mai "normale" decat Xport-ul, care e aberant de scump. Solutii de integrare Ethernet exista cacalau, dar in ciuda varstei destul de inaintate a Ethernet-ului nu am gasit inca nici una suficient de ieftina. Intrucat Microchip-ul e ditamai compania, sper ca asta sa fie si ieftina Link spre comentariu
cristianp Postat Iunie 2, 2005 Partajează Postat Iunie 2, 2005 Un chip interesant pt aplicatii ethernet MC9S12NE64 (Freescale) - Flash 64KB, SRAM 8K, Eth 10/100, pret de 10USD, in plus trimit si sample in Romania. Link spre comentariu
bogdanm Postat Iunie 2, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2005 Un chip interesant pt aplicatii ethernet MC9S12NE64 (Freescale) - Flash 64KB, SRAM 8K, Eth 10/100, pret de 10USD, in plus trimit si sample in Romania.Wow, interesant, nu stiam de el. Da parca-parca prefer un DIP de 28 pini ;) Link spre comentariu
Vizitator byteworks Postat Iunie 2, 2005 Partajează Postat Iunie 2, 2005 Simpatic, dar suge 250mA :shock: Link spre comentariu
bogdanm Postat Iunie 2, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2005 Simpatic, dar suge 250mA :shock:Doar nu vrei sa faci Ethernet portabil :lol: Link spre comentariu
Vizitator byteworks Postat Iunie 2, 2005 Partajează Postat Iunie 2, 2005 Poate ca nu, dar low power e de multe ori o necesitate. 250 mA e cam urias, pe linga vreo 40 pentru RTL. Mai ca-i trebuie radiator :lol: Link spre comentariu
bogdanm Postat Iunie 2, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2005 Hmmm. Sincer, cred ca e o greseala in specificatii si au vrut sa spuna 25. N-are CE sa manance atat. Link spre comentariu
bogdanm Postat Iunie 3, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2005 Hehehehehe ... 8) http://www.newark.com/NewarkWebCommerce ... =gensearch Lead time: 23 days Mai asteptam putin, mai apare si pe la altii si mai scade si pretul, care oricum e suficient de scazut pentru gusturile mele (7.28USD pentru capsula PDIP; oricum Newark nu sunt chiar cei mai ieftini distribuitori de pe planeta) si presimt ca o sa ma distrez de minune cu chipuletul asta. Link spre comentariu
Cristiano Postat Iunie 3, 2005 Partajează Postat Iunie 3, 2005 Hehehehehe ... 8) http://www.newark.com/NewarkWebCommerce ... =gensearchLead time: 23 daysMai asteptam putin, mai apare si pe la altii si mai scade si pretul, care oricum e suficient de scazut pentru gusturile mele (7.28USD pentru capsula PDIP; oricum Newark nu sunt chiar cei mai ieftini distribuitori de pe planeta) si presimt ca o sa ma distrez de minune cu chipuletul asta.Totusi la Microchip e trecut inca drept "future product". S-ar putea sa mai dureze ceva pana apar. Link spre comentariu
psanyi Postat Iunie 8, 2005 Partajează Postat Iunie 8, 2005 DS80C400 de la Dallas Semi. e iar bun .Este compatibil cu instructiunile MCS 51(cod Intel / Atmel 8 biti).Pacat ca nu este si in capsul DIP.Dar la nr de IO cat are nici nu ma mir dar totusi puteau sa faca si o varianta mai mica. Link spre comentariu
bogdanm Postat Iunie 8, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2005 DS80C400 de la Dallas Semi. e iar bun .Este compatibil cu instructiunile MCS 51(cod Intel / Atmel 8 biti).Pacat ca nu este si in capsul DIP.Dar la nr de IO cat are nici nu ma mir dar totusi puteau sa faca si o varianta mai mica.Corecteaza-ma daca gresesc, dar asta nu avea nevoie de un chip PHY extern? Link spre comentariu
psanyi Postat Iunie 8, 2005 Partajează Postat Iunie 8, 2005 DS80C400 de la Dallas Semi. e iar bun .Este compatibil cu instructiunile MCS 51(cod Intel / Atmel 8 biti).Pacat ca nu este si in capsul DIP.Dar la nr de IO cat are nici nu ma mir dar totusi puteau sa faca si o varianta mai mica.Corecteaza-ma daca gresesc, dar asta nu avea nevoie de un chip PHY extern?Sincer sa fiu inca nu am lucrat cu el(adica cu microcontrolere cu suport ethernet ). Am spus ca este bun citind doar datasheetul si comparand cu cele simple cu care am lucrat.Am vazut ca se poate gasi la comet.In datasheetul de pe http://www.maxim-ic.com scrie urmatoarele:"The DS80C400 network microcontroller offers the highestintegration available in an 8051 device. Peripherals includea 10/100 Ethernet MAC, three serial ports, a CAN 2.0Bcontroller, 1-Wire® Master, and 64 I/O pins.To enable access to the network, a full applicationaccessibleTCP IPv4/6 network stack and OS are providedin the ROM. The network stack supports up to 32simultaneous TCP connections and can transfer up to5Mbps through the Ethernet MAC. Its maximum systemclockfrequency of 75MHz results in a minimum instructioncycle time of 54ns. Access to large program or datamemory areas is simplified with a 24-bit addressingscheme that supports up to 16MB of contiguous memory...."Fiind incepator in retzele ethernet (dpv. hardware) ce inseamna acel PHY de care intrebai ? Link spre comentariu
bogdanm Postat Iunie 9, 2005 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2005 Peripherals include a 10/100 Ethernet MACLa asta ma refeream. Nu are decat MAC-ul (Media Access Control). PHY-ul (Physical interface) e inca un chipulet (destul de maricel ca si nr. de pini) care se ocupta de interfata FIZICA (detectia de coliziuni, pune si scoate biti, samd). Comunica intre ele printr-o interfata destul de standard (MII parca), dar e aiurea sa faci cablaj si sa le lipesti daca poti sa ai totul intr-un singur chip. 80C400 e deja un chip superb, ar fi fost incredibil de bun daca ar fi avut si PHY-ul pe el. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum