Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebare

Vizitator ciprianbogdan

Postări Recomandate

Vizitator ciprianbogdan

salut am si o boxa care sincer nu gasesc nici o data despre ea pe net .pe ea scrie atto HL-W1211 4 ohms 450 W .vreau sa stiu si eu ce fel de boxa este si cam ce cutie sa fac ptr ea .ms anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr4g0n

4

• djlove

2

• ionescu liviu

2

• tranzistor

2

Top autori în acest subiect

Daca zici ca ai o boxa, de ce sa il faci alta incinta? Sau tu ai un simplu difuzor chinezesc?In cazul acesta nu cred ca o sa gasesti parametri pentru acesta, sa poti realiza o incinta optima.

Link spre comentariu
Vizitator ciprianbogdan

diametrul difuzorului ca asta este m`am incurcat eu este de 30 cm dar vreau sa stiu cam ce cutie sa ii fac ce statie sa imi iau si dak sa fie inchisa cutia sau nu ....deci nu stiu nimic despre difuzorul asta si nici nu am prea multa idee despre difuzoare

Link spre comentariu
Vizitator ciprianbogdan

astea sunt pozele

Posted Image

Posted ImagePosted Image

URL=http://img410.imageshack.us/i/p9141941.jpg/]Posted Image[/url]Posted Image

URL=http://img171.imageshack.us/i/p9141942.jpg/]Posted Image[/url]Posted Image

Posted ImagePosted Image

vreau sa ii fac o incinta si sa il pun la masina si nush nici ce statie sa imi iau

Link spre comentariu

SPL mic are sigur, dar si in bass-reflex boost-ul nu e mai mare de 1-2dB la frecventa de acord, iar mai jos urmeaza o scadere destul de abrupta cu 12dB/octava a SPL-ului, pe cand la incinta inchisa scaderea aia e doar de 6dB/octava, asa ca o sa sune putin mai liniar. oricum, o sa beneficieze de boost-ul portbagajului. cum zice dragon, tot o incinta inchisa de 30-40 de litrii i-as face si eu.legat de putere, 450W ce scrie pe el, e puterea maxima, care o suporta vreo secunda, doua, inainte sa iasa un norisor de fum din el. eu zic ca te-ar multumi o statie de 100-150W RMS.

Link spre comentariu

30-40l incinta inchisa :da

la incinta inchisa e randamentul mai mic,si,dupa ce ca-i chinezaraie si are spl mic.

Da,e mult 100l pt masina,ideal ar fii sa-l incerci in mai multe incinte,50-70l b_r.

Tu te auzi ce debitezi ??? :aut:

Aloo , ala e dif de 12" 30Cm cu o bobina de 2" , cum recomanzi tu 100l pentru asta ceva , mai ales ca nu ai parametrii T/S ?? In 100L bagi dif de 15" incinta BR

Majoritatea difurilor de 12" merg Ok in Br`uri de 50-60L si 30-40L incinte inchise

Incinta inchisa e cea mai toleranta pentru dif cand nu ii cunosti Parametrii T/S ... Pentru BR ai nevoie de parametrii sa poti face o incinta in care sa nu sune ca porcu`

ciprianbogdan Cel mai bine , faci o incinta de 45-50L inchisa (am dat litraj mai mare pentru extensie mai buna in Fr joase) ... vezi cum suna .... daca nu iti place , ii tragi o gaura , pui un tub , acordezi la 50-60Hz si suna basul ca la un sistem 5.1

P.S daca faci incinta inchisa trebuie umpluta cu vatelina !

Link spre comentariu
Vizitator ciprianbogdan

bine ms mult ptr sfaturi dar mai am o nelamurire...cum calculez volumul incintei si cam ce forma trebuie sa aiba si dak e bine sa o fac dintr`un material cum ar fi PFL sau mai bine din aglomerat.si cam ce grosime ar fi indicat 16 mm sau 19mm sau 22 mm desi cred ca 22 e prea gros. ms inca odata

Link spre comentariu

Volumul il calculezi in functie de forma pe care o doresti ! Geometrie de clasa a-5a ! .... daca vrei paralelipipedica Lxlxh , daca vrei cub L? etc.... nu prea conteaza forma atata timp cat respecti volumul ! Ca meterial foloseste ceva de minim 18mm grosime . Incinta trebuie neaparat etansata cu silicon si umpluta cu vatelina (nu vata de sticla, vata minerala sau alte materiale de contructii)

Link spre comentariu

pt folosit in masina iti recomand inicinta obligatoriu inchisa! diful o sa fie slab in bas si in bas reflex,dar cu castigul imens dat de portbagaj o sa vuie si o sa aibe un bas lung si naspa.Genul asta de dif nu prea este facut sa sune bine din contructie(pretulll...)deci sa nu te astepti sa aibe bas de bas,pt ca de obicei materialele din care este contruit sunt mai mult rebuturi,au eficienta,sensibilitate si extensie in joase mici in general,sunand fara vlaga.Chiar daca ai masura parametrii,nu ai obs decat ca nu este un dif bun pt redat frecv joase(desi e mare) :nas:

Eu as zice sa il pui frumos la tomberon si sa iei un dif mai de calitate,pt ca rezultatele finale vor fi dezamagitoare comparativ cu munca depusa

Am vazut scris mai sus cum ca incinta inchisa are 6db/oct panta de frangere sub acord si cea br de 12,din pacate este mult mai rau,12db este la inchisa si 24 la br,astfel ca pt a uitliza incinta la o putere declarata de multe ori e nevoie de un filtru trece sus imediat sub fr de acord pt a nu strica mecanic diful.Singurul avantaj al br-ului e ca se poate obtine o extensie putin mai mare decat la compresie(nu +3db in jurul frecv de acord,nu asta e scopul),dar vine si ea cu o gramada de probleme

Volumul la cub este lxlxl ,deci l la a treia(geometrie de clasa 5-a :limb: )

Daca placile de material sunt taiate bine si se aseaza la fix pe cant nu mai este nevoie de etansare cu nici un silicon.Cleiul ala oricum nu se lipeste de material.Poti sa folosesti aracet pt pal simplu,sau bison montage kit(sau ceva asemanator) pt pal melaminat.Pt siguranta poti baga si niste holtzsuruburi daca nu ai prese sa strangi placile,sau nu sunt taiate calumea

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări