allez Postat Septembrie 12, 2009 Partajează Postat Septembrie 12, 2009 sall .... Cum pot lega si eu un potentiometru la 18 V si 3,80 A stiu ca .....daca il le g direct mi se va arde din cauza tensiuni prea mare ce ..... montaj trebuie sa fac pentru nu mi se arde potentiometrul ? mentionez ca vreau sa leg potentiometru pentru a putea varia valoarea amperajuluiAm vazut potentiometre si la 220 V ....la veioze ...pentru a putea varia luminozitatea becului Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 12, 2009 Partajează Postat Septembrie 12, 2009 Am vazut potentiometre si la 220 V ....la veioze ...pentru a putea varia luminozitatea beculuiAceia nu sunt doar potentiometrii,potentiometrul comanda un triac. Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 Cum pot lega si eu un potentiometru la 18 V si 3,80 A Posteaza schema in care vrei sa-l utilizezi ! Link spre comentariu
teoilca Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 explica aplicatia pe care vrei sa o realizezi. poate e nevoie de variatia tensiunii ... Link spre comentariu
allez Postat Septembrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2009 Cum pot lega si eu un potentiometru la 18 V si 3,80 A Posteaza schema in care vrei sa-l utilizezi ! vreau sa-l utilizez intr-o punte redresoare ....legata la un transformator cu tensiunea de mai sus explica aplicatia pe care vrei sa o realizezi. poate e nevoie de variatia tensiunii ... nu trebuie variatie pur si simplu imi trebuie sa pot controla intensitatea manual ( sigur .....cu ajutorul unui ampermetru ) Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 vreau sa-l utilizez intr-o punte redresoare Exclus ! Da mai multe detalii. Ce tensiune are secundarul, ce punte redresoare, ce vrei sa alimentezi de acolo, in ce plaja trebuie sa lucreze tensiunea de iesire, ce curent de iesire poate elibera transformatorul... etc ? Link spre comentariu
allez Postat Septembrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2009 vreau sa-l utilizez intr-o punte redresoare Exclus ! Da mai multe detalii. Ce tensiune are secundarul, ce punte redresoare, ce vrei sa alimentezi de acolo, in ce plaja trebuie sa lucreze tensiunea de iesire, ce curent de iesire poate elibera transformatorul... etc ?-din scundar iese 14V si 4.88 A ~ -dupa redresare am 18V si 3.80 A - pentru un amplificator radio ....cu tranzistori ( nu prea ma pricep ) - cert este ca ...imi trebuie intre 16 si 19 V ...si intre 1 si 4 A - variatia manuala este tocmai pentru a putea regla puterea de amplificare ( asta este sistemul de reglare ) Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 4.88 A si 3.80 ACum ai masurat curentul debitat ? Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 - variatia manuala este tocmai pentru a putea regla puterea de amplificare ( asta este sistemul de reglare )Sunteti sigur de metoda? Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 O metoda simpla de a reduce si a stabiliza tensiunea de alimentare a unui consumator. Link spre comentariu
allez Postat Septembrie 14, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2009 O metoda simpla de a reduce si a stabiliza tensiunea de alimentare a unui consumator.ok.... mersi Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 14, 2009 Partajează Postat Septembrie 14, 2009 LM338T asigura un curent de iesire de pina la 5A. Schema are tensiune de iesire variabila. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum