Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

potentiometru la 18 V

allez

Postări Recomandate

sall .... Cum pot lega si eu un potentiometru la 18 V si 3,80 A stiu ca .....daca il le g direct mi se va arde din cauza tensiuni prea mare ce ..... montaj trebuie sa fac pentru nu mi se arde potentiometrul ? mentionez ca vreau sa leg potentiometru pentru a putea varia valoarea amperajuluiAm vazut potentiometre si la 220 V ....la veioze ...pentru a putea varia luminozitatea becului

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

5

• allez

4

• miron1947

2

• teoilca

1

Top autori în acest subiect

Cum pot lega si eu un potentiometru la 18 V si 3,80 A

Posteaza schema in care vrei sa-l utilizezi !

vreau sa-l utilizez intr-o punte redresoare ....legata la un transformator cu tensiunea de mai sus

explica aplicatia pe care vrei sa o realizezi. poate e nevoie de variatia tensiunii ...

nu trebuie variatie

pur si simplu imi trebuie sa pot controla intensitatea manual ( sigur .....cu ajutorul unui ampermetru )

Link spre comentariu

vreau sa-l utilizez intr-o punte redresoare

:speriat Exclus ! Da mai multe detalii. Ce tensiune are secundarul, ce punte redresoare, ce vrei sa alimentezi de acolo, in ce plaja trebuie sa lucreze tensiunea de iesire, ce curent de iesire poate elibera transformatorul... etc ?
Link spre comentariu

vreau sa-l utilizez intr-o punte redresoare

:speriat Exclus ! Da mai multe detalii. Ce tensiune are secundarul, ce punte redresoare, ce vrei sa alimentezi de acolo, in ce plaja trebuie sa lucreze tensiunea de iesire, ce curent de iesire poate elibera transformatorul... etc ?
-din scundar iese 14V si 4.88 A ~

-dupa redresare am 18V si 3.80 A

- pentru un amplificator radio ....cu tranzistori ( nu prea ma pricep )

- cert este ca ...imi trebuie intre 16 si 19 V ...si intre 1 si 4 A

- variatia manuala este tocmai pentru a putea regla puterea de amplificare ( asta este sistemul de reglare )

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări