Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aprindere electronica defecta

dj_dexter1975

Postări Recomandate

Pe un scooter de 125cm3 m-i s-a defectat aprinderea electronica,si as dori sa ma indrume cineva daca stie ce tiristor sau tranzistor este acesta TSE2P4M ?Vreau sa precizez ca intrarea in bobina de inductie se face printr-un cond. iar ceea ce nu stiu si ma intereseaza cel mai mult,ce anume comanda acest tranzistor,ca platina sigur nu are ,sau pe ce baza de senzor functioneaza? daca e cineva in tema cu asa ceva astept raspuns....mare multumire

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dj_dexter1975

3

• hip_hop7575

1

• Felis

1

• miron1947

1

Top autori în acest subiect

Am mai aflat cate ceva,senzorul despre care vorbeam mai sus e un fel de bobina si comanda se face cumva prin inductie.Singurul lucru ce-mi mai ramane e sa gasesc tranzistorul respectiv,sau stie cineva vreo echivalentza?Nam indraznit sa intreb dar totusi o fac doar nu e pe bani,pentru scooterele astea ce-au invadat piata,nu se poate gasi nicaeri schema electrica sau chiar producatorii vor sa pastreze secret astfel de chestii atat de minuscule si totusi atat de importante uneori pentru multi dintre noi......

Link spre comentariu

Intradevar asa este.Aceasta cutiuta in care e ''turnata'' toata partea electrica costa in jur de 80 de lei.Cu mare atentie am reusit s-o sparg fara sa deteriorez cablajul si piesele :sparge: ,ma asteptam sa fie acolo o gramada de piese,si ..surpriza.....contine doar un tiristor,3diode,3 rezistente si 2 condensatoare..... :limb:

Link spre comentariu

Am mai aflat cate ceva,senzorul despre care vorbeam mai sus e un fel de bobina si comanda se face cumva prin inductie.Singurul lucru ce-mi mai ramane e sa gasesc tranzistorul respectiv,sau stie cineva vreo echivalentza?Nam indraznit sa intreb dar totusi o fac doar nu e pe bani,pentru scooterele astea ce-au invadat piata,nu se poate gasi nicaeri schema electrica sau chiar producatorii vor sa pastreze secret astfel de chestii atat de minuscule si totusi atat de importante uneori pentru multi dintre noi......

Gresit sunt documentatii destule dar trebuiesc cumparate. Eu personal am o baza de date numai pentru scutere si motoare de aproximativ 60 de giga Caiete Service complete.Si sincer nu ma obosesc sa repar aprinderi in general adaptez rapid aproape orice aprindere chiar daca nu e realizata pentru scuterul respectiv si prefer sa adaptez aprinderi utilizate in special pe malaguti datorita faptului ca au bobina de inductie incorporata si ofera o scanteie puternica doar distanta intre electrozii bujiei o fac pentru tipul respectiv de aprindere. vezi ca in alt thread am postat schema de principiu utilizata la piagio in general majoritatea au constructia aceea exceptand cele care sunt utilizate pe malagutii care itzi zic ca au mult mai multe componente incorporate(1 tiristor,2 mosfet de putere ,un bipolar de putere ,un integrat,vreo 7 diode si binenteles rezistentele ,condensatoarele si bobina de inductie) senzorul respectiv e intradevar inductiv dar constructia lui e extrem de simpla (un miez de fier moale ,o bucata de magnet si bobina care contine cateva sute pana la peste 1000 de spire.Totul inglobat intr-o carcasa de plastic) citirea impulsurilor o face dupa o excrescenta aflata pe volanta care poate avea o lungime de 2 mm pana la 5 Cm
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări